Dnes mi prisel od i4wifi email, kde nabizeji WISPSTATION 5GH spolu s pigtailem, zdrojem a POE injektorem za 590kc bez DPH. Jeste vcera byl samotny WISPSTATION za 999. Proc to je najednou tak levne, co se stalo? Nechodi jim to? Objevili se nejake problemy? Nikdo to nekupuje chteji se toho zbavit? Nebo toho ted pro velky uspech nakoupili mraky a dostali uplne super cenu?
Dva jsme zkusili, neni s nima problem, ale stejne ted nevim jestli kupovat dalsi nebo nikoli. Jaky je vas nazor?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
WISPSTATION 5GHZ + POE + TRAFO + PIGAIL za hubicku! Proc?
-
WISPSTATION 5GHZ + POE + TRAFO + PIGAIL za hubicku! Proc?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

osobne s tebou sdilim nazor, ze je to nejake divne.
Zarizeni ktere by bylo v pohode, by nebylo levnejsi nezli ten posledni low end .
Nejaky divny.
Ale nemam na siti ani kus, tak nemohu vice soudit .
Zarizeni ktere by bylo v pohode, by nebylo levnejsi nezli ten posledni low end .
Nejaky divny.
Ale nemam na siti ani kus, tak nemohu vice soudit .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
můj názor je že to nikdo nechce. Proto i za nefunkční routerboard dostanete wispstation http://www.wifizdarma.cz/
0 x
jo tak tohle je už hodně podezřelí. A nebo chce výrobce převálcovat RBčka. Bylo by docela logický snížit cenu. Lidi to začnou nakupovat a pak budou pomalu přidávat na ceně ale když už na tom za tu dobu máte celou síť, tak většina lidí to nepřestane kupovat tak jako já stavim po novu jenom na RBčkách. Výrobní cena Ubiquiti při velkym množství hádám nebude velká tak si to asi můžou dovolit. RBčka jsou určitě zatížený licencí MKčka i když 411 s L3 je levná až dost bych řek ale musí se k tomu ještě připočíst wifi karta a v tom kompletu i zdroj a injektor.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
-
totiz kdyz bych k tomu pripocetl jirouse, tak se dostanu na cenu cca 1300kc (a jeste mi zbude jeden pigtal zadara). coz je za 5G klienta s atheros chipem super. je fakt ze winbox je winbox, ale to rozhrani ubnt taky neni az tak zly. jak jsem jiz napsal, bezi to v siti a bez problemu.
tak nevim, asi par kousku zkusim a uvidime jak to dopadne. ta cena je lakava ... ze by jsme konecne na instalacich za 1990kc zacali tak neco vydelavat
tak nevim, asi par kousku zkusim a uvidime jak to dopadne. ta cena je lakava ... ze by jsme konecne na instalacich za 1990kc zacali tak neco vydelavat

0 x

já teda vidím v shopu tu sadu za normální cenu :) ten prodej protihodnotou jo ale to zase tak mega ultra výhodné není
0 x
-
Leeonek píše:já teda vidím v shopu tu sadu za normální cenuten prodej protihodnotou jo ale to zase tak mega ultra výhodné není
no ja zatim v shopu taky, ale v priloze je ten vcerejsi email. jak to objednat jsem popravde nepochopil, ale to by mi snad vysvetlili primo v i4
0 x

Ono je to zadadejici - to, co pisou znamena, ze kdyz si vezmes pigtaila a trafo, tak ti k tomu prihodi tu desku za tu zazracnou cenu ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Vypadá to zajímavě, v podstatě to nevyjde zase o tolik levnějc jak nano station ale máš tam jirous gentlebox s uplně jiným uchycením a hlavně se silnější anténou :)
0 x
Leeonek píše:Vypadá to zajímavě, v podstatě to nevyjde zase o tolik levnějc jak nano station ale máš tam jirous gentlebox s uplně jiným uchycením a hlavně se silnější anténou
Ale nema to tu propustnost - 15M je pro tenhle stroj max, RB 411 da klidne 30M a jeste se skrabe na zadku

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:Ale nema to tu propustnost - 15M je pro tenhle stroj max, RB 411 da klidne 30M a jeste se skrabe na zadku :) To je jediny duvod proc nedavame do site, jinak si myslim taky, ze to neni uplne zle, lepsi nez nanostation :)
jo, taky to srovnávám s nano station, mk je trošku jiná kategorie ;)
0 x
´´Nanostejšny´´ máme na síti dva. Jak valily na nešifrované síti, bylo vše v poho. Minulý týden jsme museli zašifrova síť a hups, nastal problém. Ne a ne se připojit strávil jsem u zákazníka hodinu a pul a nic. Neměl jsem nervy na to se stím tam párat výměna za routerbord a vše v poho. Cena lákavá, ale spolehlivost a komfort mikrotomu asi dlouho nic nenahradí. Jinak na síti v 5GHz už máme jen mikrotik a 2.4 GHz je u nás mrtvé a dožívá.
0 x