Ipmedia.cz
Hlavní vlastnosti:
- 4 pracovní módy: AP, Client, Bridge, WDS
- Procesor Atheros AR2313 SOC, MIPS 4KC, 180 MHz
- Paměť 16 MB SDRAM, 4 MB Flash
- Podpora QoS 802.11e (WMM)
- DHCP client, Static IP, PPoE
- Implementiván NAT a DHCP server
- Omezování přenosové rychlosti uživatelů
- Režim Bridge nebo Router
- Přepěťové ovhrany na Ethernet a radiovém portu
- Operační systém AirOS
Přímo na obalu wispa je to taky psané, ochrana do 15kV na RF & eth portu
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Oprava UBNT s vadnym eth ........
dobře dobře, beru tedy
a máš jich v síti nasazeno víc než 100ks a můžeš říct že porty opravdu neodchází? Díky

0 x
-
honzam píše:dobře dobře, beru tedya máš jich v síti nasazeno víc než 100ks a můžeš říct že porty opravdu neodchází? Díky
Mame jich v siti par desitek a muzu rict ze porty odchazeji. Tady spis jde o to, ze na zaklade toho popisu, vlastnosti muzes pozadovat opravu v ramci zaruky a nemuzou te jako jinde rict ze to odeslo prepetim.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

já bych spíš hledal proč to odchází. Když připojim zařízení přez poe a poe je do stejný zásuvky jako počítač kam je strčený UTP ze zařízení tak to prostě jenom tak nemůže odejít za předpokladu že to nemáš uzeměný u zařízení na střeše.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
honzam píše:dobře dobře, beru tedy :) a máš jich v síti nasazeno víc než 100ks a můžeš říct že porty opravdu neodchází? Díky
To rozhodně nemám, ani sem nepsal že neodcházejí, jen pokud to má uvedenou přepěťovku tak ja píše tady michal.siman, můžu se v případě problému na eth portu ohánět tím, že to buď přepěťovku nemá, a když jo, tak nefunguje tak, jak by měla :)
Wispy tu mám momentálně 2 kousky s vadným ethernetem, tak uvidím jak se budou tvářit na opravu.
hapi píše:já bych spíš hledal proč to odchází. Když připojim zařízení přez poe a poe je do stejný zásuvky jako počítač kam je strčený UTP ze zařízení tak to prostě jenom tak nemůže odejít za předpokladu že to nemáš uzeměný u zařízení na střeše.
Asi rok používáme stíněné UTP na svody narozdíl od dřívějška, ale mám pocit že to odchází stejně. Netuším kde se to přěpětí na UTP bere, ze sítě eonu to asi nebude, stává se to i u lidí kteří mají přepěťové zásuvky. Naindukování napětí by u stíněného kabelu podle mě taky nemělo hrozit....
0 x
něco podobnýho se nám stává pouze v jedný vesnici. Tam taky nepomáhá přepěťovky a ani nic jinýho. Pravidelně tam odcházeji napájecí zdroje a to uplně jakýkoliv a taky při bouřkách nám jde odtud vždy minimálně jedno PC na výměnu zdroje. eoňáci říkaly, že to může bejt klidně vadnej oblastní transformátor ale nedá se to nijak zjistit než odejde uplně. Prej tam dali nějakej měřící přístroj tak se uvidí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
U IPmedie s zadnou reklamaci, kdy je vadny port nepochodite. At uz je to NS, nebo RB. Vzdycky to vrati zpet s tim, ze je to poskozeny prepetim. Delaji to jako jedini a obcas se k nim prida i i4wifi. Obecne plati, ze velci dodavatele (EDS, 100M,...) to neresi. Prijde jim HW s vadnym ETH portem a oni to proste vymeni, protoze je jim jasny, ze to ve vetsine pripadu stejne nejsou schopni prokazat. Z tohoto duvodu jsem prestal u ipmedie objednavat; beru tam jen, kdyz HW neni skladem u tech velkych a jsem spokojeny. V Pondeli odeslu a do Patku mam zpatky novy kus bez kecu... Hold je tam o neco vyssi cena, ale todle je zlaty...
0 x
Lukas Kristek
U RB se mi snad ještě nestalo, že by odešel eth port. Spíš odejde port na síťovce v PC. Ale u Nano Loco 5, odejde eth port, ale nikdy nic dalšího po cestě FTP kabelu. Mám teď dva čerstvé případy. Přepěťovka v zásuvce, stíněný kabel, všechno jedno. Z loňska mám ještě jedno NANO5. Co to je za přepěťové ochrany, když jiná zařízení, obstojí bez ni stejně a nebo i lépe, než tohle to. Skutečně by mne zajímal nějaký oficiální názor dovozce. A pokud by to byl někdo ochoten opravit, rád bych se domluvil.
0 x
Tady jeste prikladam takovy perlicky z minulyho tydne. Todle mi ale tezko nekdo vyreklamuje
Jeblo to do stozaru a komplet vsechno se rozletelo na kusy. Bytelnej rack z 3mm plechu to roztrhlo. Moc velkej masakr...

0 x
Lukas Kristek
Jarin: Tezko to nejakou prepetovku mit bude. Nechapu, jak by to jako melo svest to prepeti mimo dotceny HW. Pokud by tam byla nejaka dioda, coz bych tak asi pocital, tak by tam musel byt nejaky konektor pro svod.
Nebo galvanicky oddeleny, ale to tezko uz jen proto, ze je to komplet outdoor 10cm bazmek za patnact kil...
Nebo galvanicky oddeleny, ale to tezko uz jen proto, ze je to komplet outdoor 10cm bazmek za patnact kil...
0 x
Lukas Kristek
-
Trosku OT, mate nekdo zkusenosti, resp. jaky je vas nazor, na pouziti feritu na eth kabelu, proste feritovy krouzek, a protahnout krz nej pet zavitu beldenu a pak az nacvaknout konektor. myslite ze to muze pomoci, nekdo to realne pouziva, zajimala by mne uspesnost. je mi jasny ze kdyz tam sekne do anteny tak je to na nic, ale tam kde nam odchazeji ETH porty nebylo ohnisko, vzdy to bylo kus od "mista cinu" nebo proste bezela ta bourka jen kolem.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Jen si malicko prihreju polivcicku
NS atd opravujeme hot-airem uplne bezne a obvodu mame skladem kupu berem je v stovkach kusu aby se nam rozlozila posta a clo a tim padem prijde obvod vyrazne levneji ... kdyby nekdo chtel opravit NS, loco ... atd ... tak se treba ozvete neni to problem, zatim to delame jen pro sebe, ale neni problem to delat pro kde koho. Jen co se tyka ukazky opraveneho kusu z ipmedie v UH na MicroExpo, tak to byl fakt ulet ... nekdo jim to dela pajkou nohu po noze a kolem to ma poblite jak svina, my to delame hot-airem a nepoznate, ze ten svab byl vymeneny == vyhoda, ze kdyz tomu priste pojde neco jine, muzete jeste takovy kus reklamovat a nikdo nepozna predchozi opravu eth.

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Jinak ten PHY obvod je použit ve starých dlinkám 900, takže pokud se vám někde válí nějaký mrtvý kousek....
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to petr_ hmm to je novinka
uz jsme je vsechny pouzily, takze nezbylo nez nakoupit chipy ...

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Taky jsem přestal brát z ipmedie, veškeré reklamace neuspěšné, takže bych se tý pájce ani nedivil. Možná chtějí ještě na tom trhnout balík, když za to chtějí snad 700 kč, místo toho aby to vyreklamovali.
0 x