❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10 Ghz od ATH
10 Ghz od ATH
Zdravim ma s timto pojítkem někdo zkušenosti docela dosti o tom uvažuji dokonce to vychazí líp než summit nebo alcoma .
0 x
shooter píše:Zdravim ma s timto pojítkem někdo zkušenosti docela dosti o tom uvažuji dokonce to vychazí líp než summit nebo alcoma .
Spoje od Ath jsou špička. Máme od nich 10ku 155Mbit na 4km i s 65cm anténama. Zatím jsme neměli ani jeden problém. Monžáž je easy.
0 x
tak to je dobry ja nad tím uvažuju vic a vic s antenama 65cm to od ath vychází na 140tis a 100mb summit s 65cm antenama vychazí na 130,- a to je docela rozdíl
0 x
neni náhodou ATH IDO + ODU a summit jenom ODU? To je taky rozdíl.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
mno ani ne pry mají celou IDU v hliníku plus aktivní ventilátor a bylo řečeno že když to bude u anteny v rozvaděči v mém případě je tam skřín Sarell tak to muže žít svým životem
0 x
hapi píše:neni náhodou ATH IDO + ODU a summit jenom ODU? To je taky rozdíl.
ukaž mi spoj nad 100Mbit, který nemá IDU..navíc idu waveform spoje je fakt hodně malá..do 1U se vejdou dvě vedle sebe
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to RAket - nova alcoma 155mega je full ODU ..
... jinak ATH nevim jak ted ... ale drivejsi vyrobky byly katastrofa ...

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak ath je vlastne puvodni vyroba konwesu ... a treba ty 1U sasi co jsi do toho mohl strcit 3x spoj ... to bylo tak poruchove, ze uz se nam to pak stydel prodejce nabizet ... nicmene tim nijak netvrdim, ze se to tyka novych vyrobku .. to nevim ty zatim vyzkousene nemame ... proste ath jako firma se me zapsala do pameti asi jako SVM .. proste kupa servisu kolem toho .. takze moje volba byla nebrat ...
na ty nove spoje jsou sice ted spise kladne reference .. ale dokud to nebudu mit v ruce sam .. nic o tom radsi netvrdim, clovek si to musi vyzkouset
na ty nove spoje jsou sice ted spise kladne reference .. ale dokud to nebudu mit v ruce sam .. nic o tom radsi netvrdim, clovek si to musi vyzkouset

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:tak ath je vlastne puvodni vyroba konwesu ... a treba ty 1U sasi co jsi do toho mohl strcit 3x spoj ... to bylo tak poruchove, ze uz se nam to pak stydel prodejce nabizet ... nicmene tim nijak netvrdim, ze se to tyka novych vyrobku .. to nevim ty zatim vyzkousene nemame ... proste ath jako firma se me zapsala do pameti asi jako SVM .. proste kupa servisu kolem toho .. takze moje volba byla nebrat ...
vyzkoušej a třeba budeš příjemně překvapen

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no uz od toho nejsem daleko ... 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Zdravím. Jak dopadlo testování 10 GHz spoje od ATH? Mám na něj také zálusk, tak jsem zvědav na nějaké zkušeností z praxe.
0 x
Misty píše:Zdravím. Jak dopadlo testování 10 GHz spoje od ATH? Mám na něj také zálusk, tak jsem zvědav na nějaké zkušeností z praxe.
Není co testovat. Nasadíš a jedeš.

0 x
Takže instalace spoje 10 GHz od ATH je provedena rychle a pak se jede? Tedy přenášejí v pohodě data tam i zpět?
to RAket: Jaká byla náročnost tenhle spoj uvést do provozu?
0 x
Misty píše:Takže instalace spoje 10 GHz od ATH je provedena rychle a pak se jede? Tedy přenášejí v pohodě data tam i zpět?
Náročnost? Jestli si to chceš montovat sám a máš zkušennosti s 10kou, tak je to fakt v poho. Pokud ovšem s 10kou nemáš zkušennost vůbec, neuvažuj o tom. 10ka má svoje specifika a instalace od firmy dnes stojí od 5kKč.
Pokud jsou na site nachystané držáky apod. zprovozníš to během chvilky.
K otázce jestli to přenáší data tam a zpět se radši nebudu vyjadřovat. Pokud bych chtěl být uštěpačný, řekl bych, že tam a zpět chodí trpaslíci, kteří přenášejí rámce

(128qam, 157Mbit na 4km s 65cm anténama, s rezervou 13dB... už by měl být taky nachystaný firmware, který při zhoršených podmínkách sníží modulaci, takže spoj jede dál s nižší propustností a až je signál zas ok, tak to modulaci vrátí zpátky)
U ATH ti řeknou co a jak dodržet při instalaci, aby to jelo ok.
0 x