soucez píše:michal.siman píše:soucez píše:Umà ten ISP admin grafy signálů jednotlivých klientů tak jako to má LMS systém?
A co ten NAGIOS? už dva dny mám navedené klienty pod jednotlivejma routrama jakožto zaÅ™Ãzenà a v NAGIOSu to pořád nenà vidÄ›t. Ta aktualizace buÄ neprobÃhá nebo nÄ›jak divnÄ›,...
nagios s klienty nepracuje, ani graf signalu klientu se nekona - prozatim. povidal onehda pan Sys ze na tom pracuji a ze to tam bude - zatim neni
To je divný, mÄ› to v Nagiosu právÄ› Äást klientů ukazuje. Mám to tam navedené jako zaÅ™Ãzenà pod routerem. Jako nadÅ™azené zaÅ™Ãzenà mám router na který je to po wifi pÅ™ipojené.
ale ostatnà se tam zatÃm neukazujà tak se ptám proto....
NicménÄ› dneska mi zase pár klientů v tom nagiosu skoÄilo jakoby pod jinej router
Mno mi to pouzivame trochu jinac, kazdej klientskej router ma svoji ip, takze proste co ipto klient, tim padem v nagiosu klienty opravdu nemame. Nejsem si jistej jestli jako zarizeni k routerum se maji davat resp. Je autory mysleno zadavat klientske wifi klienty, ale budiz.
Nicmene pred casem pan Sys sliboval, ze bude v adminu moznost zatrhnout si u klienta volbu diky ktere by se dany klient resp. Jeho zarizeni dostalo do nagiosu, resp. Bylo by monitorovano - coz jsem chtel vyuzit konkretne u firemnich klientu a nebo jako placenou sluzbu pro kazdeho, s tim ze by jim prisla smska z nasi brany (a nam taky samozrejme) ze je nejaky problem.
Take pan Sys hovoril o sledovani signalu u klientu - nicmene ono to tam uz je, nekde v nastaveni jsem videl volbu pro zadani snmp oid ktere to ma sledovat, ale rekl bych ze tob jeste neni dotazene a funkcni zcela. Ale urcite by se to jiste nejen nam libilo. Kdyby se grafoval signal a navic jeste nastavit nejakou prahovou mez, nacez by pak existoval nejaky filtr na vypis klientu s urovni nad nastavenou mez ( resp. Pod ni).