Zdravim a zajima mne, jestli nekdo mate zkusenosti s reklamaci.
Po temer roce pouzivani se v rijnu najednou RB odmlcel jako kdyz odsekne kabel.
Kdyz jsem ho dostal z krabice, palil jako topne teleso.
Oboji mi pripadalo upecene.
Na reklamaci mi po vyzkouseni rekli, ze CM11 odesla ale RB s vyjmutou minipci zije - 2x pipa - skutecne - po pripojeni ke kompu reagoval bezchybne a nepalil. Pri zasunuti CM11 zelena kontrolka prestala svitit a RB nepipal (CM11 palila).
Prohledli RB, jestli nema vyhorene kapacity na privodu od prepeti z napajeni a konstatovali vse v poradku.
Po case prisla nova vyreklamovana CM11. Zapojil jsem a vse OK. Avsak jen asi 10 minut a
vse se opakovalo.
Na reklamaci jsem oboji ponechal a po case prisla odpoved, ze CM11 je vyreklamovana, ale
RB ze pry:
"RB133 - zařízení bylo používáno ve vlhkém prostředí, na základní desce nalezena koroze. Reklamaci nelze uznat.
Toto je vyjádření od výrobce."
Pripada mi to jako chovani prodejce pri reklamaci vadneho mobilniho telefonu - koroze, je nam lito, zaruka se nevztahuje.
Jenze kdyz poprve videli RB, zadnou korozi prodejce nevidel a CM11 byla vyreklamovana, prestoze byla ve stejne hermeticke krabici, vylozene pytliky se silikagelem.
Evidentne odesel menic na RB pro minipci a Mikrotik to nechce uznat a chova se prasacky k zakaznikovi.
Jake mate zkusenosti s "korozi" RB pri reklamaci?
Kolik minipci karet RB133 vydrzi najednou napajet?
ad
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Reklamace Mikrotiku - RB133 odesel i s CM11
u te CM11 , jaky tam mas nastaveny vykon ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
kdybys pouzival CM9 tak se ti to nestane cm11 nebrat, Rbcka hlavne tyhle maly nemaji dost dimenzovane napajeci obvody minipci karet - nebo maji ale pro standartni karty ala CM9 s nimi neni problem s plne osazenou deskou a plnym TXpowerem.
0 x
ja jsem CM11 pouzival s 532A , pokud se na tom ale nastavil maximalni vykon, tak masinka kolabovala a pokud u karty nebyla antena, tak se to dala velmi lehce spalit. Behem 5ti minut jsem odsmahnul dve karty a jelikoz jedna stala kolem litru a nemel financi nebylo presprilis, tak jsem si docela drbal hlavu.
0 x
Vsechny RB maji takovy drobny problem, ze maji max A pro jednu kartu a nejaky soucet pro vsechny. a u RB133 je to hodne nizko, nic silnejsiho nez R52,CM9 apod tam neosadis.
Tedka nedavno jsem zkousel v RB532 XR5 a reset co 5 minut. Holt ty levne Rbcka nejsou stavene na takove obludy.
Provozuju celkem dost RB133 a mam v nich 3 karty, vetsinou CM9 a 2x Tplink 5GHz a jedou mi porad uz pres rok a pul.
Tedka nedavno jsem zkousel v RB532 XR5 a reset co 5 minut. Holt ty levne Rbcka nejsou stavene na takove obludy.
Provozuju celkem dost RB133 a mam v nich 3 karty, vetsinou CM9 a 2x Tplink 5GHz a jedou mi porad uz pres rok a pul.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
reset píše:u te CM11 , jaky tam mas nastaveny vykon ?
Ted uz nemam

Podle dalsich zkusenosti tady koukam, ze to byl na zacatecnika uspech tak dlouho provozovat veci, ktere se k sobe moc nehodi, i kdyz je u nich potvrzena kompatibilita.
0 x
pokud to jelo a odeslo, tak asi spise unava materialu.
ja co jsem stavel jedno z prvnich zarizeni 532A + CM11 , tak je to tak tri roky a to zarizeni stale sviti i kdyz ho uz 3/4 roku nevyuzivame.
ja co jsem stavel jedno z prvnich zarizeni 532A + CM11 , tak je to tak tri roky a to zarizeni stale sviti i kdyz ho uz 3/4 roku nevyuzivame.
0 x