❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Stationbox

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
michal.siman

Stationbox

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

Tak trosku nanostation ...
Obrázek

date si do toho co chcete ...
Obrázek

proste to tam posadi do pripravenych der ...
Obrázek

a pak se to cele zasoupne do boxu
Obrázek

Obrázek

jeste pred tim nez to zasoupnete, tak si vyberete jakou antenu, jakou polarizaci, dokonce se tam vejdou dve anteny, kazda v jine polarizaci.

delaji to nejaci slovaci, bylo to na MUMu, rikali ze to bude v prodeji za 6 tejdnu a ze to prej bude hodne, hodne levny ...

no tak sem na to zvedav, jak to vlastne bude fungovat.

vejde se do toho wisp (dokonce dva vedle sebe), 411tka, nebo treba deska z routeru Alfa 610 (tu tam meli primo ukazanou). Bude k tomu pribaleno vse na uchyceni, pry sest prednich panelu (dle toho co se tam namontuje) a antena dle vyberu, od 2.4 8dbi, 2x 8dbi, 12, 14 dbi a nebo 5ghz 12, 2x12, 18 dbi a nebo mozna kombinace 2.4 a 5g. ve spodnim vyku to ma moznost vylomit dali diry na vice kabelu, jak utp tak vf.

v kazdem pripade, nez to pripravite na pouziti, tak to asi budete hodinu skladat a upravovat, zda se mi to az prilis univerzalni. nicmene, pokud to bude stat vcetne 18db 5ghz anteny rekneme 500kc, tak to beru, ale to asi stat nebude ...

http://www.stationbox.info/

a jeste video jak se to sklada ....
http://blip.tv/file/1802480
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Jak jsem rekl tomu typkovi na mumu - kdyz se do toho nevleze RB433 je to na nic, zlaty jirous.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

baz

Příspěvekod baz » 16 years ago

Toz kdyby to melo stat petikilo s 18 dB antenou, tak zustanu u provereneho gentleboxu od Jirouse, nez nejaka neproverena novinka. Jestli se do toho vlezou dve anteny, tak je to bud hodne velka krabice, nebo moc maly anteny a ty pak budou mit mizernej zisk.
Podle konstrukce mi to pripomina tu vnejsi jednotku, co predvadel Petr Tuma ze Satky na Severce. Tam slo dat taky nekolik jednotek, podle toho zakryvaciho plastu zespoda, jak ma vyrezany diry. Antena tam byla jedna, ale se dvema polarizacema, dva vystupy s UFLama, takze se polarizace pak prepinala sw prepnutim vstupu na CM9.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 16 years ago

Pokud to bude za dobrou cenu, proc to nezkusit, ale kdyz to bude drahe, tak je to k nicemu.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

tak co, už to tu někdo prodává? a za kolik?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků