chtěl bych přes scp kopírovat z linuxovyho stroje soubor ve kterem je cast konfigurace. Nicmene mam jeden problem.
hlásí mi to stále Host key verification failed. Předpokládám, že je nutné ssh-key toho linuxu naimportovat na router board.. to bych měl.. ale stále..
Předpokládám tedy, že potřebuji do souboru known_hosts dostat ssh-key prave mikrotiku na ktery budu ten soubor posilat, ale ten nevim kde zjistit, jestli je to opravdu timto.. Můžete mi prosím někdo poradit?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ssh key mikrotiku
budes mit nekde neco blbe na sve strane.
Funguje ti prihlaseni z te masiny pres ssh ?
Funguje ti prihlaseni z te masiny pres ssh ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
tak přes ssh jsem se na ten mikrotik dostal a pak jsem to zkusil jeste jednou poslat soubor a uz to failed nehaze.. ale asi tam budu mit blby zapis cesty.. mam to takto:
scp /root/pokus.txt admin@ipmikrotiku:/system/file/
ted mi to hodi: error: system/file No such file or directory
a kdyz zkusim dat pryc dvojtecku a zapisu to takto
scp /root/pokus.txt admin@ipmikrotiku /system/file/
tak mi to napise
scp: cannot create regular file `/system/file/pokus.txt': No such file or directory
scp /root/pokus.txt admin@ipmikrotiku:/system/file/
ted mi to hodi: error: system/file No such file or directory
a kdyz zkusim dat pryc dvojtecku a zapisu to takto
scp /root/pokus.txt admin@ipmikrotiku /system/file/
tak mi to napise
scp: cannot create regular file `/system/file/pokus.txt': No such file or directory
0 x
dvoutecka tam musi byt
co treba takhle ?
co treba takhle ?
Kód: Vybrat vše
scp /root/pokus.txt admin@ipmikrotiku:pokus.txt
0 x
vyborne diky funguje.. Akorat kdyz pak budu chtit tento script spustit schedulerem tak by mel byt ve scriptech ne? Nejak mi neslo pustit planovane cokoliv kdyz jsem to mel ve file ale kdyz jsem to prehodil do scripts tak to slo raz dva. Jak to tam tedy dostanu nebo jsem delal nekde chybu v tom planovaci ze mi to neslo spustit z tohoto umisteni?
0 x
tak uz jsem to objevil.. kdyz je to ve file tak dam "import filename" a je to
0 x
Lidičky prosím o pomoc.. potřebuji pravidelně automaticky kopírovat soubory z jednoho stroje na RB. Už jsem to jednou rozchodil ale ted to tam zaboha na dalsi nemuzu dostat.. vygeneruju si na zdrojove masine identity.pub dam ho do file na mikrotiku.. ale do certifikatu to nemuzu naimportovat.. dam certificate import file-name=identity.pub a kdyz to probehne takl mi to nic nenaimportuje..
Muzete mi prosim poradit kde by mohla byt chyba?
0 x
bodmrazu píše:Lidičky prosím o pomoc.. potřebuji pravidelně automaticky kopírovat soubory z jednoho stroje na RB. Už jsem to jednou rozchodil ale ted to tam zaboha na dalsi nemuzu dostat.. vygeneruju si na zdrojove masine identity.pub dam ho do file na mikrotiku.. ale do certifikatu to nemuzu naimportovat.. dam certificate import file-name=identity.pub a kdyz to probehne takl mi to nic nenaimportuje..
pri vkladani klice vypise MK nejakiu chybu ?
0 x
certificate import file-name=identity.pub
passphrase:
certificates-imported: 0
private-keys-imported: 0
files-imported: 0
decryption-failures: 0
keys-with-no-certificate: 0
dal jsem passphrase enter jako nulovou..
0 x
jaka je to verze ?
uz nejaky klic tam mas ?
uz nejaky klic tam mas ?
0 x
je to verze 3.10. zadny klic tam nemam potrebuji jen tento jeden.. jenze mi to ted uz nejde dat ani do verze 3.6 ale v ni to fungovalo ale klic v menu certifikatu videt vubec nebyl.. zkousel jsem ho i z /file pretahnout ve winboxu do certifikatu a to napise could not change key - invalid key. Pritom kdyz ho nahraju na jinou linuxovou masinu tak to funguje presne tak jak ma..
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se dobře pamatuji, tak RoS bere pouze veřejné klíče zašifrované algoritmem DSA, což bude asi ten problém.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
no ale ja si vygeneruju klic typu dsa... jak jsem psal o kousek vyse.. pred mesicem jsem to na te 3.6 rozchodil ale ted to tam proste nemuzu dostat. Delam to vubec spravne s tim ze si to tam nahraju a pak dam import?
0 x
Petr Vlašic píše:Pokud se dobře pamatuji, tak RoS bere pouze veřejné klíče zašifrované algoritmem DSA, což bude asi ten problém.
pokud tam das jinej (RSA), tak ti mikrotik napise, ze tento typ nepodporuje a ze vyzaduje DSA
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
bodmrazu píše:certificate import file-name=identity.pub
?
Snad:
/user ssh-keys import file=
Certifikát a SSH klíč jsou dvě rozdílné věci.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!