❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dosazitelna rychlost RB600A-RB411AH

Návody a problémy s konfigurací.
mashinepistole2

Re: Dosazitelna rychlost RB600A-RB411AH

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

Leeonek píše:
mashinepistole2 píše:Ja si vziadnom pripade nerobim srandu , vyskusaj a uvidis , chodi to lebsie, ako ktorykolvek parabolicky jirous .

To snad chodí líp všechno :))))

Toto chodi horsie ako jirousi :D http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=209
0 x

hermanek.t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hermanek.t » 16 years ago

jak tady psal kolega uz material a tech. zpracoavni nebrat nekde jsme to meli a byl jsem rat ze se to vymenilo za jirousi co se tyce signalu i kvality
http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=209
0 x
Už to mam... zase byla chyba mezi klávesnici a pc :(!

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

hermanek.t píše:jak tady psal kolega uz material a tech. zpracoavni nebrat nekde jsme to meli a byl jsem rat ze se to vymenilo za jirousi co se tyce signalu i kvality

tyto anteny jsem taky mel a vsechny 90% jich uz lezi pouze na pude (14 a 19dBi)
Dale mame spousti 14dB 2.4GHz parabol, ty nastesti funguji, tak 1% jsme musely vymenit. O realne charakteristice bych radeji nemluvil, kvalita a zpracovani nic moc. Tedka tadeji nezli tyto paraboly pouzivam panelovky od elbolfu.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

reset píše:
hermanek.t píše:jak tady psal kolega uz material a tech. zpracoavni nebrat nekde jsme to meli a byl jsem rat ze se to vymenilo za jirousi co se tyce signalu i kvality

Dale mame spousti 14dB 2.4GHz parabol, ty nastesti funguji, tak 1% jsme musely vymenit. O realne charakteristice bych radeji nemluvil, kvalita a zpracovani nic moc. Tedka tadeji nezli tyto paraboly pouzivam panelovky od elbolfu.

Daj link na tie panelky pls
0 x

LT.CLOUD

Příspěvekod LT.CLOUD » 16 years ago

mashinepistole2 píše:
reset píše:

Daj link na tie panelky pls

http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=44
0 x

Desirex

Příspěvekod Desirex » 16 years ago

Tak je to postelovany, trochu jsem si s tim Makrotikem hral a mam tam RB speed test na 9375metru dle satelitu v nstream single 26Mbit TCP a 33Mbit UDP, jsem zvedav na to protlaceni realnych 16Mbitu lajny, ktery konektnu v utery.
0 x

Desirex

Jedna zajimavost.... pustim li TCP bandwidth test z RB411AH proti RB600 i opacne, bez nstream je CPU load u RB411AH 30% u RB 600 98-100%, pri nstream je u 411AH 75% a RB600 trvale 100%... Do budoucna jsem pro prebytek 5Ghz Cisco Aironet karet Ath. 5213 chtel zkouset dual nstream 4 ks PC proti central RB600 s daughterboardem (4 spoje v dualu, tedy 2x8 karet) , neverim, ze by to RB 600 zvladala na 4strany najednou , to je odhadem prace pro P4 2Ghz, btv nechce nekdo asi 20ks Cisco Aironet s Atheros 5213 do PCI? cena 25% nakupu
0 x

Desirex

Jo a jeste jedna otazecka :-) prosim, jak RB600 na vyskove stavbe jako centralni router 4 linek (3x5G a 1x2.4G) co nejvice ulehcit, veci jako je shaping, firewalling a jine zrouty vykonu nechavam na PC dole na zemi, ale zajima mne treba zda mnou moc neoblibeny bridge treba nezatezuje CPU mene nez klasicky routing, ktery preferuji z historicke neduvery k padani bridge na free BSD :-).... ma nekdo nazor do eteru?
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 16 years ago

Desirex píše:Jo a jeste jedna otazecka :-) prosim, jak RB600 na vyskove stavbe jako centralni router 4 linek (3x5G a 1x2.4G) co nejvice ulehcit, veci jako je shaping, firewalling a jine zrouty vykonu nechavam na PC dole na zemi, ale zajima mne treba zda mnou moc neoblibeny bridge treba nezatezuje CPU mene nez klasicky routing, ktery preferuji z historicke neduvery k padani bridge na free BSD :-).... ma nekdo nazor do eteru?

Na tohle bych použil 2krát RB433AH - výkonné a cenově výhodnější + 2miniPci sloty navíc
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

a já bych raději použil 2xalixe. Máme je v nstreme dual do netu a na stole to v maximu dalo 80Mbit FD přez wifiny takže v realu 40Mbit FD neni pro alixe problém. Oproti PC je jasná výhoda, spotřeba zanedbatelná a velikost malí krabičky.

Ale jinak bych vypnul connecting tracking na routeru. Dost to pomáhá.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

hapi píše:a já bych raději použil 2xalixe.

A důvod? Kvůli tomu že už je máš Ty? Podívej se na cenu za obě zařízení, a nezapomeň připočítat 2x licenci na MK kterou na alix potřebuješ. Myslím že i obyč RB433 tu práci udělá uplně stejně.
0 x

hapi

Taky jsme měly spoj takto nad lesem a dlouho nevydržel. Můžeš skusit zvednout antény na stožáru vejš. Mě to vyšlo necelích 12m uprostřed takže i několik metrů pomůže. A taky pamatuj že lesy rostou a docela jsem se divil o kolik za ten rok vyrostly.
0 x

hapi

Desirex píše:Jedna zajimavost.... pustim li TCP bandwidth test z RB411AH proti RB600 i opacne, bez nstream je CPU load u RB411AH 30% u RB 600 98-100%, pri nstream je u 411AH 75% a RB600 trvale 100%... Do budoucna jsem pro prebytek 5Ghz Cisco Aironet karet Ath. 5213 chtel zkouset dual nstream 4 ks PC proti central RB600 s daughterboardem (4 spoje v dualu, tedy 2x8 karet) , neverim, ze by to RB 600 zvladala na 4strany najednou , to je odhadem prace pro P4 2Ghz, btv nechce nekdo asi 20ks Cisco Aironet s Atheros 5213 do PCI? cena 25% nakupu

nezapomeň že to generování paketů pro bandwidth test zatěžuje procesor toho APčka takže to nemusí tolik vytěžovat.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

ty Btesty delaji zatez jako svine. Doporucuji tam nedavat unlimited, ale nejakou realnou rychlost. Zatez je nizsi.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Desirex

hapi píše:
Desirex píše:Jedna zajimavost.... pustim li TCP bandwidth test z RB411AH proti RB600 i opacne, bez nstream je CPU load u RB411AH 30% u RB 600 98-100%, pri nstream je u 411AH 75% a RB600 trvale 100%... Do budoucna jsem pro prebytek 5Ghz Cisco Aironet karet Ath. 5213 chtel zkouset dual nstream 4 ks PC proti central RB600 s daughterboardem (4 spoje v dualu, tedy 2x8 karet) , neverim, ze by to RB 600 zvladala na 4strany najednou , to je odhadem prace pro P4 2Ghz, btv nechce nekdo asi 20ks Cisco Aironet s Atheros 5213 do PCI? cena 25% nakupu

nezapomeň že to generování paketů pro bandwidth test zatěžuje procesor toho APčka takže to nemusí tolik vytěžovat.

Na to samozrejme myslim a je mi to z odhadu zateze pri urcitych tocich dat jasne, bo je to jednoducha "matlamatika", nicmene uz ted lituju, ze jsem nepouzil na centralni bod dual RB433 misto jedny RB600, protoze vidim, ze i RB411AH si vykonove dava RB600, to je z hokusu pokusu evidentni. Lec takova linka do internetu, kterou by ta RB600 nedavala, stejne u mne jen tak nebude, takze problem je dvousecny :-) RB 600 jsem vubec nevolil kvuli mirne nizsi cene nez 2x433AH, ale protoze je vice odolna k hulvatskym podminkam prostredi, cimz narazim i na stabilitu napeti, kde RB433 selhava. Abych o spoji "nevedel " je pro mne prioritnejsi. RB zasadne napajim zdroji od HP a Compaq notebooku, nejosvedcenejsi kombinace:-)
0 x