❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dosazitelna rychlost RB600A-RB411AH

Návody a problémy s konfigurací.
RAket

Re: Dosazitelna rychlost RB600A-RB411AH

Příspěvekod RAket » 17 years ago

Kdybyste v té nadšenecké síti měli rozumné financování a net za víc než jenom mrzký peníz, už bys takové dilemata nemusel dávno řešit a měl bys tam aspoň jednu 10ku. Ale to je na každém, jestli dá net 100ku nebo za 350, časem na to ale v tom první případě přijde.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

teď jsem zkoušel btest mezi 2xRB433AH po ethernetu a nějak to nejede. Při testu je CPU na maximu a rychlost nepřekročí přez 80Mbit jednim směrem a pingy lítaji a to všechno po ethernetu. Docela zajímavý že.
Naposledy upravil(a) hapi dne 06 Nov 2008 14:35, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Desirex píše:
Leeonek píše:
Desirex píše: nicmene jak zjistuji 3 dual NS + jeden normal spoj na 1 PC jeste nikdo v ostrem provozu netestoval :-)

Asus P5GC celeron 1,6Ghz 3x dual nstreme, karty v RB11, běhá to s maximální propustností ale pokud na to nasadíš byť jednu RB14 tak se se zlou potážeš :) ideální možnost pro další spoj je RB433 (AH), RB600, Alix, co si vymyslíš. Je blbost cpat maximum karet do jednoho komplu, sice ušetříš na elektrice ale to je asi tak první a poslední "výhoda" kterou od této možnosti můžeš očekávat :)

Mno vymyslim si to nacpat do 1 zarizeni z prosteho duvodu, zarizeni je 134 metru nad okolnim terenem na velmi nepristupnem miste, zkusenost z minulych let je takova, ze i kdyz tam mam veci jako UPS, solidni prepetova ochrana za 4000 Kc, peclive zemeni, GSM resetator, tak vzdy mi tam odchazi ethernet RJ45 porty, jsou li propojeny, nepomaha ani kdyz jsem mezi ne koupil za 600 Kc prepetovku pro ethernet, nechapu, ale umim si predstavit to jiskreni , ktere tam probiha pri bource a nechtel bych tam byt. Antenni vstup tam nikdy neodesel, ethernet 2x do roka, jakmile tam jelo jen 1 PC s OS PFsense, tak zadny problem, jenze PFsense ma mentalni problem s rychlosti na dlouhou vzdalenost u nepodporovanych karet, tak prisla RB600A a s ni Mikrotik, ta jede, ale davat tam 3 Alixe je smrt ....reklamace...horolezecky vystup...reklamace....horolezecky vystup...reklamace... a furt dokola:-) Takze si ten dual asi odpustim :-)

Skusal si prepojit kostru medzy pc a sietovky prepojit tienenym kablom samozrejme z konetormi tiez tienenymi ?
0 x

mashinepistole2

hapi píše:teď jsem zkoušel btest mezi 2xRB433AH po ethernetu a nějak to nejede. Při testu je CPU na maximu a rychlost nepřekročí přez 80Mbit a pingy lítaji a to všechno po ethernetu. Docela zajímavý že.

Btest robi kktiny , na to sa neda spolahnut a zase vygenerovat trafik 100mega nieje pre 600Mhz procak nejak jednoduche . To ked som skusal na 3Ghz P4 tak ta tiez bola na 100% vytazena .
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 17 years ago

hapi píše:teď jsem zkoušel btest mezi 2xRB433AH po ethernetu a nějak to nejede. Při testu je CPU na maximu a rychlost nepřekročí přez 80Mbit jednim směrem a pingy lítaji a to všechno po ethernetu. Docela zajímavý že.

Btest pusteny na RB a nebo na win stanici? Urcite to nepoustej na RB.
0 x

hapi

obojí, jak z PC tak RBčka. Chová se to nějak divně. UDP fullduplexně to jede 100Mbit a vytížení CPU je nízký. TCP má problém přenýst fullduplexně 50Mbit a CPU je fakt masivně zasekaný. Ještě něco zkusim. S RB600 jsem takovýhle problémy neměl.
0 x

mashinepistole2

hapi píše:obojí, jak z PC tak RBčka. Chová se to nějak divně. UDP fullduplexně to jede 100Mbit a vytížení CPU je nízký. TCP má problém přenýst fullduplexně 50Mbit a CPU je fakt masivně zasekaný. Ještě něco zkusim. S RB600 jsem takovýhle problémy neměl.

To robi Btest kktiny ja som sa stym tiez sral , pri fulduplexe musis jeden smer obmedzit na 90mega aby aj druhy isiel 90 . Neda sa na to na 100% spolahnut .
0 x

hapi

ja vim ale ani to nepomohlo, prostě uplně zasekaný a ještě takový nepravidelný toky dat. Musim to otestovat ještě jinak.
0 x

hapi

tak jsem to testoval blíž. RB4xx neprotahne přez ethernety víc jak 100Mbit half duplex a CPU na 20%. Takže třeba dá 20/80Mbit nebo 70/30Mbit přez ethernety. Nemělo by to dělat ale dělá.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

Když jsem zkoušel btest mezi dvema notebooky tak to docela šlo TCP a UDP- viz příloha. Ale oproti routerboardu to opravdu testovat nejde - nestíhá
Přílohy
udp.jpg
UDP
(11.82 KiB) Staženo 510 x
tcp.jpg
TCP
(12.13 KiB) Staženo 510 x
0 x

hapi

aha sorry, už mi to došlo. Problém je ve mě takže utahne ethernety na plno, respektive průtok v součtu na všech ethernetech je 100Mbit FD.
0 x

Desirex

Příspěvekod Desirex » 17 years ago

:-) Kdyz se vratim k tematu fora, sel jsem do extremu a na test zapnul mezi RB600 a 411AH krome nstreme na dobu testu i turbo, co tim schvalne potece, jede to 53 Mbit UDP a 40.1Mbit TCP , RB600 trvale 100% 411AH na 80-93% , zvladla by tohle RB411 ??? nebo by se zasekla daleko niz? No asi ne, vykon je vykon, ale nemohu to ted otestovat na stole, bo sem to testoval na nasazenem spoji :-) a nemam dole RB600. Jedna se samo jen o BW test mikrotiku, ne o real prutok, nicmene jestlize ta zatez CPU je z casti i generovanim paketu pro umely BW test, tak v beznem max load prutoku by se RB411 mohla vyrovnat RB411AH, kdyz to bude jen routovat, bez FW, QoSu a jinych brzditek mam pravdu, nebo je tam skok??
0 x