Již několik týdnů se píše o nebezpečí možného útoku DNS cache poisoning, zdá se ale, že i čeští správci stále toto nebezpečí ignorují a užívají si dovolených či prázdnin. Ověřte si proto stav u vašeho ISP pomocí některého z následujících online nástrojů a napište nám, prosím, výsledek do komentáře k článku:
http://www.zive.cz/Bleskovky/Otestujte- ... fault.aspx
https://www.dns-oarc.net/oarc/services/dnsentropy
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Otestujte bezpečnost DNS serveru vašeho ISP! - dle idnes.cz
Otestujte bezpečnost DNS serveru vašeho ISP! - dle idnes.cz
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný.. O2 má některé nameservery v pořádku a jiné ne... paradoxem je, že ty, které se používají standartně pro uživatele DSL linek jsou ok a ty, které se používají pro firemní klientelu a vyhrazené linky v testování propadly...
Zavolám zítra na support a uvidíme, co nám "vycvičení roboti" sdělí 

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
-
a já bych řekl, že to je blbost, pokud se bude jednat o relay dns server, tak to dopadne tak, že neprojde testem.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Zdravím Trošku mimo téma. V MT 3.10 mám nastaveny v položce IP/DNS 2 servery. Primární a sekundární. Všiml jsem si, že se MT dotazuje střídavě na oba servery. Což mně trošku vadí, protože ten druhý DNS je úplně od jiného poskytovatele, tudíž je oněco pomalejší. Je to nějaká chyba nebo to tak má být? (V Tools/torch sleduju dotazy UDP/53 a tam jde vidět, jak se střídají)
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
jirk píše:Zdravím Trošku mimo téma. V MT 3.10 mám nastaveny v položce IP/DNS 2 servery. Primární a sekundární. Všiml jsem si, že se MT dotazuje střídavě na oba servery. Což mně trošku vadí, protože ten druhý DNS je úplně od jiného poskytovatele, tudíž je oněco pomalejší. Je to nějaká chyba nebo to tak má být? (V Tools/torch sleduju dotazy UDP/53 a tam jde vidět, jak se střídají)
Sekundární DNS server se dotazuje pouze pokud nepříde do určité doby(timeout - dá se nastavit) z primárního DNS serveru odpověď.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Zdravím
Mohl by jste se někdo podívat přes torch UDP/53 kdo používáte DNS v Mikrotiku, jestli se vám zobrazují taky požadavky na sekundární server?
By mě totiž zajímalo, jestli je to chyba u poskytovatele či chyba mikrotiku?
Mohl by jste se někdo podívat přes torch UDP/53 kdo používáte DNS v Mikrotiku, jestli se vám zobrazují taky požadavky na sekundární server?
By mě totiž zajímalo, jestli je to chyba u poskytovatele či chyba mikrotiku?
0 x