Dobrý den. SNazim se na MK ver. 2.9.6 vytvorit AP z CM9. To vytvorene mam, je v rezimu ap bridge, klienti se pripoji. Pingnu si na ne z MK, ale z meho pc se mi nejak nedari. Vypl jsem i firewall a vsechno co slo, abych mel jistotu, ale porad nic. Pritom jim Internet tece, aspon jim v mangle naskakovaly hodnoty (rychlost), jen je nevidim v mistnim chatu. Moje PC ma IP 192.168.128.2 s GW 192.168.128.1 a maskou 255.255.255.248 (kazdy uzivatel ma vlastni GW). Lidi pripojujici se na ono AP maji ip 192.168.125.2 (GW 192.168.125.1 atd.).
Dale bych se chtel zeptat:
Na jakem min. PC jste rozjeli CM9 pres redukci miniPCI na PCI. Ano ja vim, ze jde o desku a typ slotu, ale nekde se docitam o verci PCI slotu 2.1 na strankacj cm9 je naspane PCI2.3, tak vazne nevim.
Jaky rezim pouzit u CM9 pokud ji chci propojit se vzdalenym mistem, kde je AP v rezimu bridge?
Nynejsi spoje je delany pres dva Compexy a chtel bych na jedne strane dat misto compexe PC s CM9 (ne samozrejme jen za timto ucelem, bude tam toho vice). Dekuji.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vytvoření AP z CM9 a Mikrotiku.
brmbo píše:Dobrý den. SNazim se na MK ver. 2.9.6 vytvorit AP z CM9. To vytvorene mam, je v rezimu ap bridge, klienti se pripoji. Pingnu si na ne z MK, ale z meho pc se mi nejak nedari. Vypl jsem i firewall a vsechno co slo, abych mel jistotu, ale porad nic. Pritom jim Internet tece, aspon jim v mangle naskakovaly hodnoty (rychlost), jen je nevidim v mistnim chatu. Moje PC ma IP 192.168.128.2 s GW 192.168.128.1 a maskou 255.255.255.248 (kazdy uzivatel ma vlastni GW). Lidi pripojujici se na ono AP maji ip 192.168.125.2 (GW 192.168.125.1 atd.).
Jestli to nebude IPXkem

brmbo píše:Jaky rezim pouzit u CM9 pokud ji chci propojit se vzdalenym mistem, kde je AP v rezimu bridge?
Station
* nekdy jo nekdy ne zalezi na subnetu(tedy rozsah IP adres) a Default Forward a firewall
0 x
Steebe píše:brmbo píše:Dobrý den. SNazim se na MK ver. 2.9.6 vytvorit AP z CM9. To vytvorene mam, je v rezimu ap bridge, klienti se pripoji. Pingnu si na ne z MK, ale z meho pc se mi nejak nedari. Vypl jsem i firewall a vsechno co slo, abych mel jistotu, ale porad nic. Pritom jim Internet tece, aspon jim v mangle naskakovaly hodnoty (rychlost), jen je nevidim v mistnim chatu. Moje PC ma IP 192.168.128.2 s GW 192.168.128.1 a maskou 255.255.255.248 (kazdy uzivatel ma vlastni GW). Lidi pripojujici se na ono AP maji ip 192.168.125.2 (GW 192.168.125.1 atd.).
Jestli to nebude IPXkemcoz wifinka neumi* ....
brmbo píše:Jaky rezim pouzit u CM9 pokud ji chci propojit se vzdalenym mistem, kde je AP v rezimu bridge?
Station
* nekdy jo nekdy ne zalezi na subnetu(tedy rozsah IP adres) a Default Forward a firewall
Ja mam podobne problemy. Lidi se na AP pripoji, ale je zvlastni ze na pulku z nich se pingnu a na jinou zase ne. Nevim bylo mi poradeno, ze dany klient ma restartovat pc a znovu navazat spojeni, ze si to muze nejak pamatovat drivejsi nastaveni v routru MK. Kdo vi, ted uz je pozde experimentovat.
Dale se mi v logu objevuji u nekterych klientu tyhle zpravy:
ap XXX DISCONECTED MAC ADRESA: extensive data loss
ap XXX DISCONECTED MAC ADRESA: got deauth:sending station leaving (3)
Nevite co to znamena? Dekuji.
0 x
Tak klienti pripojeni na CM9 jedou. Inet slape, ale co me nejde na rozum je proc se z meho pc (jiny rozsah, pripojeny na ten stejny PC s MK - pouze LAN karta) nepingnu na nektere ip klientu na tomto CM9 AP. Proste cast jde a cast ne. Z routru samozrejme vsechno v poradku. Zahada nebo nejaka blbost, co me nenapadla?
0 x