❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
víte někdo, pro co používá Mikrotik označení Target Download/Upload? Když koukám do Queues, tak je tam Target Upload mnohonásobně vyšší než upload (momentálně nic na net neposílám). Čili mám to chápat tak, že Upload je vlastně Download?
Ale houby Nejsem jenom já, ale i další co jsou ke mě připojení. U všech se to chová opačně - jejich upload je jakoby download. Pokud ale do počítadla hodím sledování celého interface, načítá to správně.
Podle toho jaký v SQ uvedeš interface tak to funguje buď dobře nebo obráceně vůči popisu. V případě že uvedeš interface který je tvůj vnitřní (např. ethx) funguje to tak jak je uvedeno v SQ. Pokud uvedeš v SQ tvůj wan (výstup do netu) tak se to otočí. Podle popisů to funguje vždycky když nastavuješ SQ z jakéhokoli rozhraní směrem do routeru a ne z routeru ven. Nevím jestli jsem to napsal jasně, blbě se to vysvětluje :)
Ještě jsem se chtěl zeptat, jaký je funkční rozdíl mezi položkou Target Address na záložce General a Destination Address na záložce Advanced - tedy myslím, že to tak je. Momentálně nemám k RB přístup, tak to říkám popaměti
Prostě pokud zadám IP do pole na záložce General, nenačítá to - to pouze pokud použiju pole v záložce Advanced.
BTW: Nevíte někdo o nějakém podrobnějším manuálu pro Mikrotiky?
No tak teď jsem to zkusil a pokud zadám do generals/ target address/ klientskou vnitřní ip adresu, ukazuje to v pořádku, pokud zadám klientskou adresu do dst.address ukazuje to obráceně, není nutno ani nikde zadávat ke kterému interface se to vztahuje je to ve V3.10.