Maxik píše: kanaly 5.6-5.7 jsou zde nepouzitelne
Nepoužitelné? 5Ka s dobrýma anténama se dá použít vždycky. Nebo máš pocit že máš víc zarušeno než já? Na každém z 11 kanálů 5500-5700 chytám minimálně 5 dalších spojů, na některých podstatně víc, máš větší rušení než já? O tomto místě říkám že je zarušené. Přesto mám na toho místo dual nstreme spoj 10km dlouhý s fixnutým bittrate na 36Mbit a propustností cca 29-30Mbit.
V tomhle je mezi náma rozdíl, Ty jsi člověk co nasazuje antény za pár korun, má jich hodně, stěžuje si na zarušenost a nepoužitelnost 5Ghz pásma. Oproti tomu já nepatřím mezi lidi snažící se ušetřit na hw, volím spíš nákladnější technologie protože vím že časem s nima nebudu mít problém. pak totiž přijde někdo jako Ty, hodí si svou všesměrku maxlink, zjistí že na 5,4-5,7 je nepoužitelná, jde na nepovolené frekvence, a já mám klid :)
Nic proti Tobě, prostě jsou lidi a lidi, každý máme svůj názor i ideu. Nepředpokládám že tě dotlačím k používání více jak jednou tak drahých antén, ani to nemám v úmyslu. Mám malou síť, kladu důraz na spolehlivost a rychlost, investuju hodně do rozvoje a upgrade sítě. Zřejmě právě proto nejezdím v nové oktávce a dokonce nemám mega barák se 120cm plazmou v obýváku :)
honzam píše:Maxik píše:kanaly 5.6-5.7 jsou zde nepouzitelne
A kde teda jedeš?
No kde asi, psal to o pár příspěvků výš, 4.9-6.1 je volných kanálů hafo :)