What's new in 3.19:
*) fixed problem - web proxy used up all router memory
if unlimited ram caching was enabled;
*) fixed problem - some log topics got swapped in configuration;
*) reduced maximum supported memory for RB1000 to 1.5Gb (was 1.75Gb);
*) interface mesh was not working in 3.18, fixed;
*) fixed Prism crash;
*) fixed VPLS interface related crash in mpls-test;
*) allow to enter range in BGP instance confederation peers;
*) console - fixed '/system backup save' command, name argument is
optional, and backup file name is automatically generated if empty;
*) sped up IPv6 forwarding on RB4xx, RB1xx and RB5xx;
*) fixed BGP route selection in routing-test;
*) fixed dhcp server to update agent-circuit-id and agent-remote-id for lease
whenever it changes;
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verze 3.19
to se ta 3.18 moc neohrala. Ale jak je videt tak tam byly bootovaci chyby
0 x
Od verzii 3.17 je nepouzitelne OSPF, ani tato verzia to neriesi
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK
koukam opet jedna beta verze za druhou 

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
airbilly píše:Od verzii 3.17 je nepouzitelne OSPF, ani tato verzia to neriesi
Jak OSPF nepouzitelne?
0 x
airbilly píše:Od verzii 3.17 je nepouzitelne OSPF, ani tato verzia to neriesi
V čem konkrétně?
0 x
honzam píše:airbilly píše:Od verzii 3.17 je nepouzitelne OSPF, ani tato verzia to neriesi
V čem konkrétně?
Stratia sa routy, v ospf neighbors nevidno ziadny router. Obcas vyleti procak na 100 % a neda sa do toho dostat ani mac telnetom. Jedine co pozmoze je tvrdy restart.
Obcas sa po restarte ospf znova rozbehne, niekedy vobec. Blbec som nasadil do siete par mikrotikov s 3.17 a zacalo sa to diat. Tak si hovorim ze si to asi nerozumie s 3.9. Tak som upgradol celu siet na 3.17. Hotova katastrofa.
Nasledne som tam nahadzal vsade 3.19. Pravdepodobnost zacyklenia(procak 100 %) sa sice znizila ale mat to na 100 routroch je hazard. Downgrade vsak riskovat nebudem.
Nudozovo som to "zaNAToval", nahadzal staticke routy..a silno dufam ze to daju v dalsej verzii doporiadku!
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK
nevim no, ja s 3.17 nemam problem na ospf a ani nic jinyho...navic oproti 3.15 je na bezdratu o chlup rychlejsi.
0 x
taky nemám s OSPF problém.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
-
a co takto spravit staticke routrovanie ako zalohu?? u nas to bezne bezi, padne OSPF, tak nastupuju staticke routy, vypadky nulove...
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
andreas4all píše:a co takto spravit staticke routrovanie ako zalohu?? u nas to bezne bezi, padne OSPF, tak nastupuju staticke routy, vypadky nulove...
Su tam este stare routy, ktore boli pred nasadenym ospf. Len vies si predstavit pisat routy pre cca 300 subnetov do 100 zariadeni. Ved to je praca na tyzden. Okrem toho tam mam aj jeden kruh a ten sa dost pouziva, neviem si predstavit to manualne prepisovat.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK
-
-
airbilly píše:honzam píše:airbilly píše:Od verzii 3.17 je nepouzitelne OSPF, ani tato verzia to neriesi
V čem konkrétně?
Stratia sa routy, v ospf neighbors nevidno ziadny router. Obcas vyleti procak na 100 % a neda sa do toho dostat ani mac telnetom. Jedine co pozmoze je tvrdy restart.
Obcas sa po restarte ospf znova rozbehne, niekedy vobec. Blbec som nasadil do siete par mikrotikov s 3.17 a zacalo sa to diat. Tak si hovorim ze si to asi nerozumie s 3.9. Tak som upgradol celu siet na 3.17. Hotova katastrofa.
Nasledne som tam nahadzal vsade 3.19. Pravdepodobnost zacyklenia(procak 100 %) sa sice znizila ale mat to na 100 routroch je hazard. Downgrade vsak riskovat nebudem.
Nudozovo som to "zaNAToval", nahadzal staticke routy..a silno dufam ze to daju v dalsej verzii doporiadku!
Hmm, tak tohle mi dela na par RB, typ 333, uz od daleko nizsi verze. Proste najednou 100% a konec. Osobne bych nerekl ze to ma co delat s verzema. Mame 34 routerboardu pospojovanych vyhradne OSPF a jede to na vetsine v pohode i na 3.17 i ted na 3.19, ale nektere RB se proste hlti uz davno. Postupne jsme je ale vsechny vymenili, zbejva posledni kousek 333 v siti.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...