Obhajuješ tady šmejdovní antény, básníš jak sou perfektní ale do tak dlouhého spoje by ses s nima nepustil, já se svýma ano a ještě tvrdím že bych to dal do normy. Problém je ten že tady vychvaluješ svoje řešení ale kvalitní anténu viděls tak z auta když projížděls kolem mého stožáru. Já mám s šitkama bohaté zkušenosti, a ikdyž se občas nechám unést a koupím šmejd na testování, válí se mě za nějakou dobu na půdě i s ostatníma šmejdama, až se tam válí rok, jdou do šrotu, tam totiž patří....
Dival jsem se co tady Maxik uvadi za anteny a nasel jsem ze pouziva Waveant. Ja je pouzivam taky a to 22dB na cm 9 mam nastaveno 6-10 dB nejaky obyc pigtail, a radom a bleskojistka, kde je nalepeny limec z alobalu (od vyrobce docela sranda, ale funguje), Spoje jsou delany na 2-4km a nemam sebemensi problem, takze Waveant bych nezatracoval, naopak jsem vyhodil Jirousy, krome 2x pater na ca 6 a 7 km kde jsou par29, a tam me jeden spoj blbne s pingy docela vykyvy , obcas tam skoci par pingu do 50ms coz na Waveantech neni. i pri zatezi kolem 20Mb se ping pohybuje do 5ms, normalne je tam stale 1ms.
Ty patere s Jirousy nepatri me, jinak bych je opravdu vymenil. viz
http://www.sebrov.cz//mapa-site . Je to takovy mezihop.
Jinak jsem dal na radu Leonka a zacal pouzivat ty skalarni anteny na AP, Ted je jeste brzy na hodnoceni, uvidim.
Neverhappy