❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy
Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy
Taky vám trvá desítky minut než se Vám vygeneruje sestava ve Fakturaci - přehledy - klienti?
0 x
-
kaddy píše:Taky vám trvá desítky minut než se Vám vygeneruje sestava ve Fakturaci - přehledy - klienti?
pro 155 klientu mi to trva 6s
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman píše:kaddy píše:Taky vám trvá desítky minut než se Vám vygeneruje sestava ve Fakturaci - přehledy - klienti?
Mě po 280 už 30min a nic prčic...to poháníš nějakým nukleárím reaktorem ne?

0 x
-
kaddy píše:michal.siman píše:kaddy píše:Taky vám trvá desítky minut než se Vám vygeneruje sestava ve Fakturaci - přehledy - klienti?
cece starou P4 na 2GHz od Compaqu

0 x

[/quote]
s 512MB ramkou. A tedy novym velikym diskem navic dvema v raidu - kvuli zaloze. Takze nic suprovyho. Tak tam budes mit nejakou botu a nekde se ti to kouse ...[/quote]
Tak běží mi to defakto na autentickém stroji až na ten RAID, takovou vymoženost tam zatím nemám jelikož si nepripouštím, že by to mohlo padnout
BTW: mám problémy s příhlášením přes FTP, nemám ho pravděpodobně povolený nemáš stím zkušenost? potřebovla bych si stáhnout alespoň zálohu když jsme u toho

Tak běží mi to defakto na autentickém stroji až na ten RAID, takovou vymoženost tam zatím nemám jelikož si nepripouštím, že by to mohlo padnout

BTW: mám problémy s příhlášením přes FTP, nemám ho pravděpodobně povolený nemáš stím zkušenost? potřebovla bych si stáhnout alespoň zálohu když jsme u toho

0 x
-
kaddy píše:kaddy píše:Mě po 280 už 30min a nic prčic...to poháníš nějakým nukleárím reaktorem ne?michal.siman píše:cece starou P4 na 2GHz od Compaqus 512MB ramkou. A tedy novym velikym diskem navic dvema v raidu - kvuli zaloze. Takze nic suprovyho. Tak tam budes mit nejakou botu a nekde se ti to kouse ...
Tak běží mi to defakto na autentickém stroji až na ten RAID, takovou vymoženost tam zatím nemám jelikož si nepripouštím, že by to mohlo padnout![]()

0 x

michal.siman píše:kaddy píše:kaddy píše:Mě po 280 už 30min a nic prčic...to poháníš nějakým nukleárím reaktorem ne?michal.siman píše:cece starou P4 na 2GHz od Compaqus 512MB ramkou. A tedy novym velikym diskem navic dvema v raidu - kvuli zaloze. Takze nic suprovyho. Tak tam budes mit nejakou botu a nekde se ti to kouse ...
Tak běží mi to defakto na autentickém stroji až na ten RAID, takovou vymoženost tam zatím nemám jelikož si nepripouštím, že by to mohlo padnout![]()
WinSCP
![]()
Díky zkusím
0 x
Kdybych se mohl primluvit - aby IPSadmin byl opet IPSadmin a ne "ISPkiller":
1.) Zvysit podporu pro SNMP: (cacti to umi, tak to musi jit i tady)
a) automaticke skenovani jiz vlozenych QT a SQ do routeru, kresleni prehlednych grafu
b) vycitani sily signalu z reg. table, vkladani do grafu, moznost vytvoreni nejake prehledne tabulky s moznosti nastaveni prahovych hodnot, kdy dojde k zaslani emailu, nebo sms, pokud dojde k poklesu sily signalu pod nastavenou mez...
2.) Pocitani dat pres IP accouting
a) automaticke skenovani jiz vlozenych QT a SQ do routeru, kresleni prehlednych grafu
b) vycitani sily signalu z reg. table, vkladani do grafu, moznost vytvoreni nejake prehledne tabulky s moznosti nastaveni prahovych hodnot, kdy dojde k zaslani emailu, nebo sms, pokud dojde k poklesu sily signalu pod nastavenou mez...
0 x
Pintero píše:Kdybych se mohl primluvit - aby IPSadmin byl opet IPSadmin a ne "ISPkiller":
Tak náměti opravdu hezké a většinu z nich bychom určitě taky využili, ale vzhledem k náročnosti nevím jestli to bude někdy realizovatelné a jestli ano obávám se, že nám mezitím skončí předplacená technická podpora

0 x
-
Pintero píše:b) vycitani sily signalu z reg. table, vkladani do grafu, moznost vytvoreni nejake prehledne tabulky s moznosti nastaveni prahovych hodnot, kdy dojde k zaslani emailu, nebo sms, pokud dojde k poklesu sily signalu pod nastavenou mez...
kdyz se mnou jeste hosi ze Sumperka mluvili, tak pan Sys povidal ze tohle je v planu, teda minimalne to vycitani signalu klientu a zapis do grafu.
Samozrejme neco takoveho by bylo fajn, jeste kdyby se k tomu pridalo CCQ a nejake upozornovani pri prekroceni pod zadanou mez, tak by to nemelo chybu.
0 x

kaddy píše:..., že nám mezitím skončí předplacená technická podpora
a planujete jeji prodlouzeni?
Myslim si, ze by to mohl byt trosku hnaci motor pro "Sys company" aby si zacali vic vsimat nazoru zakazniku a ne sami urcovali, co je pro zakaznika dobre a co ne.... (Jako T-Mobile)
0 x
Pintero píše:kaddy píše:..., že nám mezitím skončí předplacená technická podpora
Myslim si, ze by to mohl byt trosku hnaci motor pro "Sys company" aby si zacali vic vsimat nazoru zakazniku a ne sami urcovali, co je pro zakaznika dobre a co ne.... (Jako T-Mobile)
Taky mate dobre zkusenosti s T-Mobile ?

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
raven-il píše:Pintero píše:kaddy píše:..., že nám mezitím skončí předplacená technická podpora
No comment...ježí se mi vlasy když slyším ten název a když mi měsíčně příjde od nich 10faktur

0 x
-
raven-il píše:Pintero píše:kaddy píše:..., že nám mezitím skončí předplacená technická podpora
Vic OT uz to tady byt nemuze, takze pozor, na t-mobile nam nesahejte! Co by jsme si bez nich pocali kdyby jsme si nemohli volat zadarmo

0 x

michal.siman píše:
Vic OT uz to tady byt nemuze, takze pozor, na t-mobile nam nesahejte! Co by jsme si bez nich pocali kdyby jsme si nemohli volat zadarmo
Mame to taky, a do prvniho problemu jsem byl spokojeny, pak jsem zacal chapat averzi lidi k monopolu, protoze presne tak se ti smejdi chovaji.
0 x
Josef Smola