❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

páteř s malým signálem

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
goblajz
antispam: Ano

Re: páteř s malým signálem

Příspěvekod goblajz » 16 years ago

michal.siman píše:
okoun píše:no je to v přírodě, je tam frekvenční klid :) je to ap a client
jde spíše o to, že ta druhá strana nebude dostatečně zaměřená, tam to neukáže nic. zajímá mne právě jestli se ten spoj dá s tímto signálem provozovat?

mozna se ptam blbe, zeptam se znovu, co to je 10-13 signal? kdyz mam nekde dobrej tak mam -65 napr., kdyz spatnej tak -85 napr. na to uz nic nepripojujem, ale se signalem v db s hodnotou 10 az 13 jsem se na MK jeste nesetkal.

Tak jasně že myslí Signal To Noise...nebo ne??
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 16 years ago

no vzhledem k tomu, že to není nijak zarušené, mělo by to alespoň ten 1Mb fungovat :?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

prosím napište zkušenosti z praxe s jakým nejmenším signálem se dá provozovat 1Mb páteř na 2,4 GHz
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

okoun píše:prosím napište zkušenosti z praxe s jakým nejmenším signálem se dá provozovat 1Mb páteř na 2,4 GHz

1Mbit? emm 80dB. Myslíš FD nebo HD.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

dneska jsem se spojil na 11 mbps s -85 signalem verim ze kolem -88 to s CM9 bude jeste jakz tak fungovat
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 16 years ago

Zeptm se znovu proč tam nedáš 5GHZ ? jak je možné, že to nejde ? pokud je tam radiový klid, tak ti musí jít 5Ghz spíš než 2,4 a to že to nevidí vůbec může mít pouze pár důvodů - špatná anténa, koax, nebo pigtail, případně špatné zaměření antén... potom ti 5Ghz prostě fungovat bude. jen je potřeba použít pořádné 29dBi antény bu´dto od jirouše, nebo ještě líp od prowaxu, případně nejlíp 90cm anténu např od Dcomu : http://wifi.aspa.cz/parabolicka-antena- ... p30-z51706 a netvrď, že to nejde, pokud máš přímou viditelnost a nasadíš pořdnou anténu, naprosto přesně nasměruješ, tak ti to i na těch 15km udělá tak 1 možná 1,5MB/s reálného provozu. a to ani nemluvim o tom, pokud nějak silněji nebudeš dodržovat vyhlášky ČTU.... ale jako pozor nasměrovat anténu na 15km neni jako nasměrovat anténu na 2km vzdlený APčko.. tohle je prostě něco uplně jinýho, a už to je o hejbní o milimetry....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

okoun

tak jsem to rozjel na signal -75. Nejedu na 5G jelikoz stromy. Realnou rychlost mam 5.3 Mb a z druhé strany 3,2 Mb. Zatim mi to staci :oops:
0 x