❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB450G

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Olda123

Re: RB450G

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

baz píše:Ze speakeru to piskani nejde, zkousel jsem ho zalepit zvykackou :)
U COMu jsou dva graetzy a u toho tlumivka, ale nedokazu to lokalizovat, je to blbej kmitocet, proste nevim co to dela. Ale je to nekde v te oblasti.
Mam objednany dalsi kus, mel by prijit zitra, dam vedet, jestli trpi stejnym problemem.
Co se tyka funkce nemam problem, prestoze jsem tam nahral tu ranou 4 betu2 . Driv jsem pouzival obycejny RB450 a ten pri toku nad 60mbit a NATu zacal mrvit prenos, typicky pri SFTP, prerusoval tok dat a bylo nutno znova navazovat. Ted s 450G problem zmizel, zase NATuju, tece tam 80mbit a pohoda. Vetsi tok tu zatim nemam jak testovat, mam domu jen Alcomu MEL90 a ta mi vic jak 81 mbit neda.
Monitoruju to v Cacti na zatez CPU, budu mit srovnani vykonu te 450 a nove 450G pri stejnych podminkach.

je to OT ale pousmal jsem se nad tim "mam domu jen Alcomu MEL90" :D zvlast se mi libi to slovicko "jen"
0 x

baz

Příspěvekod baz » 16 years ago

Oldo, nic v tom nehledej, tim jsem chtel proste rici, ze nemam jak vygenerovat vetsi datovy tok, protoze tu mam ted pouze notebook. Kdybych tu mel jeste PC, udelal bych BW test PC-NTB a bylo by jasno. PC jsem z duvodu nevyuziti pujcil do rodiny.
BTW test NTB-RB nema smysl, protoze by zatezoval samotny CPU rboardu, cili nechci testovat primo proti RB. Predpokladam, ze by to jeho CPU nedal a jel by na 100%, jako ostatni RB co jsem kdy zkousel.
Kazdopadne problem je vyresen, piskani je zrejme zavada kusu. Prisel mi dalsi kus a ten je potichu. Nicmene ten piskajici nema smysl reklamovat, dokud se nepokazi, umistim ho tam, kde piskani nevadi.
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FAny1000 » 16 years ago

Lze na tomto routerboardu nastavit rychlost jednotlivych portu ? chtel jsem to pouze jako rychly switch ale nadari se mi to nastavit chci nastavit na eth2 10mbit na eth3 30 mbit atd. ale nejde to i kdyz tam zalozka je,mate nekdo nejaky postrech ?
0 x
Nemám rád INTERNET................. :-)

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 16 years ago

no v nastaveni eth. je muzes dat do HW switche a tam nastavit speed.
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

no to je to co mi nejde :-) muzes me nakopnout? dik
0 x

Olda123

mozna je v tom nejaky figl ,ale ja jsem na to neprisel na moji RB 450 . mozna je v tom nejaka chybka ale nastavilo mne to jenom 8 mbps jine rychlost nefungovaly . pouzi simple queue to bude fungovat . sice to vice zatizi procesor ,ale pokud jen 30 mbps tak to zvladne , shapovat vic jak 100mbps , no nevim nevim i kdyz by to byla jen jedna SQ ,ale nemam s tim zkusenost
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

no ja si stimhraju cely den ,uz jsem zkousel vsechno ale furt nic,jen proste nechapu proc tam ta tabulka nastaveni rychlosti portu je ,kdyz to nejde :-) ach jo
0 x

Olda123

jeste mne napadlo . zkus zadavat pouze nasobky osmi co to udela . nejsem doma tak to nemam jak vyzkouset takze to prubni a dej vysledek
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

nejde :-)
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

FAny1000 píše:nejde :-)

Tiez som to skusal a chodilo to na tych hodnotach ktore su tam prednastavene . Nakoniec som to orezal cez simplequeue .
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

no jo .ale pak to musis nastavit jako normalni router a vse jde pres procesor . J to chctel jen jako tupy switch ,kde v pohode nastavim jen rychlost portu.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

FAny1000 píše:no jo .ale pak to musis nastavit jako normalni router a vse jde pres procesor . J to chctel jen jako tupy switch ,kde v pohode nastavim jen rychlost portu.

tak to asi nemaji ještě vylazený protože u RB150 to šlo a u RB450 určitě taky.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

hapi píše:
FAny1000 píše:no jo .ale pak to musis nastavit jako normalni router a vse jde pres procesor . J to chctel jen jako tupy switch ,kde v pohode nastavim jen rychlost portu.

tak to asi nemaji ještě vylazený protože u RB150 to šlo a u RB450 určitě taky.

Tak tak. Ve verzi 3.21 a 3.22 bylo hodne veci ohledne 450G takže si myslím že to ještě není vychytaný. Zatím to nastav přes Queues a počkej na příští verzi :)
btw BIOS tam máš 2.20?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

Nevíte někdo kde je na této desce teplotní čidlo?
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 16 years ago

Ahoj,
nevíte, jesli má podporu POE dle standardu 802.3af (napajení i po datově využívaných párech). Chtěl bych využívat na všech portech gigabit a zároveň napájet přes POE.
Jinak pokud ano, nevíte, který POE injektor podporuje tento standard? Zatím co jsem našel, tak se chová jako passivní nebo nebylo popsáno.

díky
0 x