❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UBNTUB5

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Ajfel

UBNTUB5

Příspěvekod Ajfel » 16 years ago

Zdravim, mate nekdo zkusenost s touto kartou?

http://www.i4wifi.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=1277

Jde mi o to, jestli funguje v MK, v popisu tam je jen madwifi a windows
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

pochybuju ze v ros je neco jineho nez madwifi takze nejspis fungovat bude ale za podobny peniz mas 100% jistotu v CM9
0 x

Ajfel

hmmm, ale me zaujalo to, ze ma papirove lepsi citlivost.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

nektere papirove hodnoty mi pripomina vetsinu televiznich reklam.
keci, keci, keci (slusne receno)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 16 years ago

tato karta je len na 5G tak pozor na to.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

haklina

Příspěvekod haklina » 16 years ago

pokud ma jen jeden anténí vystup tak by nemusela odchazet pri prepětí jak to dělají cm9 a vše podobné s A a B výstupem, kde odejde anténí rozdělovač.
0 x

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 16 years ago

haklina píše:pokud ma jen jeden anténí vystup tak by nemusela odchazet pri prepětí jak to dělají cm9 a vše podobné s A a B výstupem, kde odejde anténí rozdělovač.

ono to v celku nic neřeší.. jen neodejde ant switch ale RX/TX switch :) otázka zůstáva jestli má tato karta vstup jako stejnosměrný zkrat jako většina UBNT záležitosti pro jedno pásmo (on by se ten zkrat težce ladil pro dvě rozdílná pásma)
0 x

Ajfel

no vzdyt ja tu kartu chci jen na 5GHz pasmo.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

Ajfel píše:Zdravim, mate nekdo zkusenost s touto kartou?

http://www.i4wifi.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=1277

Jde mi o to, jestli funguje v MK, v popisu tam je jen madwifi a windows

v Mikrotiku podporovaná je. Tady máš srovnání http://www.i4wifi.cz/img.asp?attid=120429
0 x

Ajfel

uz vim, uz je tam mam
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

hm neviem mam z tej ub5 nejake zmiesane pocity.. objednal som ich par na test ale: skusil som u hodit na jeden 5tkovy sektor a stalo sa mi to ze signaly ku klientom boli asi o 10b slabsie ako s cm9 pricom v oboch pripadoch bol vykon nastaveny na default, zapnuta automaticka regulacia vykonu a zisk anteny nastaveny na 12db (cize karta dala podla tej auto regulacie max 15db) nepozorovali ste niekto podobny jav? dalej som sa s tym nehral nemal som na to cas hadam cez vikend sa tomu pozriem na zubok...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

tak pokud nepotřebuje víc tak si ubere ne? to je autoregulace a ne že to nastaví co nejvíc to jde dle limitů.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

Mne sa zda UB5 parametrovo rovnaka ako r52 , v citlivosti ani vo vykone nieje ziaden rozdiel a to by mala mat vykon vyssi ako r52 .
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Testoval jsem to, a UB5 udrzi pri retry rate na 54Mbitech az do cca -73 zatimco cm9 uz pri -69 pada, mirny rozdil tam je :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

hapi píše:tak pokud nepotřebuje víc tak si ubere ne? to je autoregulace a ne že to nastaví co nejvíc to jde dle limitů.

Myslím, že princip regulace v MK je pouze ten, že se nastaví maximální hodnota nepřekračující limit. Jinak si nedovedu vysvětlit při správném nastavení regionu a zisku anténní soustavy je signál na jednom spoji -47, kdybych to sám neomezil, vesele tam bude doteď ;)

Jinak testy karet super, 5m 2db anténa :)))) Bohužel to o ničem nesvědčí, spíše by bylo zajímavější reálný spoj, různé bittrate a různý signál. Ať si kdo chce co chce říká, když něco testuju oproti staré dobré CM9, vždycky to dopadne buď uplně stejně nebo líp pro CM9. Jediná karta která jede o něco líp než CM9 je SR5 které mám na síti asi 4 kousky ale že by tam byl nějaký mega rozdíl, to zase ne, spoj na cca 9km s 28db anténama.
0 x