❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Konfigurace RB

Návody a problémy s konfigurací.
Koval

Konfigurace RB

Příspěvekod Koval » 17 years ago

Zdravičko prosím o radu, věřím že se jedná o banalitu. Problem je nasledující nemohu se přihlásit k RB pomocí IP adresy přes Vlan myslím vzduchem,pouze mac adresou. IP adresou pouze jsem li přímo na LAN. Vše samozřejmě Vinboxem. poraďte prosim zda není nutné něco povolit co mi uteklo. Dik
0 x
John

lucky
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lucky » 17 years ago

co třeba nastavi IP k ty wifi kartě :?:
0 x

Koval

To nepomáhá řekněme že jsem zkouše vlan rozhraní ma konkrétní IP a eth1 taktéž, to cele bridge. Na IP se dostanu pouze z lanu. vhduchem pouze mac.
0 x
John

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Ale samozrejme musis nastavit IP s toho rozsahu ktory ma Wlan aj v pc z ktoreho sa nan pripajas .
0 x

Koval

Jo dik, ale to samozřejmě je v rozsahu, ale začínám uvažovat jestli nemám nějak špatně nastavenou masku ikdyž ani to nevidím realně.
fakt nevím. Myslim že není potřeba přidávat nějakou další routu kromě vytvořené statické. Jak říkam obě rozhraní jsou bridge. ještě uvažuju jestli místo STATION nedám client pseudobridge clone udajně je to transparentní proti station. Ale to asi nebude opravdu ten problem ?
Popřípadě muže mít vliv že WDS-disabled ?
0 x
John

mashinepistole2

Routu tam pridavat nemusis , malo by to chodit . Neskusal si dat len jednu IP a to tomu bridge ?
0 x

mashinepistole2

Teraz nechapem situaciu , pises ze tam mas station sa nevies dostat na station cez apecko alebo ako ? Apecko je routovane alebo bridgovane ?
0 x

mashinepistole2

A este jedna vec , station sa da dat do bridge ale data cez to nepojdu . Da sa to premostit len z pseudobridge .
0 x

Koval

Jo a pouze jednu IP a to v bridge jsem také zkoušl. AP je take bridge, klient normal station, na AP i na Station jsou Wlan a Eth v bridge. Bez natu bez ničeho jednoducho. OS 3.13
Nemouhu se dostat na IP pouze MAC obousměrně z klienta na IP AP to same z AP na IP klienta
0 x
John

Koval

bude teda stačit nastavit pseudobridge? na klientovi
0 x
John

Koval

Opravdu stačí nastavit misto station pseudobridge to je cele, bohužel mne to nenapadlo :lol: Díky všem za užitečné rady
0 x
John

mashinepistole2

Station v bridge nefunguje , este vo verziach 2.9x nebolo mozen vobec klienta brigovat az 3.x prisla z pseudobridge .
0 x