❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
PAN-10 10dBi 2.4GHz panelová anténa. Je dobrá?
PAN-10 10dBi 2.4GHz panelová anténa. Je dobrá?
Mám jednu anténu Sector V16 http://wifi.aspa.cz/sektorova-antena-sector-v16-z18420, a je na ní jen cca 10 userů, ale zabírá celkem velký úhel. Díky jesné firmě co si udělala asi 200 m od tohoto AP vysílače (které podle mě nemají omezený výkon) se od doby co to tam namotovali opakují problémy že pingy někdy jsou do kytek. Proto chci ten sektor odstranit a dát tam dvě menší méně výkonné a úzce směrové panelky. Narazil jsem naPAN-10 10dBi 2.4GHz panelová anténa, 60/60st http://wifi.aspa.cz/oem-pan-10-10dbi-2-4ghz-panelova-antena-60-60st-n-female-bez-stozarove-objimky-z23861 což by splňovalo mé představy. Máte nějaké reference na tuto anténu?
0 x
podle mě pan-10 neni dobrá na AP i když jí z jednoho důvodu máme na jednom AP, pohledej někde štěrbinovou anténu. Docela se mi osvědčily na rušení ze stran a ze zadu. Třeba tuhle http://wifi.aspa.cz/ant-vector-mini-19dbi-2-4ghz-z24493 ale je tušim jenom horizontální.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
DĚKUJI ZA DOPORUČENÍ, vyberu tedy mezi tím Interlinem a ELBOXRF, od obou výrobců mám nějaké antény a jsem s nimi spokojen. O té sketorce Vector mini nemohu uvažovat, vzhledem že je tam pár klientů a musely by být dvě tak je to nerentabilní.
0 x
Těžko ti něco na 2,4 poradit ale co vím zcela jistě že PAN10 rozhodně není úzce směrová a tady ty ostatní katastrofy?. Když už chceš JRC tak zkus aspoň PAN14 ta má trochu menší úhel ale nebude to o moc lepší.
Interline 14db? nechci být sprostý.....
Tetraant 14db, nemám zkušenost ale 5kové sem vyřadil hned po nasazení, měli slepé úhly ,je to anténa tak pro klienty
VectorMini19? 120 stupňů horizontální štěrbinovka? to je taková decentně usměrněná všesměrka.
Být tebou zainvestuju do něčeho kvalitnějšího, chápu že kvůli pár klientům se nebude chtít investovat ale rozhodně do něčeho co má H ploarizaci (teda pokud konkurence nesmaží něčím podobným jako je právě ten vector
Interline 14db? nechci být sprostý.....
Tetraant 14db, nemám zkušenost ale 5kové sem vyřadil hned po nasazení, měli slepé úhly ,je to anténa tak pro klienty
VectorMini19? 120 stupňů horizontální štěrbinovka? to je taková decentně usměrněná všesměrka.
Být tebou zainvestuju do něčeho kvalitnějšího, chápu že kvůli pár klientům se nebude chtít investovat ale rozhodně do něčeho co má H ploarizaci (teda pokud konkurence nesmaží něčím podobným jako je právě ten vector
0 x
Tetrant 19dB pro 5G je opravdu antena pro klienty s zuzenym vyzarovacim uhlem proto si nekteri kteri ji pouzivaji nespravne na vysilacich mysli ze ma slepe uhly ale neni tomu tak ma proste 20° a u klienta ktery je treba z uhlu 30° fungovat nebude
pokud chcete treba 60° na kratkou vzdalenost do 1km pouzijte treba SS-60 neda se zarusit 2.4G
pokud chcete treba 60° na kratkou vzdalenost do 1km pouzijte treba SS-60 neda se zarusit 2.4G
0 x
- hermanek.t
- Kontaktovat uživatele:
no tak mi jich mame na siti bezpocet jsou celkem dobry snadna montaz dobrej pristup akorat se sem tam stane ze ji v zime odpadne ten umelohmotnej deklik jinak je v pohode...

0 x
Už to mam... zase byla chyba mezi klávesnici a pc
!

To rozhodně jelevel píše:Tetrant 19dB pro 5G je opravdu antena pro klienty
není to zůžený zůžený úhel, je prasácky udělaná, viděls ten vyzařovák? V těch 20 stupních sou díry a je problém ji chytit na 80-100m z jednoho úhlu. O kus dál (ještě víc od hlavního laloku už je to zase ok takže o rádoby 20° úhlu by se dalo široce diskutovat. Říkej si co chceš ale tohle je prostě hluché místo, obzvlášť když klient leží v podstatě stejné výšce. Ale jak sem psal výše, jedná se o klientskou anténu takže z boku ji nemá kdo co chytat ;)level píše:s zuzenym vyzarovacim uhlem
Ano, zab mě za to, použil jsem ji, stydím se za tento neomluvitelný čin, byla to mladická nerozvážnost a do smrti si to budu vyčítat :Dlevel píše: proto si nekteri kteri ji pouzivaji nespravne na vysilacich
0 x
Zdarec, v cele siti pouzivam pokud to jde panelove anteny JRC-14, o kterych tady byla rec, sviti jako krava a mam signal tam kde chci, tedka budu sundavat Vectory 90° a misto nich pujde taky tohle, preci jen je to pro mne lepsi alternativa a vim ze to funguje, sice maji takovy nehezky drzak ale to ozelim. Zase ale nemam sit ve meste, tam muze byt situace zase uplne jina. Co se tyka vetsich uhlu pokryti tak pak pouzivam jak na 5g tak na 2,4 anteny od Skeptika, sice trochu drazsi ale zase je to kvalitka
Trasy samozdrejme taky Jirous, paraboly s limcem, popripade maxlink paraboly s PW zaricem a radom krytem na mensi vzdalenosti.
A co se tyce te zminovane anteny, dostal jsem nejake vzorky na zkousku, tak jsou u dvou klientu a ok.

A co se tyce te zminovane anteny, dostal jsem nejake vzorky na zkousku, tak jsou u dvou klientu a ok.
0 x
-
Na ap som Elboxrf nemal moznost vyskusat ale na klienta je to najlepsia antena s akou som mal docinenia. Trochu horsie su na tom tie interline.
Na ap by som pouzil nieco od skeptika(admit.cz).
PS: Este zavisi aku tam mas mini-pci, mne sa najlepsie na 2.4 javi cm9 v porovnani s r52.
Na ap by som pouzil nieco od skeptika(admit.cz).
PS: Este zavisi aku tam mas mini-pci, mne sa najlepsie na 2.4 javi cm9 v porovnani s r52.
0 x