Příspěvekod Leeonek » 16 years ago
setkal jsem se se zajímavým jevem, použil jsem 2 offsety 60cm, kvůli nemožnosti naklopení jsem je namontoval naležato. Jeden spoj mi jede v pohodě s duálníma zářičema. Další co jsem postavil, se chová tak, že konektor který je blíže k anténě mě nechytá druhou stranu která je taktéž blíž k anténě. Pokud nahradím duální ozařovač klasickým, který je v podstatě na pozici tak, jako v případě duálního zářiče, chytám druhou stranu v pohodě. Zajímavé je, že v případě duálního zářiče, chytám na oba konektory stejné sítě od konkurence s +- stejným signálem, jen tu moji ne a ne. Ještě mě napadlo že by mohl být problém v tom jak je situovaná anténa, v případě že je naležato, jestli nemá vliv to, jak sou vůči sobě ty zářiče, například jedna strana je namontovaná nalevo a druhá napravo, ale to je podle mě blbost....
Offsetky jsem nasadil poté co je tady dost lidí vychvalovalo, pro mě byli spíše zklamáním. Ubohé provedení parabol, úchyty jako kdyby ani nikdy němělo foukat, jediná výhoda proč je nadále na některých spojích používám, je to že je možno použít duplexní ozařovač. To že vycházejí levnějc než klasické paraboly nebyl pro mě podstatný argument, vsázím na raději na kvalitu ale tady jsem se nechal prostě ukecat.
O perfektním odrušení offsetů by se dalo široce polemizovat, když skloníte offset tak, že máte parabole za zády půlku města, můžete mít klidně metrovou parabolu a máte i tak parádně zarušeno. Při montáži naležato, je uplně ten samý problém. Takže potlačení rušení zezadu oproti plechové parabole není absolutně žádné. Že je offset ostrý, a má malý vyzařovací úhel? Rozměrově odpovídající límcovaná středovka má stejný úhel.
Dříve jsem používal ještě například u dual nstreme proWAX na příjem a ASD17 na vysílání, za sucha tato kombinace jede excelentně, bohužel občas se za destě či vysoké vlhkosti chová ASD17 velmi podivně. Za určitých podmínek při vlhkosti klesá signál protistrany o 10-12db což je opravdu velmi hodně. Podotýkám že tento problém jsem zjistil postupně u všech antén ať už na delší trasy nebo i na krátké přeskoky kdy jsem je s oblibou používal. Zajímavé je že někdy leje jak z konve a signál klesne třeba jen o 2-3db, z toho jen mrholí nebo decentně prší a šup, signál spadne i o více jak 10db. Problém je určitě v anténách ASD17, po výměně například za panelku od proWAXU či 24ku parabolu stejné firmy, signál při jakémkoli dešti klesne max o 1-3db.
0 x