❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Restart klientu u AP na MK
Restart klientu u AP na MK
Mam dotaz, mam cca 10 klientu na AP 2,4G na MK karta CM9 a 15dbi vsesmerka, vse snad v limitu a klienti cca 500-800m a zarizeni ovislink a nebo edimax a anteny dle vzdalenosti ale tak 10dbi az 15dbi a zhruba tak po 12h se vzdy odpoji a hned prijoji. Nijak je to neomezi jen se chci zeptat jestly je to narmalni. Prikladne na 5G AP na MK mam 20 klientu ale ty maji NanoStation5 a ty tam vydrzi byt pripojeny treba 20-50dni bez vypadku - vzdalenost 500-1200m, vse v limitu. Setkal se stim nekdo??? Dokonce nekdy na te 2,4G se tam udri i 1h a vypadne...cim by to mohlo byt??? Dik za info
0 x
-
Zdravím, tenhle problém jsem míval taky, akorát jsem se kdysi poučil a všesměry dávám už jen na free body (reklama) nebo vůbec a radši to rozstřelím do více sektorů (když mluvím o 5GHz). 2,4ka je v tomhle hrozná duchařina, zarušení pásma (nedej bože když někdo vystrčí ven g-čko
). Nejsem žádný expert, spíš jen lama, ale jak máš vytížení pásma, zarušení atd? Nemáš nějaký 15dBi všesměr co má dost "plochej" signál někde na vysoko na střeše a klienty "pod bublinou" ? Máš nastavenou fixní rychlost na kartě (nebo ti to tam skáče)? Nemáš někde zesílený vysílací výkon? Pokud možno jen střílím ze zkušeností. Taky by mne zajímal názor odborníka. Jenže v dnešní době ti spíš každej řekne "Přejdi na 5GHz" "2,4GHz=>lol" "všesměry indoor->zaruš to tam ještě víc" apod
.

0 x
Me to delal jediny klient, ktery (i kdyz byl 80 m od AP) mel obracene polarizaci na antene (instaloval si to sam). Po otoceni reasociace klientu prestala.
0 x