❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 5GHz sektor

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

AP 5GHz sektor

Příspěvekod Zbojnik » 16 years ago

Zdravim,
prosim o radu s nasledujucim problemom....
mam 5Ghz AP antena SPA16V 15 dBi sekt. karta je UB5 - high power miniPC AR5414 (5GHz), kabel 8m MWC-10/50 (RF400 6GHz), konetrory N/M-1000 srobovacie, bleskoiska PKO-N (5 GHz), pigtail U.FL - N male pro miniPCI vsetko nakupene z i4wifi...

po namontovani vsetko krasne slapalo
1. klient UBNT loco 5ghz cca 300m, vykon uplne na minimum na mk signal -75 (priamo pred antenou)
2. klient UBNT nano 5ghz cca 2500m, vykon na max na mk signal -78 (priamo pred antenou)
3. klient UBNT nano 5ghz cca 500m, vykon na max na mk signal -85 (klient z boku anteny)

cca po mesiaci prevadzky sa mi vcera vecer stalo ze signal zoslabol na antene cca o 15-20.. (pocasie bolo otrasne dast sneh vsetko dohromady)
v prvom momente som si myslel ze odisla karta, ked som ale vymenil kartu za inu (nova r52) vysledok bol rovnaky, vymenil som postupne pigtail, bleskoistku ale nic nepomohlo.... prekontroloval som konektory ktore boli dosiahnutelne vsetko ok...
dnes rano ked som sa pozrel na mk vsetko bolo v poriadku signal zodpovedal hodnotam ktore boli predtym... ked som sa pripojil okolo obeda chyba tam bola znova (pritom dnes krasne svieti slniecko), pokles signalu o 17 a pripojeny len klient 1. ktory mal najlepsi signal a momentalne s hodnotou okolo -92 -94...

v normalnom stave ked je to ok pri oscanovani sieti chitim asi tak 7-10 sieti, pri tejto chybe poklesu signalu chitim 1 siet...

za kazdu radu vopred vdaka....
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

podival bych se na antenu , pokud jsou na ni mista kam by mohla vniknout voda tak budto nechat susit nebo mne se osvedcilo fenovat chvilku horkym vzduchem (jenom opravdu chvili , ja to delal 10 s) a pak dlouho vysukovat a chladit studenym vzduchem . samozrejmne pak dobre zaizolovat ono inkriminovane misto
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Ahoj...
dakujem za radu toto planujem urobit cez vikend, nakolko musim spustit stoziar dole aby som sa k tomu dostal...
Inak myslel som ze voda ked tak tak v tom konektore co je na antene... ci sa to vie dostat aj do anteny samotnej???
a ak je to voda moze sa to pri zmrznuti chovat inak?? tak ze to bude pekne fungovat?? lebo vcera rano to islo a v noci mrzlo, dnes v noci nemrzlo a chyba je stale....

dakujem
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

tuto antenu jsem nikdy nevidel , ale pokud jsi mnenil uz vsechno krom anteny tak je jasne kde je chyba . pokud mrzlo a te vody tam bylo dost tak to nemuselo udělat dobrotu . v nejhorsim to mohlo klidne roztrhnout kontktor (voda je svine) ,ale spis by to jenom neco ponicilo . ano voda se mohla (pokud je skulinka kama to pronikne ) dostat i do anteny , ono staci kdyz je blbe utesnenej konektor ( na utesneni doporucuju "vulkanizacni pasku" da se koupit v kazdym elektru cca 100 kc ,ale stoji to za to ) a zrovna je blby den kdy se voda odpari (dostane se do anteny) a rychle klesne teplota , voda tam kondenzuje a je na problem zadelano a pokud jeste vecer mrzne tak je to uplne nejhorsi , takto mi to oddelalo spoj .
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Problem vyrieseny.. voda v konektore....

len nechapem kde bol problem, konektor bol srobovaci a dotiahnuty na maximum... gumicka bola aj stlacena...
pre istotu som to este zabalil do stahovacej buzirky...

dakujem za rady...
0 x