❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.19

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
Shakal
Kontaktovat uživatele:

Re: Verze 3.19

Příspěvekod Shakal » 16 years ago

Ahoj ludia,
mozno je tento prispevok dost mimo temy, ale...

hlaska hned po inicializacii bootu instalacie:

Loking for harddrives...

FATAL ERROR: no harddrivers found
Press ENTER to reboot

ked sa pripoji SATA disk a pouzije sa ide cdrom:

Found Harddrive on SATA 1

FATAL Error: no CD-ROM found
Press Enter to reboot.

pisal som aj na podporu MT ale zatial ziadna odpoved na moj dotaz ohladne podpory iTE IT8213 cipeska :)
Preco? tento cipesek je dodavany na niektore nove dosky (roznych vyrobcov) ako IDE radic ku southbridge-om, ktore maju podporu len SATA (napr.ICH10).
skusil som viacej verzii 3.x, jedine co sa mi podarilo bolo dostat ROS do PC na SATA disk so SATA mechanikou, alebo na SATA disk cez netinstall, ale ako bolo uz na fore rozoberane SATA a licencia ROS k sebe zatial schodnu cestu nenasli :)
Nema niekto nejake info ako to bude s podporou SATA diskov alebo tychto pridavnych IDE radicov v novsich verziach ROS?
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 16 years ago

Můžete sem někdo Vás mající již verzi 3.19 napsat, jestli tato verze netrpí frekvenčním neduhem viz http://forum.ispforum.cz/viewtopic.php?f=11&t=4324&p=34539#p34539
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 16 years ago

knedlik píše:Můžete sem někdo Vás mající již verzi 3.19 napsat, jestli tato verze netrpí frekvenčním neduhem viz http://forum.ispforum.cz/viewtopic.php?f=11&t=4324&p=34539#p34539

Je to tam furt...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

tak to se brzy muzeme pripravit na MKv3rc20 :twisted:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

zdravim , mam dotaz . ma cenu do te nove verze jit ? snazim se mit na brane vzdy aktualni verzi ros ,ale posledni dobou sem trochu zarazen mirou nových verzí . tedka mam 3.17 a sel jsem takto 3.10 > 3.16 > 3.17 a tedka mam s tou 3.17 na hlavni brane do netu uptime asi 35 dni a pokud nevypnou elektriku tak to tam pobezi jeste par let . mam tam RB 450 jako hlavni branu (NAT + QOS + SQ + 2 pravidla v L7))co vy na to ? mam upgradovat ?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

Upgradovat se vyplati jen kdyz ti neco nechodi dobre, pak je teoreticka sance ze to bude v nove verzi opravene. Jinak je upgrade zbytecny + hazard.
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

no v tom případě ,ale nevidím důvod proč vydávají tolik nových verzí v tak krátkém časovém intervalu . doufám že to alespoň pořádně testují než to pustí ven . a když jsem si už jednou zaplatil za software tak ho chci mít co nejmíň bezchybný a nejaktuálnější . mohli by alespoň udělat nějaké dělení na stable a testing u kterych by šlo rozeznat ktere jsou na páteřní routery a které spíš ne . k tomu hazardu ,že by tam něco nešlo tak to snad ne . myslím že by nevypustily verzi která by byla o něco osekanější . spíš mě šlo o to jestli tam jsou nějaké nové funkce .

PS : neví někdo o tom proč upustili od "unlimited" v SQ . vždy jsem měl nočný provoz jako unlimited a teď tam musim nastavit 100M aby to zachytlo nějaká data . Je tomu tak i v této verzi nebo se mám smířit s tím že to už tak nebude ? Je to sice detail ,ale ulehčilo by to praci i přehlednost
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

bohuzel je to tak ze v novejsi verzi nejake chyby opravi a dalsi vytvori aspon tak mi to prijde a ta aktualnost je blbost, jde o to aby zarizeni spravne delalo co ma a pak je me osobne fuk jestli jedu na 2.9.1 nebo 3.10, kdyz neco dobre funguje nesaha se na to, upgradem riskujes maximalne to ze to pak uz fungovat bezchybne nebude. Pokud ti to nefunguje je to duvod k upgradu ale jen to ze nova verze je o par cisilek vyssi tak to rozhodne duvod neni :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

Koukám že v této verzi je vlastně superchanel zadarmo :) je tam nějaký známý bug?
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

Maxik píše:bohuzel je to tak ze v novejsi verzi nejake chyby opravi a dalsi vytvori aspon tak mi to prijde a ta aktualnost je blbost, jde o to aby zarizeni spravne delalo co ma a pak je me osobne fuk jestli jedu na 2.9.1 nebo 3.10, kdyz neco dobre funguje nesaha se na to, upgradem riskujes maximalne to ze to pak uz fungovat bezchybne nebude. Pokud ti to nefunguje je to duvod k upgradu ale jen to ze nova verze je o par cisilek vyssi tak to rozhodne duvod neni :)

v prapade mikrotiku je to dost mozne. ale obecne, upgrade firmware / biosu by mel vest k lepsimu. nejen ze opravuje chyby, ale take napr. pridava funkce, zlepsuje vykon atd. ja osobne upgraduju pokazde kdyz je nova verze, nejdriv to zkusim na jednom dvou routerech kam mam dobry pristup a pak po par dnech to pustim vsude. mozna je to spatne, podle me ne a zatim jsem nemel zadny problem. vzdy vse fungovalo.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...