❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
dyndns
dyndns
da sa niekde v mikrotik nastavit, aby po vypadku RB, alebo po prideleni novej (verejnej) IP od providera, updatovalo dyndns ?
0 x
ahoj...
da sa to...
- musis mat verejnu ip priamo na mk
- a mozno to ide aj cez dyndns ale ja som to nenasiel tak to robim cez http://www.changeip.com/
vytvoris skript kde si zadas meno, heslo, domenu, ktoru si si zadal na changeip.com - je to zadarmo...
v scheduleri nastavis ako casto ten skript chces spustat - ja to mam na 1min ... cize po zmene ip sa mi to aktualizuje do 1 minuty... pokial sa ip nezmenila napise ti to do logu ze aktualizacia nie je potrebna...
skript nie je odomna a tymto aj dakujem jeho autorovi, funguje perfektne - nasiel som to tu na fore...
pouzivam to na mk 3.22
da sa to...
- musis mat verejnu ip priamo na mk
- a mozno to ide aj cez dyndns ale ja som to nenasiel tak to robim cez http://www.changeip.com/
vytvoris skript kde si zadas meno, heslo, domenu, ktoru si si zadal na changeip.com - je to zadarmo...
v scheduleri nastavis ako casto ten skript chces spustat - ja to mam na 1min ... cize po zmene ip sa mi to aktualizuje do 1 minuty... pokial sa ip nezmenila napise ti to do logu ze aktualizacia nie je potrebna...
skript nie je odomna a tymto aj dakujem jeho autorovi, funguje perfektne - nasiel som to tu na fore...
pouzivam to na mk 3.22
Kód: Vybrat vše
# Define User Variables
:global ddnsuser "[color=#0040FF]meno[/color]"
:global ddnspass "[color=#0040FF]heslo[/color]"
:global ddnshost "[color=#0040FF]domena.changeip.com[/color]"
# Define Global Variables
:global ddnsip
:global ddnslastip
:if ([ :typeof $ddnslastip ] = nil ) do={ :global ddnslastip "0" }
:global ddnsinterface
:global ddnssystem ("mt-" . [/system package get system version] )
# Define Local Variables
:local int
# Loop thru interfaces and look for ones containing
# default gateways without routing-marks
:foreach int in=[/ip route find dst-address=0.0.0.0/0 active=yes ] do={
:if ([:typeof [/ip route get $int routing-mark ]] != str ) do={
:global ddnsinterface [/ip route get $int interface]
}
}
# Grab the current IP address on that interface.
:global ddnsip [ /ip address get [/ip address find interface=$ddnsinterface ] address ]
# Did we get an IP address to compare?
:if ([ :typeof $ddnsip ] = nil ) do={
:log info ("DDNS: No ip address present on " . $ddnsinterface . ", please check.")
} else={
:if ($ddnsip != $ddnslastip) do={
:log info "DDNS: Sending UPDATE!"
:log info [ :put [/tool dns-update name=$ddnshost address=[:pick $ddnsip 0 [:find $ddnsip "/"] ] key-name=$ddnsuser key=$ddnspass ] ]
:global ddnslastip $ddnsip
} else={
:log info "DDNS: No update required."
}
}
# End of script
0 x
dik za odpoved.
Verejnu IP dostavam priamo na MK, skript som pouzil (zmenil som si meno, heslo a host na svoje) konto som si spravil tiez na changeip, ale neviem, ako to nastavit v sheduleri. Staci aby sa name v sheduleri zhodovalo v name v csript list a bude to chodit ??
vid obrazok
Verejnu IP dostavam priamo na MK, skript som pouzil (zmenil som si meno, heslo a host na svoje) konto som si spravil tiez na changeip, ale neviem, ako to nastavit v sheduleri. Staci aby sa name v sheduleri zhodovalo v name v csript list a bude to chodit ??
vid obrazok
- Přílohy
-
- shedule.JPG
- (49.3 KiB) Staženo 1663 x
0 x
jany píše:dik za odpoved.
vid obrazok
jo
0 x
No neviem, skusil som sa odpojit a znova pripojit, ale nefunguje to, aj ked spustim skript rucne, vid log
- Přílohy
-
- ss.JPG
- (43.72 KiB) Staženo 1645 x
0 x
No podla toho co ti pise log mas zle zadane meno alebo heslo...
- Přílohy
-
- ddns.PNG
- (17.8 KiB) Staženo 1629 x
0 x
a teraz som si vsimol ze kde je problem 100%
ja ked som ti posielal ten script tak som chcel zvyraznit meno heslo a ten nazov inou farbou a ono to v code zobralo ako znaky...
takze ta hlavicka ma vyzerat takto
takze sa ospravedlnujem... orav si to podla tohto, cize zmaz
ja ked som ti posielal ten script tak som chcel zvyraznit meno heslo a ten nazov inou farbou a ono to v code zobralo ako znaky...
takze ta hlavicka ma vyzerat takto
# Define User Variables
:global ddnsuser "MENO"
:global ddnspass "HESLO"
:global ddnshost "DOMENA"
takze sa ospravedlnujem... orav si to podla tohto, cize zmaz
[color=#0040FF][/color]
0 x
dik, to som opravil. Ak spustim skript rucne, tak to updatuje IP, ale cez ten sheduler, mi to bohuzial nechce fungovat, neviem vsak preco ?
0 x
no to neviem ja to mam takto a funguje to normalne...
skript sa vola ddns...
skript sa vola ddns...
- Přílohy
-
- ddns-sch.PNG
- (8.63 KiB) Staženo 1579 x
0 x
No ja uz fakt neviem, v planovaci to mam presne jak ty, v run count sa to po kazdej minute navysi o 1 , takze by sa to malo vykonavat, ale nejde to. Log nic neukazuje .... .. ....
..
...
takze uz to ide, bolo potrebne ten script spustit
Len som zvedavy, ci to updatuje aj ked RB ho vypnem a zapnem (pretoze kvoli tomu som to hlavne chcel, ked dojde k vypadku prudu a RB potom zapne ci to updatuje aj potom)
..
...
takze uz to ide, bolo potrebne ten script spustit

Len som zvedavy, ci to updatuje aj ked RB ho vypnem a zapnem (pretoze kvoli tomu som to hlavne chcel, ked dojde k vypadku prudu a RB potom zapne ci to updatuje aj potom)
0 x
Takze je to vynikajuce IP updatuje aj ked sa RB odpoji od 230V a znova zapne
dik za skript a napovedu
dik za skript a napovedu
0 x
... keby to tak nerobi tak by to bolo uplne nanic.... to by sme nepouzivali....
a nemas za co... od toho tu toto forum je...
a nemas za co... od toho tu toto forum je...

0 x
ja mam problem s tim, ze se mi nespusti ani rucne
kliknu na run script a nic se nedeje ani v logu a pocet spusteni zustava na nule.. uz jsem zkousel milion jinych scriptu ale zadny mi to proste neupdatne
nejaky mi normalne alespon nacita pocet spusteni, ale neodesle.. po 2min napise timeout v logu. tenhle vubec nic
v 2.9.5.1

v 2.9.5.1
0 x
má někdo tušení? Já tam přesně zkopíroval script i ze stránek MT, a nic.. nevyřešil někdo podobnou zkušenost prosím?
0 x