Zdravím mám v plánu koupit tneto routerboard jaký máte s nim skušenosti
chtěl bych na tom prov. ap s 8 lidmi a karou cm9
Díky všem za příspěvky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MikrotTik RouterBOARD RB112 .. SKUŠENOSTI... DĚKUJU
skrebon píše:Mno, vykon to nema na takoveto veci dobry. Je to dobre ako apecko s dvomi minipci... Alebo kvalitnejsi klient.
Toz esli to opravdu nezvlada naplno 2x minipci s nstreme2 (jen bridge bez routovani, qosovani atd.), jak to pak zvladne 2xAP ?
Jakou jinou (rychlejsi) platformu doporucite pro nstreme2?
0 x
Dave píše:skrebon píše:Mno, vykon to nema na takoveto veci dobry. Je to dobre ako apecko s dvomi minipci... Alebo kvalitnejsi klient.
Toz esli to opravdu nezvlada naplno 2x minipci s nstreme2 (jen bridge bez routovani, qosovani atd.), jak to pak zvladne 2xAP ?
Jakou jinou (rychlejsi) platformu doporucite pro nstreme2?
Na to bude asi nejlepsi nejaky PCcko... nebo nejaka minimalizovana odruda, podle vseho je na to slabej u RB 532...
0 x
-
no zkusil jsem RB112 dat misto HW AP 2,4GHz (eth+wlan -> bridge) a hodně začaly výkyvy na pingu. Viselo na tom asi 12 clientů vesměs OvisLink 1120 (FW router). Chvíli ping (1024k) 4ms a pak 100ms,300ms a zase ok a pořád dokola. V okamžiku kdy to zakolísá se zvedne zatížení CPU. Měl jsem tam 1xCM10. Takže podle těchto zkušeností jsem to jako AP odpískal. U klienta to mám jako router client (5GHz) s CM10 a v poho. Buï něco nastavuju špatně nebo to má na AP fakt malej výkon
0 x
Libor Katolický píše:no zkusil jsem RB112 dat misto HW AP 2,4GHz (eth+wlan -> bridge) a hodně začaly výkyvy na pingu. Viselo na tom asi 12 clientů vesměs OvisLink 1120 (FW router). Chvíli ping (1024k) 4ms a pak 100ms,300ms a zase ok a pořád dokola. V okamžiku kdy to zakolísá se zvedne zatížení CPU. Měl jsem tam 1xCM10. Takže podle těchto zkušeností jsem to jako AP odpískal. U klienta to mám jako router client (5GHz) s CM10 a v poho. Buï něco nastavuju špatně nebo to má na AP fakt malej výkon
CM10 je citlivější na rušení, takže ve 2,4 tipuju na tento problém...
0 x
Jardas píše:Libor Katolický píše:no zkusil jsem RB112 dat misto HW AP 2,4GHz (eth+wlan -> bridge) a hodně začaly výkyvy na pingu. Viselo na tom asi 12 clientů vesměs OvisLink 1120 (FW router). Chvíli ping (1024k) 4ms a pak 100ms,300ms a zase ok a pořád dokola. V okamžiku kdy to zakolísá se zvedne zatížení CPU. Měl jsem tam 1xCM10. Takže podle těchto zkušeností jsem to jako AP odpískal. U klienta to mám jako router client (5GHz) s CM10 a v poho. Buï něco nastavuju špatně nebo to má na AP fakt malej výkon
CM10 je citlivější na rušení, takže ve 2,4 tipuju na tento problém...
Muzu se zeptat, z jakeho zdroje je tahle informace ?
0 x
teleport píše:Zdravím mám v plánu koupit tneto routerboard jaký máte s nim skušenosti
chtěl bych na tom prov. ap s 8 lidmi a karou cm9
Díky všem za příspěvky
No nevím, pri zprvu avizované ceně 1890,- to vypadalo docela dobře, ale pak naráz 2.490,- + 2*cm9 po cca 900,-, to už vyjde docela dost.
Navíc nepříjemnosti : při osazení 1* cm9 se sí v uzlu zhroutila několikrát denně, při osazení 2*cm9 to nejede ani 1 hodinu. Neustále se to odpojuje od webboxu, jako by se to restartovalo neustále dokolečka. Po několika hodinách provozu už to ani nenabootovalo. Po přeinstalaci přes sériový port to chvíli jelo a po hodině to udělalo to stejné. Teï už se do toho nedá dostat ani přes seriový port. Když ty stejné cm9 dám do RB532 a zapojím do stejného místa sítě, jede to normálně.
Může to být i vadným kusem, ostatně ono se uvidí, až to odzkouší více lidí.
Na klienta je jasně lepší Compex, umí to stejné a hlavně RB112 neumí transparentního klienta. RB112 m u s í jako klient routovat a to někdy není třeba, popř. to vůbec nechceme. (wds a tunely už vůbec někdy nechceme).
Dotaz - nasadil někdo ty rb112 s dvěma CM9 jako dvě AP a jaké jsou poznatky?
Dík.
07/04/2006
mpcz
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím - jak tak slyším, tak RB112 nebrat ... RB511 a 512 jsou lepší. Dáváme je ke klientům a cenově mě RB511 vyjde líp než RB112 (navíc je to HW stejné jako RB532, jen to má míň eth-portů a popř. miniPCI slotů). Jináč super ... RB5xx leda!

0 x
StoupaLutin píše:Zdravím - jak tak slyším, tak RB112 nebrat ... RB511 a 512 jsou lepší. Dáváme je ke klientům a cenově mě RB511 vyjde líp než RB112 (navíc je to HW stejné jako RB532, jen to má míň eth-portů a popř. miniPCI slotů). Jináč super ... RB5xx leda!![]()
Jo, jenže kde je chceš teï sehnat. Na I4 a nebo inwifi už je nemají
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Leeonek píše:StoupaLutin píše:Zdravím - jak tak slyším, tak RB112 nebrat ... RB511 a 512 jsou lepší. Dáváme je ke klientům a cenově mě RB511 vyjde líp než RB112 (navíc je to HW stejné jako RB532, jen to má míň eth-portů a popř. miniPCI slotů). Jináč super ... RB5xx leda!![]()
Jo, jenže kde je chceš teï sehnat. Na I4 a nebo inwifi už je nemají
Hloupé ... mám jich pár skladem, ale měli by je začít dovážet... jsou asi lepší (a levnější taky) ...

0 x