❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přesné koaxy dle frekvence

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Rampa Mc Kvak

Přesné koaxy dle frekvence

Příspěvekod Rampa Mc Kvak » 16 years ago

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jak, přesně se mají dělat koaxy na jednotlivé frekvence. Říkám to dobře, že by to měl být násobek vlnové délky (počítáno od U.FL až k N konetoru na anténě) dané frekvence?? Pokud ano, tak by mě zajímalo jestli to je vůbec možné vyrobit, protože dle http://www.cb-decin.cz/view.php?cisloclanku=2007080002 je rozdíl mezi 5180Mhz a 5700Mhz pouhý pulcentimetr. Neumim si představit, že bych dělal 99,930819333333336 cm dlouhý kabel, když se tam seknu o cm bez větších problémů.

diky za názory
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

to se taky nedela a ani to nebude mit vliv, zajimavejsi je utlum pri 5ghz a poradne nasazene konektory, pak jeste dobre prizpusobena antena a slusne radio a vic s tim asi nenadelas.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

u toho kabelu jde o to, snazit se aspon trefit, tzn nedelat kabel treba 103 cm, kdyz ideal je 99,9cm. Snazit se co nejvic pribliz. A navic co te vubec zajima 5180? mas to ladit mezi 5500 - 5700, tak to mas jendoduche, das rozmer 5600 a muezs valit furt ten stejny kabl.

A konektory a jejich pridelani dela hodne.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

ja jsem si tedy nevsiml rozdilu u draheho pry precizniho konektoru N a obyc krim za 30,- kdyz se perfektne naletuje a dobre nakrimpuje + utahne a omota samovulkanizacni paskou je to bezproblemu, nejvetsi problem vidim v provedeni montaze konektoru.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

Maxik píše:ja jsem si tedy nevsiml rozdilu u draheho pry precizniho konektoru N a obyc krim za 30,- kdyz se perfektne naletuje a dobre nakrimpuje + utahne a omota samovulkanizacni paskou je to bezproblemu, nejvetsi problem vidim v provedeni montaze konektoru.

přesně tak, veškere pigtaily si dělám sám - používám obyč krimpovací konektory - všechny řádně krimpuji a následně silikonuji - vůbec neřeším délku kabelu, vždy ho cvaknu tak jak potřebuji..... s žádným kabelem, potažmo P2P či P2M spojem problémy nemám.....
0 x
Jan Ptáček

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Já jsem nenaražel na vaše dělané kabely, ale na to, co se dá občas koupit v obchodě za tragédie :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

soooc píše:Já jsem nenaražel na vaše dělané kabely, ale na to, co se dá občas koupit v obchodě za tragédie :)

presne prave proto si je delam sam a mam klidne spani........
0 x
Jan Ptáček

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 16 years ago

a nebo kdo ma dost penez a neni dost zrucny, muze si kupovat kvalitni ladene kabely u DCOMU nebo PROWAXu :)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Kdo je zrucny tak si stejne kvalitni kabel udela treba z H155 a N za 30,- u dlouhych svodu dat lepsi kabel, ale ty dnes uz nejsou potreba kdyz mame Alubox a jine bedynky a POE.
0 x