❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Napájecí přípravek flajzar ZZ-01

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: Napájecí přípravek flajzar ZZ-01

Příspěvekod hapi » 16 years ago

považuju to za ftip :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

jsem rad ze se bavis :wink:
0 x

hapi

ale stejně furt přemejšlim o vlastnim zdroji kterej bude řízenej nějakem mikroprocesorem a komunikovat s RBčkem po seriáku. Uvidim jestli se k tomu dostanu.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Nechápu proč tady řešíte 25-27V? Je problém zavřít jakékoli RBčko do kovové bedny i se zdrojem a baterkou a přivést k němu 220V někde ke stožáru?
Na jednom bodu se mi to takhle nechtělo řešit tak jsem RB433 hodil na stožár a napájím ho teda přes PoE 12V po 10m kabelu a jede půl roku uplně bez problémů.
0 x

hapi

tak si představ, že máš na paneláku třeba tři RBčka. Jedno po 10m UTP, druhý po 30m UTP, třetí 50m UTP. 230V nikam tahat nebudu. Na střechu je to dost blbí tahat 230V. 12V na 50m je dost na hraně a co když baterie bude skoro vybitá takže nemá ani 11V. UPSku tam nechci, nevydrží ani polovinu co tohle a navíc bych tam zase musel mít zdroj na nějakých 18-24V. A co teprve cena pořízení UPSky. Ten zdroj od emka je na tohle ideální. Takže můžu mít tuhle zálohu někde u zásuvky 230V kde bude optimální teplota na baterie a odtud UTPčka pryč.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Zatím jsem s tím neměl nikde problém, kde potřebuju napájení, natáhnu si 230V po 3x1,5(2,5) CYKY. Když tam de natáhnout UTP, de tam natáhnout i 230V. Všechny technologie mám v kovových bednách od Sarelu s krytím IP65, takže když do bedny dám přípojku, hodím si tam dvojzásuvku a ještě jistič, prostě tam nemůže být žádný problém.
Pokud použiješ jeden zdroj a na to napojíš 3 RBčka které jsou někde po baráku, tak to je určitě zajímavé řešení, právě proto jsem se ptal na co to používáte, nebylo mě jasné kde bych to mohl využít já ;)
Zdroje od emka sem začal používat na popud jednoho člověka tady na fóru a zatím se mi velice osvědčili, teda zatím vždycky jen 12V verze, protože jak sem psal, nikde nepotřebuju vyšší napětí. Trochu mi vadí nezaizolované kontakty na 230V, zatím jsem s tím neměl problém ale volně dostupný šroubek s fází v bedně kam potřebuješ sahat není nikdy moc dobré řešení. Už sem si říkal že si tam zohnu kousek nějakého plastu nebo tak něco...
0 x

level

Příspěvekod level » 16 years ago

Maxik píše:naco menic ? mu vytahni draty z 1 baterie a nazdar ;)

tako vtip dobry
znalejsi jiste pochopi
0 x

jirk

Příspěvekod jirk » 16 years ago

hapi píše:na RB600 ti to nepude, než se stačí odpojit baterie, začne se RBčko zapínat a vypínat a furt dokola. RB600 potřebuje minimálně 10V což při vybitý baterii a na 10m UTP kabelu nemáš šanci dostat. Nebo aspoň ne spolehlivě.

Ahoj Po té co jsi napsal tuto reakci na můj příspěvek jsem se neodvažoval připojit RB600 a nechal přípravek od flajzara v šuplíku. Dnes jsem jej však zprovoznil. Připojil jsem k němu 55Ah baterii. Baterie byla cca 3roky stará a používáná v autě. Když jsem ji připojil, tak nevím jak moc byla nabitá, každopádně RB600 na ni jelo 6h při zatížení cpu 55%. Po tomto čase jsem už dál netestoval. Změřil jsem napětí na baterii cca 12.2V Tzn. by to asi nějaký čásek ještě jelo. tzn. jako levná varianta se tento přípravek dá použít i pro RB600.
0 x

hapi

jono jo ale 12.2V neni +-10.8V při kterym to flajzar teprve odpojí. 55Ah baterie byla nabitá a vydrželo by to snad tejden ale pak, to začne dělat co jsem říkal.
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 16 years ago

Takze napajeni flajzarem do jacku je v pohode, samozrejme pres PoE pri 10,8V by urcite byl problem.

hapi píše:jono jo ale 12.2V neni +-10.8V při kterym to flajzar teprve odpojí. 55Ah baterie byla nabitá a vydrželo by to snad tejden ale pak, to začne dělat co jsem říkal.
0 x

Jenya

1) Jak funguje tento zdroj pri vypadku napajeni? Je to tak, ze prepne vystuni napeti primo z akumulatoru, nebo pres spinany zdroj "vyrabi" vystuni napeti z akumulatoru?
2) ma ochranu, pred totalnim vybitim baterie?

hapi píše:tak už mi přišly, a mám je i otestovaný a můžu je vřele doporučit. Jenom bych tam nejspíš přidal jednu usměrňovací diodu aby omezila trochu víc napětí ale jinak to jede i bez toho. Testoval jsem to na RB450 a 2x7Ah bateriích. RBčko se vypíná až při 28.5V, nic se mu nestane, jenom se vypne. Dokonce se správně zdroj vypne při vybití baterií. Nemám proti tomuhle zdroji námitky a jeho cena je dost dobrá. Jenom mám problém s napajemín alixu kterej nekousne víc jak 20V takže k tomu musim postavit měnič ale jinak na RBčka mi to nevadí.
0 x

hapi

jenom přepne na baterii respektive nepřepne protože to je online takže tam neni ani chvilinka bez napájení. Při vybití baterií tedy při 10.8V na jednu baterii se vypne.
0 x

Jenya

Takze pri behu na baterie vystupni napeti klesa z cca 14V az 10,8V a pak baterii odpoji?
Nebo je tam menic, kterej dela z baterie stale stejny vystupni napeti a kdyz uz baterie nemuze (ma 10,8V) tak ji odpoji?

Co je spravne?

hapi píše:jenom přepne na baterii respektive nepřepne protože to je online takže tam neni ani chvilinka bez napájení. Při vybití baterií tedy při 10.8V na jednu baterii se vypne.
0 x

hapi

napětí klesá s baterií, měnič tam neni.
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 16 years ago

http://www.emkopraha.cz/NS-105.htm

Todle je doby reseni, jen ta cena...
0 x