❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
spojení rb-rb
bandwitch na TCP jede zhruba stejně jako na UDP někdy 5 Mbps někdy několik kbps
0 x
tohle by melo mit signal tak -60 i vic..... takze chybu budes mit urcite nekde mezi RB a antenou, tudiž zkontroluj, polarizaci antén, dosměrování, pigtaily, pigtaily na karte, a v neposledni rade i prepnuti A/B vystupu na karte....
0 x
Jan Ptáček
Skus dát proti sobě jen 2x 10dbi antenky, pojede to jak lusk na tuhle vzdálenost, mám na jednom místě podobný problém, vzdálenost asi 200metru , signál výbornej -52 ale přenos rate 54/6 MG a taky to nemohu vyladit
0 x
pres ty stromy -60 ? a ma tam temer presne v lajne nejakej kmen tak to teda nevim, mam nejaky kliose asi do 200m od AP maji tam velkej smrk, vyhnout se mu nejde Ap slysi s bidou za -72 coz je jeste ok, dalsi je 1000 m a to same AP slysi za -50 oba JJboxy a CM9.
0 x
jo ale je trosku rozdil mit na 210m proti sobe sektor a gentle box a nebo 2x 24dBi anteny a kartu na default
0 x
Jan Ptáček
ale ta rychlost cca 6MBit mu vychází na 2.4GHz ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:ale ta rychlost cca 6MBit mu vychází na 2.4GHz ne?
nene na 5ghz je to asi zadrbanej vzduch, nebe prehluseny
0 x
já bych spíš řek, že tim jak má brutálně přepálenej výkon se to samo ruší a jde to blbě...někdy je více výkonu méně...
proto nejdřív ze všeho zkus dát výkon na 0dB na obouch stranách, potom případně zkus dosměrovat antény a musí to valit, kor te´dkdyž neni v zimě listí...
proto nejdřív ze všeho zkus dát výkon na 0dB na obouch stranách, potom případně zkus dosměrovat antény a musí to valit, kor te´dkdyž neni v zimě listí...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
hlavně bych se podíval jestli máš antény dobře smontovaný. Chodim tu kolem baráku kterej má tuhle 24dB anténu na baráku a síto je v horizontálu a zážič ve vertikálu. Prostě to má blbě složený. Pokaždý když jdu okolo tak se dobře bavim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Tak teď jsem zjistil,že bude asi něco s wifi kartičkou.Když dám proskenovat sítě tak žádnou nevidí ani tu ke tkeré je připojená a ta CM9 v tom samém rb sken provede a sítě vidí.Zkusím vyměnit karty za CM9
0 x
tak karty jsem zatím nevyměnil ale vypozoroval jsem to,že v klidu spoj drzi a ukazuje rychlost 24Mbps/24Mbps.Jakmile spustim bandwidth test tak po chvili rychlost klesna az na 1Mbps.
0 x