Ono u těch IDU se předpokládá použití v běžných podmínkách, ale prý i tento problém opravili. Jsem hlavně celkem zvědavý na ten jejich nový komplet externí spoj. Spíš teda na cenu.
Objednal jsem teď 2 spoje 105Mbps v té "akční" ceně, prý to dodají do 14 dnů, tak jsem zvědavý. Když bude čas, tak to pořádně protestuju a hodím sem ty výstupy, ať se tady je čeho chytit.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Konwes?
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jasne ... prima .. jinak pry v te akcni cene je zase nejak podmineno, ze musis X mesicu platit jejich SLA ??
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Jojo, to je pravda, musis s nima uzavrit servisni smlouvu.
Ma to smysl, boji se o ksefty, tak se snazi prodat za mensi prachy a zavazat si zakaznika stabilnim prijmem. Malym, ale stalym. Vyhodou tohoto reseni je, ze ti to automaticky rozlozi do nekolika splatek, takze neni potreba to fincovat z okamzitych zdroju, coz teda u ivestice 250tis povazuju za znacnou vyhodu... Jako bonus ti to jeste cely postavi, takze se s tim nemusis ani srat, coz je tez dobry...
Ma to smysl, boji se o ksefty, tak se snazi prodat za mensi prachy a zavazat si zakaznika stabilnim prijmem. Malym, ale stalym. Vyhodou tohoto reseni je, ze ti to automaticky rozlozi do nekolika splatek, takze neni potreba to fincovat z okamzitych zdroju, coz teda u ivestice 250tis povazuju za znacnou vyhodu... Jako bonus ti to jeste cely postavi, takze se s tim nemusis ani srat, coz je tez dobry...
0 x
Lukas Kristek
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no ... clovece nevim ... ale alcoma me to od jakziva rozlozi na tolik splatek kolik si domluvim ... zadne navysovani ... nic ... ale ja jsem trosku jiny pripad ... jsem jejich servisni partner pro tuhle oblast ... takze ... trosku asi jine ceny atd ... tim se tu ale nehodlam nijak chvastat
... nicmene drzim si i nahradni dily .. a vicemene od vseho "lepsiho" co mame ... se snazim vzdy domluvit, ze nahradni dily mame skladem u nas ............. prece jen takove ty "harakiri" jak se zacinalo treba s ceragonama ... ze u nas nebyla jedina taska ......... a kdyz byl pruser jel si clovek od nas naproti s clovekem z prahy ... a predaly si to na pul cesty .. tak to uz nehodlam opakovat 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Jojo, to je pak zase jina situace
Todle je prave trochu problem tech Dragonu. Ono je to vsechno skvely, ale z urcitych zdroju vim, ze ta skladovost tady taky neni zrovna zavratna a navic je to rozsekany po cele CR... Ono to sice je poruchove opravdu minimalne, ale ta situace jednou prijde a nezavidim tomu, kdo to bude resit. I kdyz, kdo vi, treba se veci zmenili... Ja tech spoju mam uplne minimum a snazim se tomu vyvarovat, takze se v tom prostredi uz nejak moc neorientuju...

0 x
Lukas Kristek
Mimochodem, mluvis tady o Ceragonech. Mas s tim nejakou zkusenost?
Ja to jen parkrat videl v provozu a moc informaci o tom nemam. Jen vim, ze kdyz se trosku snazis, tak se to da sehnat za krasny prachy...
Ja to jen parkrat videl v provozu a moc informaci o tom nemam. Jen vim, ze kdyz se trosku snazis, tak se to da sehnat za krasny prachy...
0 x
Lukas Kristek
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj to sedi ... ale to je vzdy o dohode ... a ano mam s tim "nejake" zkusenosti ... protoze to montujeme ..
heled co "nezasirat" tohle forum a pokecat nekdy vecer na icq ?
heled co "nezasirat" tohle forum a pokecat nekdy vecer na icq ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Jojo souhlasim; je pravda, ze uz se nam diskuse odsouva trosku mimo tema 

0 x
Lukas Kristek
Dneska nasazen konwes ozarovace plus ATH modemy, dava to 31/31Mbit, 800 metru, 65/35cm, naladenou podle voltmetru
Timto dekuji firme Medoro s.r.o na nasetovani ozarovacu na spravne kanaly.

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Kdo má zkušenosti s těmito spoji ? Má k těmto spojům někdo nějaké materiály, případně SW ? Mám tady 100mbit na 18GHz.
0 x
lukas píše:To jsem nevedel. Jako jo, ja vice/mene souhlasim, ono to asi nebude tak spatne, to uz jsem psal i nahore, ale proste me se do toho nechce. Jednou jsem se spalil a to mi staci. Navic u CRa jsme se tim pracovali a spousta lidi tomu nemuze dodnes prijit na jmeno, coz se na me taky trochu projevilo. Mam jen dobrou zkusenost s temi Orcavy, tak proc na tom neco menit... Navic cena je taky priznivejsi...
V CRa se Alcoma spoje typu ME/MEL nikdy nepouzivaly. Mohl jste pracovat s AL1021, coz byla puvodni verze 2Mb spoje s rozhranim G.703, vyrabena od poloviny 90-tych let min. stoleti. A pak to byly Orcave 2013 a 2222. Alcomy se do CRa vratily az v roce 2011 radou MP165 a vyse, vcetne AL80GE. Statisticky jde o spoje s nejnizsi poruchovosti. Naopak Orcave patri k tomu nejhorsimu, co se kdy v siti objevilo.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art