netko píše:jpg píše:porid si tam nejaky ZyXEL, je urcite vykonny a hlavne narozdil od ostatnich levnych ma celkem slusnou technickou podporu a neni zase tak drahy. Pouzivame je jich nekolik a nikde zadny problem, urcite budes spokojeny.
btw. ktery typ Procurve byl za takove penize ? pokud chces HP L2 switch, tak treba 2626 se da koupit kolem 6000 bez dane...
dakujem ti za radu ale ja mam jeden problem nasadil som 1000 mbit/s prevodniky http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=778 ale maju jeden problem so 100 switchom nechodia musi byt 1000 vtedy ide. vedel by si mi prosim ta poradit switch ktory je dobry a nemrzne ale musi byt 1000 Mbit/s na kazdom porte. este by som sa spytal ci by ste mi nevedeli poradit ako nastavit vlany na mikrotiku a na akom switchy funguju ide mi oto ze ja to mam teraz tak ze na TP-Linku mam MTU VLAN Current Uplink Port: 1 port jedna ne pripojeny rovno do eth2 na RB 1000 tak je to ok ale ako nahle pripnem na eth2 cez switch 10.50.100.0/24 10.50.110.0/24 10.50.120.0/24 tak zacne kolabovat neviem co tomu moze byt preto som sa rozhodol ze ich vsetkych dam na vlany ale problem je ten ze neviem ako sa vlatne taka vlana na MK + Manag switchi nastavuje
dakujem za aku kolvek odpoved
http://www.netgear.com/Products/Switche ... M7212.aspx co hovorite na toto mate s tym skusenosti dakujem Záruka: 10000 mesiacov to snad ani cisco nedava
- 1G prevodniky samozrejme nejedou proti 100M switchi (existuji prevodniky se switchem, ty fungovat budou)
- obecne doporucuji radeji switch se "zabudovanym" prevodnikem, uplne nejlepsi je volba switche s porty SFP, to kterych se daji moduly podle toho, jaka je optika. a hlavne se zbavis dalsi krabicky a zdroje.
- uplne by mel stacit switch, ktery bude mit 1G uplink a zbytek portu 100 (pokud se tedy konektivita neblizi 100M)
- pokud jde o paterni switch, radeji bych sahl pro "znackovejsim modelu", prece jenom bych mel klidnejsi spanek. urcite bych sahl (po zkusenostech) po Cisco, HP, ZyXEL, mozna Linksys, vyhnul bych se treba SMC, PLANET, TPLINK , signamax (netgear neznam).
- co se zaruky tyka, Cisco ma obvykle 6mes (dalsi kupuje se za priplatek), HP dava obvykle 9let (a jeste oprava nasledujici pracovni den vymenou). dulezita je taky technicka podpora, ktera je ale u techto znacek obvykle za penize