Tak mikrotik nám vyrobil onu slavnou kartu. Prodej již od pátku
http://www.i4wifi.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid=1476
Kdo to první testne venku?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
R52N miniPCI karta 802.11n,(2,4/5Ghz)
Ja som nevydrzal a objednal som ich z Litvy. Uz ich akurat testujem. Zatial ale nie som schopny dosiahnut testovanu rychlost Mikrotik testerov. Myslim si ale ze to aj tak nebude nejaky zazrak nakolko pri tych vyssich rychlostiach sa dost vyrazne znizuje vykon (vidno to krasne na zmene signal strength).
0 x
tak pošli Badwind Test co jsi naměřil
díky

0 x
-
kauco píše:Ja som nevydrzal a objednal som ich z Litvy. Uz ich akurat testujem. Zatial ale nie som schopny dosiahnut testovanu rychlost Mikrotik testerov. Myslim si ale ze to aj tak nebude nejaky zazrak nakolko pri tych vyssich rychlostiach sa dost vyrazne znizuje vykon (vidno to krasne na zmene signal strength).
To je jaka rychlost ? Předpokladem je testování kdy na obu koncích routrů na gbit portech sedí nějaké packet generatory, tzn např pc rb600 rb600 pc a btest mezi pc i tak, některými hodnotami se nechámě překvapit

PS: kolik chtěli za poštovné ?
0 x
Tak po dni testovania som dospel k tomu ze do realnej prevadzky to zatial nieje. Skusal som tie karty na Alixoch aj RB600 Badwind Test ukazal pekne hodnoty ale realne napr. prenos z FTP(1Gbps lan) max 25-35Mbps, urcite nebol problem v nastaveni. Ked som skusil vymenit karty za normalnu R52 zapnute turbo a Nstreme tak na tych istych doskach s mik.4.0beta3 dali 65-73Mbps(ftp prenos). Karta je tiez zaujimava tym ze v 2,4GHz ma vyssiu citlivost ako v 5GHz. Pri default nastaveni signal strength na 2,4GHz 15-18 a 5GHz 35-40(na prenost to ale nemalo zasadny vpliv), nepomahala ani pevne nastavenie vykonu pre 5GHz. Test bol na stole doma s pendrek ant.
0 x
osobně tvymu testu nevěřim, dneska mi přijdou tyhle karty tak se uvidí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
hapi píše:osobně tvymu testu nevěřim, dneska mi přijdou tyhle karty tak se uvidí.
taky si myslím že se z toho dá dostat víc...
0 x
-
hapi píše:osobně tvymu testu nevěřim, dneska mi přijdou tyhle karty tak se uvidí.
taky si myslím že se z toho dá dostat víc... každopádně u .n je hodně fičurovinek se kterýma se dá leccos nakopnout ale taky drasticky spomalit proto si nemyslím že esxistuje nastavení typu dobře a špatně
0 x
hlavně jde o antény a ta druhá anténa by měla bejt v opačný polarizaci.
0 x
Aj ja by som velmi rad neveril mojmu testu

Zatial to uplne nezavrhujem nakolko to je este vo vyvoji ale realne to urcite nenasadim aj ked som chcel a mal uz nachystany spoj na cca 2km.
Nastavenia som skusal rozne vprvom rade tie ktore boli vo wiki Mikrotiku a po forach a potom neskutocne kombinovanie ale vysledok sa nedostavil. Tato technologia ma velmi zaujima ale mozno prides na tu spravnu konfiguraciu ty. Este jeden postreh, spoj bol najstabilnejsi v rezime APbridge - Client v pseudobridge sa obcas rozpadol. Este som rozmyslal skusit tie karty priamo vo WidowsXP ale neostal cas.
0 x
-
kauco píše:hapi píše:osobně tvymu testu nevěřim, dneska mi přijdou tyhle karty tak se uvidí.
Aj ja by som velmi rad neveril mojmu testu
Zatial to uplne nezavrhujem nakolko to je este vo vyvoji ale realne to urcite nenasadim aj ked som chcel a mal uz nachystany spoj na cca 2km.
Nastavenia som skusal rozne vprvom rade tie ktore boli vo wiki Mikrotiku a po forach a potom neskutocne kombinovanie ale vysledok sa nedostavil. Tato technologia ma velmi zaujima ale mozno prides na tu spravnu konfiguraciu ty. Este jeden postreh, spoj bol najstabilnejsi v rezime APbridge - Client v pseudobridge sa obcas rozpadol. Este som rozmyslal skusit tie karty priamo vo WidowsXP ale neostal cas.
V momentě kdy jsou MikroTici rádi, že kartu rozjeli je nějaký pseudobridge a nstreme vůbec netrápí, pár karet sem vzal taky na test tak se uvidí.. pro začátek to bude spoj na kilometr.. ono testovat to na stole je pěkné nicméně testy jsou pak "pro oko" a ne aby to trošku jelo v reálu..
0 x
i kdyby to v 802.11n neběželo tak ty karty jsou o dost lepší v 802.11a než CM9 či R52 a o to mi jde předevšim. Nko samozřejmně vyzkoušim taky.
0 x
Stanislav Hrncir píše:kauco píše:Ja som nevydrzal a objednal som ich z Litvy. Uz ich akurat testujem. Zatial ale nie som schopny dosiahnut testovanu rychlost Mikrotik testerov. Myslim si ale ze to aj tak nebude nejaky zazrak nakolko pri tych vyssich rychlostiach sa dost vyrazne znizuje vykon (vidno to krasne na zmene signal strength).
To je jaka rychlost ? Předpokladem je testování kdy na obu koncích routrů na gbit portech sedí nějaké packet generatory, tzn např pc rb600 rb600 pc a btest mezi pc i tak, některými hodnotami se nechámě překvapit![]()
PS: kolik chtěli za poštovné ?
Masini na oboch koncoch ethernetu boli na 1Gbps portoch Jedna bola Mikrotik a druha Windows(ale vtom nevidim problem nakolko s R52 to testovalo OK, v bondingu 2xR52 to dalo real FTP 120-130Mbps, Badwind Test v UDP viac)
Za 4ks kariet s dopravou -205eur.
0 x
Testoval jsem .n na nejake krabicce od belkinu, velke napisu 300Mbit, gigaporty, druha strana byla karta do pcmcia (je to tak rok zpet, znamy to vyhral v nejake soutezi). Pri testech to uz tenkrat davalo v 2,4G v turbu kolem 200Mbit. Takze mi aspon 80 - 100Mbit prijde jako realnych.
To zarizeni melo 3 antenky, pootocene o 45 stupnu a ta pcmcia karta byla takova hodne bachrata
To zarizeni melo 3 antenky, pootocene o 45 stupnu a ta pcmcia karta byla takova hodne bachrata

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!