Ahoj, mám zajímavý problém, jistě jste to už taky někdo řešili.
Za zařízením v pásmu 5Ghz - Mikrotik, -client UBNT, dále AP sektor 2,4 Ghz a u klientů neběží nikdy 2počítače zároveň, nevíte někdo jak lze tento problém odstranit ?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Za 5GHz trasou 2PC
-
Podivej se zda klienti za AP nemaji mac adresu toho AP. Pokud mas pak DHCP podle MAC, nebo jine takové pravidlo, tak by se odpojovali. Jinak Dej jako AP mikrotik, klientum ubnt a mas klid.
0 x
Jistě když dám router který předělá IP adresy tak to jede ! ,ale to se mi zdá blbost abych musel dát všem co maj 2Pc router, tento problém mi dělaj jen modemy Compex a ubnt.
0 x
-
Macek píše:Jistě když dám router který předělá IP adresy tak to jede ! ,ale to se mi zdá blbost abych musel dát všem co maj 2Pc router, tento problém mi dělaj jen modemy Compex a ubnt.
pokud ma ten tvuj klient dva pocitace a jedno pripojeni do site, pokud to teda dobre chapu, tak bud tam musis dat router aby se oba dva pocitace schovali za tu jednu IP co maji v siti a nebo musis ten jejich prijimac nastavit transparentne, a kazdemu tomu pocitaci priradit jednu ip adresu v siti. na prijimacim zarizeni pak muzou byt volby jako CLONE MAC atd. ktere pri nespravnem pouziti mohou zpusobovat prave tvuj problem.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

-
Macek píše:Jistě když dám router který předělá IP adresy tak to jede ! ,ale to se mi zdá blbost abych musel dát všem co maj 2Pc router, tento problém mi dělaj jen modemy Compex a ubnt.
Daj tam router/NAT + DHCP , usetris si kopu problemov .
0 x
mashinepistole2 píše:Macek píše:Jistě když dám router který předělá IP adresy tak to jede ! ,ale to se mi zdá blbost abych musel dát všem co maj 2Pc router, tento problém mi dělaj jen modemy Compex a ubnt.
Daj tam router/NAT + DHCP , usetris si kopu problemov .
Totak přece nejde dělat abych strkal router, ke každymu kdo chce mit pripojeny 2 pocitace
Potřebuji udělat tu trasu tak aby to fungovalo jak když to bylo na 2,4ghz, to jelo v pohodě, musí být někde zádrhél a nemohu na to přijít
ale díky Vám
0 x
-
Macek píše:Totak přece nejde dělat abych strkal router, ke každymu kdo chce mit pripojeny 2 pocitace
Nevim jak kdo, ale mi to tak delame vsude. Tam kde je prijimac jako napr. NS tak to natuje automaticky, takze tam uz se to neresi. Tam kde jsou lidi na kabelu a chteji dva pocitace, tam se da proste router, vetsinou uz s wifi samozrejme. Jeden zakaznik, jedna IP, tak je to nejjednodussi.
Ale pokud si to do ted resil jinak, pak ti jsou asi podobne rady na nic. Zkuousel jsi hledat neco jako CLONE MAC atd.?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman píše:Macek píše:Totak přece nejde dělat abych strkal router, ke každymu kdo chce mit pripojeny 2 pocitace
Nevim jak kdo, ale mi to tak delame vsude. Tam kde je prijimac jako napr. NS tak to natuje automaticky, takze tam uz se to neresi. Tam kde jsou lidi na kabelu a chteji dva pocitace, tam se da proste router, vetsinou uz s wifi samozrejme. Jeden zakaznik, jedna IP, tak je to nejjednodussi.
Ale pokud si to do ted resil jinak, pak ti jsou asi podobne rady na nic. Zkuousel jsi hledat neco jako CLONE MAC atd.?
clone mac mam hledat kde? v mikrotiku to nikde není, u NS je preci jen jeden vystup na 1pc tak tam to nejde bez routeru nebo switche na vic PC,
porad nechapu ten rozdil ze pres trasu \2.4 to jelo a za 5tkou ne. hrozna predstava ze ke vsem pojedu a dam jim router Aby jim jeli soucasne 2pc
0 x
pokud NS umi NAT coz asi umi tak za ni pichni switch a nazdar a muzes tam mit treba 100 PC
Idealni klientske zarizeni jen rb411 (i kdyz by se hodilo vice eternetu nekdy) mam je vsude a mam klid, je sice drazsi nez NS a podobne bazmeky ale je to investice do vlastniho klidu a spokojenych lidi 

0 x
tam nejde o to, jestli má 2 či 10 počítačů, tam je problém v tom, že tam máš AP - klient - AP - klient ... tudíž to má pak problémy s mac adresama , musel bys použít jedině WDS / nebo router
0 x
me to je jasne proto take takovou zhovadilou topologii nemam
Jakze presne funguje ten MAC cloning ?

0 x
Blood píše:tam nejde o to, jestli má 2 či 10 počítačů, tam je problém v tom, že tam máš AP - klient - AP - klient ... tudíž to má pak problémy s mac adresama , musel bys použít jedině WDS / nebo router
no super, takze kdyz prepnu NS do wds, tak by to melo fachcit?
0 x
Maxik píše:ano bude ale nejlepsi reseni je 1 IP a NAT
Přátelé, díky za rady, vyzkouším to a kdyžtak se ozvu, ještě se mám mnoho co učit.
0 x