❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mrznutie rb600

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
asdewq

mrznutie rb600

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

mam taky problem... mam na jednom bode rb600 s ros 3.13 je osadena 4xminipci 2xr52h a 2xcm9 (vsetko s antenami zregulovane do normy).., napajaci zdroj 48v/0,9A(tusim), napajane priamo cez jack. Takto ta zostava fungovala asi pol roka bez jedineho problemu asi pol roka a potom sa zacalo objavovat nahodne tuhnutie... proste mk prestane reagovat na cokolvek zvonku. Je pripojeny z hystorickych dovodov k jednej rb150 s ros 2.9.35 ktora na eth ukazuje 1paket na rx a 1paket na tx no inak nic.. pomoze jedine vypnutie z elektriny a znovu zapnutie. RB bol samozrejme vymeneny za iny, najskor som tam obnovil zalohu z backup-u, potom som dosiel k nazoru ze by bolo dobre znova skonfigurovat, mk sa nepreinstalovaval len som pouzil funkciu reset-configuration a vsetko som rucne nastavil nanovo.. po par tyzdnoch prisiel dalsi zatuh, vymenil som napajaci zdroj za 24v/2,2A (sunny takze uz ziadna cinska potvora) a po tyzdni opat zatuh :( stretli ste sa niekto s niecim podobnym? uz mi napada len to, ze by to mohla robit niektora z minipci?... alebo ze by som preniesol chybu tym obnovenim backupu aj ked nasledne bola konfiguracia zresetena? - ok reinstal cez netinstall je jedna moznost ale ked to nepomoze co to este moze robit?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

zkus bios 2.19 http://www.routerboard.com/files/rb-2.1 ... 8-2.19.fwf

nahrat do files, pak
system routerboard upgrade
reboot
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blood » 16 years ago

nedávno se nám zasekávala RB600, která fungovala bezmála rok a nevěděli jsme o ní , stejný zdroj 4x R52
nedávno jsme vytvořili novej spoj, tudíž jsme odebrali jednu anténu, tak jsme po pár dnech jednu r52 vypnuli, od té doby v náhodných intervalech začala tuhnout ... po pár dnech jsme kartu zapnuli a od té doby je klid ... má někdo nějaké vysvětlení ? :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

si zvykla na větší odběr kterej potom neměla :D
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Teď se mi válí na stole 2 kousky CM9, evidentně nějaké špatné, užil sem si s nima svoje. RB600 se s tím náhodně resetovala a po restartu nenajížděli náhodně ostatní karty, jako aktivní vždycky byly ale prostě nevysílali. Druhá zase občas nenabíhala, shodou okolností v jiném RB600, 3 restarty ok, pak jeden se vůbec neobjevila mezi kartama. Můj poznatek z toho je že průsery na RB600 dělají karty, a ne RB :)
0 x