Hraju si tady s RouteOS a začal jsem od zdánlivě nejjednoduššího, zprovoznit vlastně standardní Access Point, který ovšem nebude routovat (nechci do sítě vnáčet další subnet). Prostě chci docílit stavu, že RouteOS mě bude přístupný pod jedinou IP. Takže jsem podle mě logicky šel cestou, nastavit AP BRIDGE pro WiFi část, a následně spojit spolu s Ethernet částí do bridge, kterému jsem následně přiřadil adekvátní IP. Jenže ... řešení je zdánlivě funkční, nicméně neprůchozí

, respektive se to chová podivně, dostanu z hlavního routeru z DHCP přiřazenu IP, pingnu další zařízení v LAN, nicméně již router mě neodpovídá na ping (i když mě sám přiřadil IP adresu) a samozřejmě se nedostanu za něj, pocit z toho mám, že řešení není průchozí pro MAC komunikaci (usuzuji z faktu, že router ve výpise arp -a) hlásí "(10.10.0.113) at (incomplete) on vr0 [ethernet]", tedy nevidí MAC zařízení.
Je zde nějaké globální něco co jsem přehlídl, nebo jde o problém verze 2.9.27, nebo co se všeobecně ví o klient módu nefunguje pořádně ani v módu AP ??
Nebo ještě jinak, lze to nějak logicky vyřešit aniž bych musel routovat a použití jiný subnet ?? díky za každé nasměrování ...