❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Realna propustnost Summitu?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
baz

Re: Realna propustnost Summitu?

Příspěvekod baz » 16 years ago

Pta se te na to, co kriplovalo v te jeho antene, je to vyrobce 1ant :)
Mno po precteni par diskusnich for jsem tohoto vyrobce vyradil ze seznamu potencialnich dodavatelu jako prvniho z duvodu kvality.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

někdo řekne to a někdo tohle, pokud bych se měl držet různých lidí a jejich názory na nákup 10Ghz pojítka tak ve skutečnosti nevyberu žádný protože jeden říká tohle a někdo zase tohle rozhodně nekupuj. Pro mě je to jednoduchý, stačí kouknout na web alcomy, orcave, summit atd.. a je jasný koho vybereš. Když koukneš na první dva, nemáš šajn co všechno k tomu musíš koupit, je tam tolik věcí že se v tom ani prase nevyzná. Summit to má překvapivě jednoduchý, vyber si rychlost a anténu a hotovo. Navíc má za rozumnej peníz pojítko pouze s ODU.

Ten summit na 100mbit by měl dát tolik jako ethernet na 100mbit takže reálně bez režie to typuju na cca 95Mbit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

baz

Ne hapi, 95 je malo, ten summit da s antenama 30/30 na 700 metru 98mbit, vcera jsem ho montoval :)
Testoval jsem to pravda jen pres FTP.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

radši počítám s míň než to dá. Taky něco jinýho je FTP a průtok 1000 lidí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

baz píše:Ne hapi, 95 je malo, ten summit da s antenama 30/30 na 700 metru 98mbit, vcera jsem ho montoval :)
Testoval jsem to pravda jen pres FTP.

Za anteny 35/35 by ti meli urvat koule a urezat ruce v loktu.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

soooc píše:Za anteny 35/35 by ti meli urvat koule a urezat ruce v loktu.

???
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 16 years ago

No jako, kde ta problemova instalace byla? Nejak mi to neuvizlo v pameti.. Myslim ty 4 vyjezdy do vyreseni. Dik
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

soooc

Leeonek píše:

???

No co? :)
Pásmo se plní a 35 cm maji moc velke uhly :) Zvlaste kdyz se to pridela na 7dB summit :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Leeonek

soooc píše:
Leeonek píše:

???

No co? :)
Pásmo se plní a 35 cm maji moc velke uhly :) Zvlaste kdyz se to pridela na 7dB summit :)

Aha, takže nasadíme na 700m raději 60ky :) ty si dobrý blázen
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 16 years ago

to Leeonek - nasadime a potlumime radio :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

soooc

ATPC ti asi nic nerika ;) Navic 35/35 je u tech kapacitnich spoju tak na 1 km max. a pokud chces mit slusnou rezervu a byt hodny k pasmu, tak das 65 cm.

Mame jednu alcomu na 1,1 km, 65/65 a ATPC pousti 99% casu vykon na -8/-8db. Takze asi tak :-)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Leeonek

2x 35cm paraboly můžeš s klidem nasadit na 3km, pořád s rezervou, ale dělej si co chceš, klidně tam hoď 120ky
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 16 years ago

Moje zkusenost:

Summit QAM50 / 90x90 antény / 13km - propustnost 45-48Mbps duplexne
Summit QAM100 / 65x65 antény / 1km - propustnost 95-98Mbps duplexne

Na summit nedám dopustit, výborná technika, maximálně jednoduchá instalace a spolehlivost perfektní. Navíc bez nutnosti nějakých mesíčních poplatků tě regnou k nejbližší servisní jednotce... A hlavně - vše ODU :) Řešit vytápění a tahat koaxy se mi nechce a Alcoma je zase dost drahá ...

Čemu se ale doporučuji vyvaroval jsou prodejci... S těma mám extra špatnou zkušenost. Když summit, jedině přímo od prodejce. Chtěli jsme servisní smlouvu, tak jsme to řešili s prodejcem a dopadlo to katastroficky. Zaplatili jsme kupu peněz za hovno službu. A to nepočítám téměř měsíc starostí kvůlí plnému rozjetí jednotek.
Naposledy upravil(a) lukas dne 29 Jul 2009 13:20, celkem upraveno 1 x.
0 x
Lukas Kristek

baz

Taktak, zkusenosti se Summitem jsou vyborne, dneska jsem spoustel dalsiho.
A uz jenom primo od vyrobce, neni tam zadny problem a na vsem se da domluvit, jsou velice operativni, staci zavolat a spoj je okamzite k odberu. Servisni jednotku mam par kilometru od sebe, takze pohodka. A za servisni smlouvu se neplati, proste vas zaregistruji a kdyz spoj lehne, pouze si tam zajedete pro nahradni kus. Tak mi bylo aspon receno, jeste jsem to nastesti nepotreboval.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 16 years ago

hmm ... ja jsem chtel po summitu jen cenu anten .. a odpoved (e-mail) prisla za tyden ! to neni zas tak moc operativni ... chtel jsem koupit na zkousku pouzity summit (byly to jen jednotky) ale dany clovek ho mezi tim prodal... protoze ja cekal na cenu anten nemohl jsem mu rict na tvrdo, ze to chcu dokud jsem nemel predstavu kolik to vyjde s antenama ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education