❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vzdálenost

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Vzdálenost

Příspěvekod hapi » 17 years ago

tak ti přeju ať se ti nestane to co mě po asi půl roce bezproblémového spoje s ovisema, kdy se najednou z ničeho nic, nechtěly spojit ať se dělalo co se dělalo. Nakonec se musely vyměnit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

No ony ty RB a mikrotik maji vyhodu spise v tom ze vidis co se deje kdyz ti castecne ohluchne karta v ovisu spoj pojede 1mbit s pingem 1000 a vic, nebo se to zacne obcas rozpojovat kvuli ruseni tak ses v prdeli a netusis co se stalo jestli je nekde hnuta antena nebo co o tom to je + samozrejme moznosti nastaveni, mozna az moc siroke pro zacatecniky.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

ale jak hw tak i sw je o necem jinem.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 17 years ago

no když to z ničeho nic nepojede tak zjistim silu signalu a jestli mne nekdo nerusi (to zvladnu i s ovislinkama) a kdyz to i tak nepujde tak holt koupim mikrotiky . nic az tak hroznyho, ale tedka ze zacatku nemam nic lepsiho nez jsou ty 5000ky a k nim potrebuju sehnat anteny . tak kdyz mi nekdo pomuze tak budu za radu vdecny
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 17 years ago

Dobrý den , jak jsem slibil davam tu info jak to jede . Spoj jsem nasadil a pripojil jsem dva klienty na druhe strane . Pouzil jsem 29 anteny a ovise 5000 . Spoj jede na 6,3 km v pohode a dava neco mezi 15 - 20 mb/s HD což stačí protože tam posílám jenom 5 mbps net . Jsem více než spokojen . Těm co nevěřili že to pojede nechť je to příklad toho že i šmejdi občas fungují ;) .
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 17 years ago

Problem neni ten, ze to jede, ale je otazka jakym zpusobem mas moznost to monitorovat a jestli je to v norme....Pokud to je v nezarusenem prostredi tak pohoda...
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

RAket

Příspěvekod RAket » 17 years ago

DRAKK píše:Problem neni ten, ze to jede, ale je otazka jakym zpusobem mas moznost to monitorovat a jestli je to v norme....Pokud to je v nezarusenem prostredi tak pohoda...

problém je i v tom, jak dlouho to pojede..na takový strojích jsme měli taky linky..už nemáme
0 x