❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

miniPCI karta MikroTik R5H

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hapi

Re: miniPCI karta MikroTik R5H

Příspěvekod hapi » 16 years ago

PC
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

RAket

Příspěvekod RAket » 16 years ago

soucez píše:
Leeonek píše:1C1 se už opravdu nedělá, co takhle zkusit novější verzi 1D1 :)) Je uplně jedno co tam dáš, RB600, RB433, Alix, spoj vždy bude mít stejnou rychlost.

Je mi jasné že když se to náhodou povede spojit na 54M/54M že to udělá těch cca 30M maximálně, ale spíš mi jde o to, aby to železo stíhalo co se CPU týče. Aby toto nebyl omezující faktor, kterej by třeba natahoval zbytečně pingy apod.

Chtěl bych na jednom konci dělat ještě shaping pro cca 80kliošů přes QT...

Pokud to je hloupost dopadne to ještě tak že za to dám RB1000 aby to stíhala...

Váš názor?

RB1000 je zbytečný over kill, RB433AH (popř. Alix) bude zvládat jak ten dual-nstreme, tak ten shaping, a kdybys tomu nedůvěřoval je lepší tam dát jeden RB433AH na spoj a druhý na shaping..ušetříš hromadu peněz a ty můžeš vrazit třeba do zálohy energie.
Já bych tam dal ten RB, pokud bych věděl že tam nebudu dělat víc spojů, protože k Alixovi potřebuješ tu RB14, a CF kartu s licencí (ale kdybys chtěl mám tu pár nevyužitých RB14tek)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

RAket píše:
soucez píše:
Leeonek píše:1C1 se už opravdu nedělá, co takhle zkusit novější verzi 1D1 :)) Je uplně jedno co tam dáš, RB600, RB433, Alix, spoj vždy bude mít stejnou rychlost.

Je mi jasné že když se to náhodou povede spojit na 54M/54M že to udělá těch cca 30M maximálně, ale spíš mi jde o to, aby to železo stíhalo co se CPU týče. Aby toto nebyl omezující faktor, kterej by třeba natahoval zbytečně pingy apod.

Váš názor?

RB1000 je zbytečný over kill, RB433AH (popř. Alix) bude zvládat jak ten dual-nstreme, tak ten shaping, a kdybys tomu nedůvěřoval je lepší tam dát jeden RB433AH na spoj a druhý na shaping..ušetříš hromadu peněz a ty můžeš vrazit třeba do zálohy energie.
Já bych tam dal ten RB, pokud bych věděl že tam nebudu dělat víc spojů, protože k Alixovi potřebuješ tu RB14, a CF kartu s licencí (ale kdybys chtěl mám tu pár nevyužitých RB14tek)

Teď jde o to, je 500MHz Alix o hodně výkonější než RB433AH nebo RB600? Nejraději bych tam dal RB600 kvůli 48V, který mi tau už valí po PoE. Ale minulý týden mě tak vypekly že jsem je vrátil. No s těma XR5 by možná mihly chodit lépe.... resp. bez chyby..
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

soucez píše:

Váš názor?

Ten alix je dostatecne vykonny, aby to utahl. Jen doporucuju poradny 12V zdroj (v priapde 1C1), jinak je problem s houpanim napeti.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

k alixovy nepotřebuješ žádnou RB14 když si koupíš verzi na 2x miniPCI.

48V umí dneska jenom RB600 takže je můžeš směle zahodit. Dávám všude 18V zdroje a mám to připravený na jakýkoliv zařízení.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

soooc píše:
soucez píše:

Váš názor?

Ten alix je dostatecne vykonny, aby to utahl. Jen doporucuju poradny 12V zdroj (v priapde 1C1), jinak je problem s houpanim napeti.

S Alixem nemám zkušenost, nicméně je nějakej problém v postupu jak to donutit bootovat s flash paměti? Aby najel Mikrotik?

Když ho koupím tak je to zcela bez jakéhokoliv OS?
0 x

hapi

kup k tomu CFku a redukci na IDE. Šoupneš to do stolního PC, vysmahneš na CDčko iso mikrotiku, instalneš na CFku a přendáš do alixe, hotovo. Je víc způsobu, třeba netinstalem z woken a pak šoupnout do alixe.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:kup k tomu CFku a redukci na IDE. Šoupneš to do stolního PC, vysmahneš na CDčko iso mikrotiku, instalneš na CFku a přendáš do alixe, hotovo. Je víc způsobu, třeba netinstalem z woken a pak šoupnout do alixe.

Jasné. díky. Jinak jsou to stabilní mašinky? Na RB532 jsem nemusel pomale 2 roky šáhnout.
0 x

hapi

naprosto
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 16 years ago

soucez píše:
hapi píše:kup k tomu CFku a redukci na IDE. Šoupneš to do stolního PC, vysmahneš na CDčko iso mikrotiku, instalneš na CFku a přendáš do alixe, hotovo. Je víc způsobu, třeba netinstalem z woken a pak šoupnout do alixe.

Jasné. díky. Jinak jsou to stabilní mašinky? Na RB532 jsem nemusel pomale 2 roky šáhnout.

naprosto bez údržbové, jedinný problém co se nám vykytl, že odešla ta CF karta, ale to byla naše blbost, byla už starší, popř. pokud nedáš tu RB14 redukci přímo do slotu, ale do pci stromečku, tak ne všechny stromky s tím spolupracují
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

RAket píše:
soucez píše:

naprosto bez údržbové, jedinný problém co se nám vykytl, že odešla ta CF karta, ale to byla naše blbost, byla už starší, popř. pokud nedáš tu RB14 redukci přímo do slotu, ale do pci stromečku, tak ne všechny stromky s tím spolupracují

Zcela jistě bych osadil RB14 mám dvě nevyužité. Co myslíš tím PCI stromkem? Toto neznám..
0 x

hapi

jestli to potřebuješ jenom na dvě karty, tak si kup rovnou toho menšího a neřeš problémy s RB14.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

vratme sa spat k teme, t.j. karta R5H. mate uz niekto realne skusenosti?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Kde kupujete ty mmcx pigtaily? chtel bych nejaky poradny, ale ani klima na strankach nic nema.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

soucez
Kontaktovat uživatele:

soooc píše:Kde kupujete ty mmcx pigtaily? chtel bych nejaky poradny, ale ani klima na strankach nic nema.

Jednak je kupuju na ASPA.CZ kde mají MMCX na RSMA, ale i Klíma má MMCX na N-Female. zde: http://www.wifiprofi.cz/p113-pigtail-mm ... khead-30cm

Nicméně R5H velké zklamání. Jak v RB600 tak RB433AH "srší" ty karty jako by se pálily nebo co. I při zregulovaném TX srší.

Superrange XR5 jsou téměř potichu, jen malé šustění se ozývá když dám ucho až na kartu. Už 2dny bez restartu jedou v DUAL-NSTREME spoji na stole v této konfiguraci. RB433AH+2x XR5 ========2x XR5+RB433AH. Na stole dávají 32M Full Duplex pomocí bandwitch testu. Ping při tomto vytížení je z jednoho RB na druhý asi 32ms což ale přisuzuji tomu že CPU jede na 100%
Když omezím bandwitch test na 20M FD tak to pingá cca 2-5ms a sem tam tam vlítně 30ms což je ale jakási vlastnost DUAL-NSTREME spojů že?

Otázka: Má cenu zatrhávat Nstreme funkci na kartách v DUAL-NSTREME spoji?
0 x