❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vyměnit Ovislink WL1120A?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
rroxtedy

Vyměnit Ovislink WL1120A?

Příspěvekod rroxtedy » 16 years ago

Ahoj, jsem amater...Jsem připojen k síti přes Ovislink WL1120A, poskytovatel nabízí připojení i přes 5GH. Jsem napojen na linku 4MB/40 lidí. V odpoledních hodinách stahuji cca 300 KB/s.Pomohl bych si připojením přes 5GH? Díky za odpovědi
0 x

Jardat

Příspěvekod Jardat » 16 years ago

Pokud bude mít linka stejné parametry a počet uživatelů, tak 100% ne.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

rroxtedy píše:Ahoj, jsem amater...Jsem připojen k síti přes Ovislink WL1120A, poskytovatel nabízí připojení i přes 5GH. Jsem napojen na linku 4MB/40 lidí. V odpoledních hodinách stahuji cca 300 KB/s.Pomohl bych si připojením přes 5GH? Díky za odpovědi

300KB nebo 300Kb ? to prvni by bylo fine
pravdepodobne si pletes jednotky, protoze na Bcku 4MB proste nesvisti
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

reset píše:
rroxtedy píše:Ahoj, jsem amater...Jsem připojen k síti přes Ovislink WL1120A, poskytovatel nabízí připojení i přes 5GH. Jsem napojen na linku 4MB/40 lidí. V odpoledních hodinách stahuji cca 300 KB/s.Pomohl bych si připojením přes 5GH? Díky za odpovědi

300KB nebo 300Kb ? to prvni by bylo fine
pravdepodobne si pletes jednotky, protoze na Bcku 4MB proste nesvisti

heh 4Mbit ? 300kB je 4Mbit? jha bych rek ze 300KB je 2,5Mbitu... a to na 2.4Ghz poskytuji take... a s krasnou latenci dokonce.....
0 x
Jan Ptáček

rroxtedy

Když už jsme u těch rychlotí...Ted teda stahuji rychlostí 2,5 Mb/S kolik se dá přes WL1120 protlačit? Jednou tolik? Díky
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

v idealnich podminkach na Bcku asi 5-6mbit tim myslim,tim myslim doma na stole venku bych si ani 2mbitama nebyl vubec jistej.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:v idealnich podminkach na Bcku asi 5-6mbit tim myslim,tim myslim doma na stole venku bych si ani 2mbitama nebyl vubec jistej.

Idealnich podminkach se da i venku tech 5-6 protlacit, v jedne vesnici kde jsem sam (ted uz vlastne ne, ale byvavalo *posteskl si* ) jsem v pohode tech 6 z AP na 2.4 udelal.. naprosto realne... JInak v oblasti kde je ruseni se da udelat realne kolem 3 - 4Mbity... i vice... je to individualni... nekde vice, nekde mene....

Stejnak pokud stahujes 300kB/s tak nevim co bys chtel vice?
0 x
Jan Ptáček

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

jenze to mas v realu 3-4 mbity ale bez jakekoliv rezervy takze pri vytizeni mas odezvy 100 a vice coz je haluz na 5g mas 1msec klient -AP
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

NO :) nasi clenove zvladaji na 2,4G apckach i 6Mbit a to i pres den, do 4Mbit jsou latence slusne (kolem 10ms), pak uz to roste rychlej. Jde jen o anteny a nastaveni ... Na vsesmeru uprostred mesta holt 6mbit nenahonis :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

net.work
Kontaktovat uživatele:

soooc píše:NO :) nasi clenove zvladaji na 2,4G apckach i 6Mbit a to i pres den, do 4Mbit jsou latence slusne (kolem 10ms), pak uz to roste rychlej. Jde jen o anteny a nastaveni ... Na vsesmeru uprostred mesta holt 6mbit nenahonis :)

o tom tady porad mluvim....
0 x
Jan Ptáček

rroxtedy

čau chlapi, situace se změnila... Nyní v nočních hodinách stahuji 500 - 600KB. V příštím týdnu mně má proběhnout výměna rádia z důvodu potřeby veřejné IP adresy(současné rádio nepodporuje DMZ) ISP mně chce dát radio na 2,4 i když je v obci 5,4. Mám se ho pokusit přemluvit aby mně dal rádio 5,4? Díky
0 x

level

Příspěvekod level » 16 years ago

rroxtedy píše:čau chlapi, situace se změnila... Nyní v nočních hodinách stahuji 500 - 600KB. V příštím týdnu mně má proběhnout výměna rádia z důvodu potřeby veřejné IP adresy(současné rádio nepodporuje DMZ) ISP mně chce dát radio na 2,4 i když je v obci 5,4. Mám se ho pokusit přemluvit aby mně dal rádio 5,4? Díky

ja bejt tebou tak si i kleknu
0 x

rroxtedy

Takový příspěvky miluju...Akorát se ryje do lidí, ale rada žádná....
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 16 years ago

rroxtedy píše:čau chlapi, situace se změnila... Nyní v nočních hodinách stahuji 500 - 600KB. V příštím týdnu mně má proběhnout výměna rádia z důvodu potřeby veřejné IP adresy(současné rádio nepodporuje DMZ) ISP mně chce dát radio na 2,4 i když je v obci 5,4. Mám se ho pokusit přemluvit aby mně dal rádio 5,4? Díky

Určite 5Ghz. Do rýchlosti 2Mbps sa ešte dá predpokladať, že to bude "behať dobre". Sťahovať 500KB/s už opravdu na 2,4Ghz nebude to pravé...
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 16 years ago

Myslím že level to řekl dobře. jen přemlouvej. rozdíly jsou tam rapidní.
0 x