What's new in 3.25:
*) fixed problems with files under MetaROUTERs;
*) made WinBox work better on smaller screens;
*) made WinBox to not bring down BGP & OSPF when BGP window was opened;
*) WinBox menu is better organized, all sub-menus are sorted;
*) fixed WinBox problem - /128 IPv6 addresses could not be entered
where network address was expected;
*) added l2mtu interface parameter with ability to configure for
interfaces that support it;
*) RB1xx ether1 did not work properly in switch mode;
*) api - do not accept truncated property names;
*) api - closed sessions were not removed from the '/user active' list;
*) routing, routing-test - fixed a BGP crash;
*) routing-test - deleted routes were sometimes left displayed in Winbox;
*) routing-test - fixed BGP interoperability issue with old Ciscos;
*) routing-test - added remove-private-as BGP peer config option;
*) added few more variables to hotspot html pages:
bytes-total, bytes-total-nice, packets-total
*) bandwidth-test supports testing over multiple tcp connections (default 20);
*) graphing - HTML page refresh-interval configurable in console;
*) user manager - IP pool added to user batch-add form;
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verze 3.25
Cau Honzo,
docela by me zajimalo cim se zivis, ze stihnes pokazde ihned po uvedeni, resp. zaslani hromadneho mailu od mikrotitaku to sem hned placnout
BTW: Jsem slepej a nebo nevidim opravdu podporu R52n karet ? Jak tu kdosi psal, ze to tam bude
docela by me zajimalo cim se zivis, ze stihnes pokazde ihned po uvedeni, resp. zaslani hromadneho mailu od mikrotitaku to sem hned placnout

BTW: Jsem slepej a nebo nevidim opravdu podporu R52n karet ? Jak tu kdosi psal, ze to tam bude
0 x
admin sítě PLnet
to sem psal já, tedy četl jsem to na zahraničnim foru kde to psal přímo někdo od mikrotiku tak fakt nevim, asi na něco narazily.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:to sem psal já, tedy četl jsem to na zahraničnim foru kde to psal přímo někdo od mikrotiku tak fakt nevim, asi na něco narazily.
To je škoda zas aby človek měsíc čekal...
Několik RB433AH, RB133, RB333 a RB411 vše v pohodě! Jinak to přeskupený menu ve Winboxu docela nezvyk...
0 x
-
*) made WinBox work better on smaller screens;
dobra zprava pro vsechny kteri vyrazeji na pudy a strechy s netbookem jako ja, winbox uz neni v dlouhych menu "zaroh" - uz se proste i s rozlisenim 1024 x 576 dostanete uplne vsade

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

jj , ta podpora pro mensi rozliseni mne potesila . je videt ze se snazi a to je dobre .
0 x
aj_rade píše:Cau Honzo,
Živí mě internet asi jako 90% lidí tady na foru. Většinou to je nahoda. Třeba dneska jsem koukal na jejich stránky protože jsem něco potřeboval a vidím 3.25. Email od nich přišel až chvíli potom
0 x
-
-
poustevnik píše:Ahoj, měl někdo nějaký problem s přechodem???
zatim par rb600, rb433ah a vse bez problemu. dnes se v noci chystam na zbytek z nasich 55 routeru v siti

0 x

poustevnik píše:Ahoj, měl někdo nějaký problem s přechodem???
narazil jsme na problém, při připojení přes terminál z jiného MK s nižší verzí ROS, terminál nefunguje korektně.
0 x
-
Kudrael píše:poustevnik píše:Ahoj, měl někdo nějaký problem s přechodem???
narazil jsme na problém, při připojení přes terminál z jiného MK s nižší verzí ROS, terminál nefunguje korektně.
ovsem na tento problem, resp. problemy konkretne s neposunovanim (neodradkovanim) terminalu narazim od verze cca 3.20. Neda se s tim pracovat, napises "print" a ono se to vypise tak ze na jeden radek se postupne prepisou vsechny hodnoty, celej text se proste neposune, takze vidis jen ten posledni radek, vse ostatni se schova.
0 x

-
michal.siman píše:poustevnik píše:Ahoj, měl někdo nějaký problem s přechodem???
zatim par rb600, rb433ah a vse bez problemu. dnes se v noci chystam na zbytek z nasich 55 routeru v sititak ti dam vedet jestli to preziju ...
tak v noci jsem udelal par upgrade, vse bez problemu, vse na dalku.
0 x

michal.siman píše:Kudrael píše:poustevnik píše:Ahoj, měl někdo nějaký problem s přechodem???
ovsem na tento problem, resp. problemy konkretne s neposunovanim (neodradkovanim) terminalu narazim od verze cca 3.20. Neda se s tim pracovat, napises "print" a ono se to vypise tak ze na jeden radek se postupne prepisou vsechny hodnoty, celej text se proste neposune, takze vidis jen ten posledni radek, vse ostatni se schova.
musis si to okno mostupune zmensovat a zvetsovat, v nějaky velikosti tak pak nějak jde. Sice nic moc ale lepsi než jen jedne radek.
0 x
Nahrál jsem soubory do RB 133c a po restartu už se do něj nedostanu nejde mi ani vyresetovat, po zapnutí pípne, ale to druhé pípnutí už není a nejde se do stroje dostat, nevíte někdo jak se z tohoto vymotat? když nepomáhá ani reset?
děkuji
děkuji
0 x
pripojit se na RS232 konzoli format flasky + nastavit boot z LAN a pak pripojit eternet a netinstalem nahrat nejakej rozumnejsi image rosu jako 2.9.50 treba, nevim proc nekoho stale napada cpat 3.x do 133c smysl mi unika
0 x