Přesně tak. Tunel není nic co by zdržovalo. Tedy pokud se na onu ssh mašinu přihlašujete klíčem a máte nastavený konfigurák.
Pak stačí napsat třeba
ssh neco
a do winboxu localhost a je to.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
web "winbox"
Zdravim Vas,
prosim Vas, jak se do toho webboxu dostanu? Co musim kde nastavit? Nedokazu se tam dostat
prosim Vas, jak se do toho webboxu dostanu? Co musim kde nastavit? Nedokazu se tam dostat

0 x
OK, to mam, ale i tak jak se do toho webboxu dostanu? zadnou ip adresu mi to nebere 
Co mam udelat, kdyz router cely vyresetuji, co kde ma vsechno nastavit?

Co mam udelat, kdyz router cely vyresetuji, co kde ma vsechno nastavit?
0 x
masterboy píše:OK, to mam, ale i tak jak se do toho webboxu dostanu? zadnou ip adresu mi to nebere
ach jo
masterboy píše:Co mam udelat, kdyz router cely vyresetuji, co kde ma vsechno nastavit?
ach jo 2
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Tak nikde ani na oficialnich strankach MikroTiku, jsem nenasel, jak se k tomu webboxu dostanu. Kdyz router vyresetuji pres setup / r / y, tak mi po prvnim najeti do winboxu mapiser neco o tom ze mi zpristupnil ether1 na ip 192.168.88.1/24. Tak jsem pripojil kabel k ether1 a dal do prohlizece adresu 192.168.88.1 a nic
delam snad neco spatne?

0 x
To mi opravdu nikdo nedokazete poradit, jak mam router nastavit aby mi webbox fungoval?
0 x
Psal jsem ti, abys mi poslal skype-kontakt na tebe.
Tos už pomoct nepotřeboval.
Krom toho pokud máš nastavenou IP adresu na mikrotiku, tak musíš mít na počítači nastavenou IP adresu ze stejného rozsahu. Předpokládám že po resetu tam nic jinýho nemáš.
Těžko si budeme resetovat Routerboard, abysme se dostali tam kde jsi ty. Takže bys musel podrobně popsat tvoje nastavení (tak aby nám bylo jasný kde je chyba). A když to podrobně popíšeš, tak možná tu chybu najdeš i ty sám.
A nebo se obrať na někoho, kdo o tom pokecá a zkusí ti poradit přes mikrofon.
A poslední dotaz: CO se ti na obrazovce objeví při zadání IP adresy Routerboardu do prohlížeče ???
Tos už pomoct nepotřeboval.
Krom toho pokud máš nastavenou IP adresu na mikrotiku, tak musíš mít na počítači nastavenou IP adresu ze stejného rozsahu. Předpokládám že po resetu tam nic jinýho nemáš.
Těžko si budeme resetovat Routerboard, abysme se dostali tam kde jsi ty. Takže bys musel podrobně popsat tvoje nastavení (tak aby nám bylo jasný kde je chyba). A když to podrobně popíšeš, tak možná tu chybu najdeš i ty sám.
A nebo se obrať na někoho, kdo o tom pokecá a zkusí ti poradit přes mikrofon.
A poslední dotaz: CO se ti na obrazovce objeví při zadání IP adresy Routerboardu do prohlížeče ???
0 x
No ted si tu opravdu pripadam jako *ebil ...
Vzdyt ja ani nevim co je tak IP RouterBoard? a kde ji najdu to uz vubec nevim

0 x
masterboy píše:No ted si tu opravdu pripadam jako *ebil ...
heh, jen tak letme info , co mas s touto masinkou za plany ?
Pokud ji chces mit doma ve vytryne , tak o ni skutecne nepotrebujes nic vedet.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Tak plany s nim samozrejme mam, ano priznam ze toto neni zrovna zarizeni pro zacatecniky. Ale mam v planu s timto zarizem ridit sdileny internet. Jelikoz je aspon co jsem se docetl Webbox jednodussi na nastaveni, tak bych se do nej nejakym zpusobem rad dostal, ale co cert nechce nedari se
to reset: mohl by jsi mi to krok po kroku popsat co a kde mam nastavit, kdyz je router v tovarnim nastavenim? PLS

to reset: mohl by jsi mi to krok po kroku popsat co a kde mam nastavit, kdyz je router v tovarnim nastavenim? PLS
0 x
I kdyby ti to někdo napsal krok po kroku, stejně ti to bude k prdu. RB na chvíli odlož do skříně a zkus se alespoň trochu porozhlédnout po netu, co znamená třeba IP adresa a podobné výrazy, které jsou, řekl bych, naprostými základy. Bez toho, abys je znal, neuděláš NIC. Možná podle obrázkového návodu něco naklikáš. Otázka je, zda bude někdo ochotný ti ten obrázkový návod udělat.
Pro začátek zkus mrknout: http://www.ispforum.cz/index.php?option ... &Itemid=87 nebo něco je k nalezení na i4wifi.cz u jednotlivých RB.
Pro začátek zkus mrknout: http://www.ispforum.cz/index.php?option ... &Itemid=87 nebo něco je k nalezení na i4wifi.cz u jednotlivých RB.
0 x