Dobrý den ,
chtěl bych udělat spoj na vzdálenost 6,2 km s anténamy http://wifi.aspa.cz/antena-parabolicka- ... ghz-z63500 a ap ovislink WLA 5000 . Myslíte že to bude fungovat aspoň 10 mbps ? Jde o středně zarušené místo . Děkuji za názory
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vzdálenost
proc tam cpes ovise ?
tyto anteny jsem na siti vyhazel, nerikam, ze jsou spatny, ale znam rozhodne mnohem lepsi anteny.
tyto anteny jsem na siti vyhazel, nerikam, ze jsou spatny, ale znam rozhodne mnohem lepsi anteny.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
ovis... jezis, to nedavam ani userum 
normalne RB411AH v Nstreme proti sobe a 2x R52 miniPCI. a paraboly JRC29 s gentleboxem a kup si tuhle spojku: http://wifi.aspa.cz/spojka-oem-n-male-r ... -67-z40198
a mas to vyreseny. Privedes jen UTP a napojis pres POE. Idealni a krasny

normalne RB411AH v Nstreme proti sobe a 2x R52 miniPCI. a paraboly JRC29 s gentleboxem a kup si tuhle spojku: http://wifi.aspa.cz/spojka-oem-n-male-r ... -67-z40198

0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...
ovis je v pohodě, krabičku zapojiš a už o ni neviš (wds bridge), jen ma dnes již celkem oničem poměr cena/výkon. Jinak když chces na takovou vzdálenost kvalitní anténu za malo peněz a máš dost prostoru na stožáru, kup od jirouse ozařovač jzc a k tomu satelitní offsetku - blbě se ale zaměřuje od oka 

0 x
poměr cena výkon je v pohodě páč sem koupil za 4 stovky . požadavek je opravdu udělat ten spoj co nejlevněj takže nějaký RBčka sou mi teďka naprd . Ten ovis byl to nejlepší co bylo za tu cenu k dispozici . Na stožáru moc místa není (tak max. 70 cm ). Co by jste mi teda poradili za antény na takovou vzdálenost teda ? můj cíl je aby to bylo aspoň trochu funkční a za co nejmíň peněz .
0 x
Dr.Easy píše:normalne RB411AH v Nstreme proti sobe a 2x R52 miniPCI. a paraboly JRC29 s gentleboxem a kup si tuhle spojku: http://wifi.aspa.cz/spojka-oem-n-male-r ... -67-z40198 a mas to vyreseny. Privedes jen UTP a napojis pres POE. Idealni a krasny
nebo tenhle pigtail: http://wifi.aspa.cz/pigtail-u-fl-n-male-profi-pro-minipci-z80612
0 x
Dr.Easy píše:ovis... jezis, to nedavam ani userum :)
a mas to vyreseny. Privedes jen UTP a napojis pres POE. Idealni a krasny :)
Easy Easy, tebe měli upálit na hranici místo Jana Husa těma tvojíma 29kama a naplno vykotlenýma kartama. Není na 6km 29db málo? Vlastně, oni Jirousovic paraboly musejí mít velký zisk aby zvládli to samé co kvalitní 24ka na tu samou vzdálenost.....
Zrovna teď jsem se se dvěma mrchama trápil, říkal sem si že přece na 2,5km musí 24ka Jirous prostě jet uplně v pohodě, na tu vzdálenost se snad nedá na anténě nic zkazit a i shit prostě musí jet... Nejel, dual nstreme, rychlost 18-30Mbit při testu, kolísala jak prase, po decentních nadávkách (sobě že su idiot protože jsem se je snažil opět někam nacpat) a výměně za offsety 24db jede nstreme 38Mbit
0 x
Leeonek píše:Dr.Easy píše:ovis... jezis, to nedavam ani userum
Easy Easy, tebe měli upálit na hranici místo Jana Husa těma tvojíma 29kama a naplno vykotlenýma kartama. Není na 6km 29db málo? Vlastně, oni Jirousovic paraboly musejí mít velký zisk aby zvládli to samé co kvalitní 24ka na tu samou vzdálenost.....
Zrovna teď jsem se se dvěma mrchama trápil, říkal sem si že přece na 2,5km musí 24ka Jirous prostě jet uplně v pohodě, na tu vzdálenost se snad nedá na anténě nic zkazit a i shit prostě musí jet... Nejel, dual nstreme, rychlost 18-30Mbit při testu, kolísala jak prase, po decentních nadávkách (sobě že su idiot protože jsem se je snažil opět někam nacpat) a výměně za offsety 24db jede nstreme 38Mbit
Nevim, co mas proti jirousovi, jeho anteny mi vzdy fungujou podle vypoctu, muzu hodit obrazek

.jpg)
.jpg)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Asi máš samé dobré kusy ale podle mě nejsou dobré a možná na to přijdeš časem sám, znám víc lidí co si je koupili a teď je nahrazují "normálníma"
0 x
obrázky jsou sice pekné ,ale nejak neodpovídají na můj dotaz . jestli lze pouzit anteni 26 dbi vykonem nebo mam pouzit nake ty jirouse . btw na strankach jirous je sice kolonka výpočet wi-fi ,ale mě se nějak k tomu výpočtu nepodařilo dostat 

0 x
Olda123 píše:poměr cena výkon je v pohodě páč sem koupil za 4 stovky . požadavek je opravdu udělat ten spoj co nejlevněj takže nějaký RBčka sou mi teďka naprd . Ten ovis byl to nejlepší co bylo za tu cenu k dispozici . Na stožáru moc místa není (tak max. 70 cm ). Co by jste mi teda poradili za antény na takovou vzdálenost teda ? můj cíl je aby to bylo aspoň trochu funkční a za co nejmíň peněz .
tak pak nepočítej s tím že ti to pojede podle požadavků...dáš tam shit antény, shit kabely a konektory, ono se to slinkuje..pojede to 11mega..a pak to po půl roce pude do kytek, klienti budou nasraní, že jim to nejede..ty budeš lítat hledat chyby..ale fajn proti gustu žádný dišputát, já mám jiné koníčky

Pokud chceš dělat nějakou síť, aby to fungovalo, tak to bude stát prachy! A pokud budeš chtít dobrou síť, tak to bude stát kurva! prachy. TAK to prostě je. A jestli je nemáš nebo nechceš investovat, tak to nedělej.

0 x
taky si rejpnu, 29 od jirouse tu máme na 20km, s tim samozřejmě i snížená rychlost ale to je samořejmý. Raději bych tam viděl offsetku. Zdaji se mi lepší. Rozhodně bych se na ovislinky vykašlal. Na 6km zaměřovat od oka je při nejmenšim na nic. Jakmile nevidíte signál, nevíte co se děje. Neni tam žádná možnost skontrolovat link a podobně. Nedavno jsem posledního vyhodil.
Spočítat se to dá lehce. Technicky vzato to bude spojený na cca 36Mbit.
A jestli to někdo nedokáže spočítat podle toho co je na jirousových stránkách, neni způsobilý k provozování bezdrátu a neměl by nic dělat. Za chvilku a takovými lidmi dopadne 5GHz jako 2,4GHz.
Spočítat se to dá lehce. Technicky vzato to bude spojený na cca 36Mbit.
A jestli to někdo nedokáže spočítat podle toho co je na jirousových stránkách, neni způsobilý k provozování bezdrátu a neměl by nic dělat. Za chvilku a takovými lidmi dopadne 5GHz jako 2,4GHz.
- Přílohy
-
- vypočet.jpg
- (36.38 KiB) Staženo 1005 x
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
offsetka je nejlepsi antena co do dosazeneho SNR ale na vetsi vzdalenos rekneme pre 3km uz budes muset byt velky kouzelnik abys to zameril, jsou spis na stredni vzdalenost kde je brutalne zaruseno tam jsou excelentni, pres 3km jedine stredovky vetsich rozmeru tj tak 60cm na 5g, staci ale i mensi zalezi na podminkach.
0 x
RAket : no právě proto se ptám jaké antény použít aby to nešlo po půl roce do kytek . btw nepřipojuju na to nějakou skupinu desítek klientů ,ale jen dva . a logickým výpočtem když od nich budu dostávat měsíčně 450 kc a z toho 260 půjde na konektivitu tak z toho zbytku to musím zaplatit a proto to chci co nejlevnějc .
hapi:díky . néjak sem nepočítal že to dole na té strance je ta tabulka ( představoval sem si to trochu jinak) . měl jsem za to že je to statický obrázek
.
EDIT : hapi : v ovislikovych apckach je stupnice v dbm takze bych to zamerovani nevidel tak cerne . kazdopadne si myslim ze to muze fungovat kdyz si s tim pohraju .
hapi:díky . néjak sem nepočítal že to dole na té strance je ta tabulka ( představoval sem si to trochu jinak) . měl jsem za to že je to statický obrázek

EDIT : hapi : v ovislikovych apckach je stupnice v dbm takze bych to zamerovani nevidel tak cerne . kazdopadne si myslim ze to muze fungovat kdyz si s tim pohraju .
0 x
Olda123 píše:poměr cena výkon je v pohodě páč sem koupil za 4 stovky . požadavek je opravdu udělat ten spoj co nejlevněj takže nějaký RBčka sou mi teďka naprd . Ten ovis byl to nejlepší co bylo za tu cenu k dispozici . Na stožáru moc místa není (tak max. 70 cm ). Co by jste mi teda poradili za antény na takovou vzdálenost teda ? můj cíl je aby to bylo aspoň trochu funkční a za co nejmíň peněz .
pokud chces stavet spoj ktery sice beha, ale k tomu kdovi jak, tak ok. Pokud chces mit vyladenej spoj a mit nad nim kontrolu, pouzij tam RB
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam