❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zapojení RJ45

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: Zapojení RJ45

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

rroxtedy píše:Můžu použít standartní zapojení (varianta B) pro POE?

Samozřejmě, jde jen o pořadí barev kabelu, zapojení je pořád stejné

Maxik píše:mozna sberatelu filmu kteri presouvaji 100vky GB z PC na PC a musi to byt honem, jinak vsem normalnim lidem fast eternet staci botate :)

Taky jsem byl takový fanatik že jsem si myslel že nutně využiju Gbit port a všude sem to cpal... Pak jsem zjistil že ty kvanta dat které jsem "musel přece neustále kopírovat na ntb a zase z něj" sem vůbec nekopíroval a než bych někde sdílel disk, otravoval se s připojováním komplu pod stolem, raději sem si to po pomalém internetu nakopíroval z práce domů a obráceně :)) Ale v klidu Maxiku, on to taky pochopí ;)
Další věc je že v reálu stejně mezi těma komplama (obzvlášť 2,5" disky jsou rychlé jak blesk) nebude kopírovat víc jak 20, maximálně 30MB/s
0 x

rroxtedy

Příspěvekod rroxtedy » 17 years ago

Nechci nikoho urazit, ale ze dvou jednoduchých otázek, jsme se dostali úplně do offtopicu.To jestli využiju nebo nevyužiju GB ether nikdo z Vás nemuže přece vědět :lol: V notesu mám disk se 7200 ot. a opravdu v 21. století nechci být omezován, kabelem, když omezován být nemusím :oops: Jo 30MB/s je určitě lepší než 10MB/sTestnu a dám vědět 8)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Ja si zas myslim ze diskuze o zapojeni eternet kabelu je celkove na tomto foru offtopic to si najdi na googlu prosimte ;)
0 x

rroxtedy

Příspěvekod rroxtedy » 17 years ago

Když je to takovej offtopic, tak proč mně neodepíšeš na jednoduchou otázku :evil: Můžu použít standartní zapojení (varianta B) pro POE? http://cs.wikipedia.org/wiki/RJ-45
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

pro POE se pouziva klasickej rovnej kabel 1:1 1orazn-bily 2oranz 3 zeleno-bily 4 modry 5 modro-bily 6 zeleny 7 hnedodo-bily 8 hnedy na obou stranach stejne, pri 10 nebo 100 Mbitech je mozne po zbyvajich 2 parech tahat POE, pri gigabitu ne
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

ještě bych podotknul, že PoE jede i po gigabitu ale neni to ta spatlanina kterou používá většina zařízení ale pravé PoE 802.11af kde se injektuje napájeni na datový vodiče.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

rroxtedy píše:Když je to takovej offtopic, tak proč mně neodepíšeš na jednoduchou otázku :evil: Můžu použít standartní zapojení (varianta B) pro POE?

Sorry ale kdybys nebyl jelito a podíval se co Ti lidi odpovídají, viděl bys že sem Ti o 3 příspěvky výš, jasně napsal že Ti samozřejmě PoE pojede na obou standartech, to jest A i B
0 x