❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Kabel po hromosvodu
si myslim ze to je bezna praxe a jestli si nekdo mysli ze je v pohode kdyz si wifinu da dal od hromosvodu to se moc plete
Co treba spolecna antena, satelit od toho take tusim vede jakysi koax az do televize. Pokud je to dobre uzemnene jak ma byt zas takove prepeti na tom hromosvodu neni ale elektronika na blizku je samo kaput, napriklad z naindukovane spicky treba na el. sit, kabely a tak.

Naposledy upravil(a) Maxik dne 25 Jul 2008 13:24, celkem upraveno 1 x.
0 x
-
Otec robi revizie na hromozvody a el cely zivot a on tvrdi ze ked udrie blesk priamo do objektu tak vsetko co je v ten cas na nieco pripojene sa upecie . Hromozvod ma len zmiernit skody . Ale skusenosti su take ze ajtak vsetko skape.
0 x
kolega na siti a soused je taky elektrikar a rika mi to sami.
V podstate, pokud ti prasti do baraku, tak se muzes modlit pouze ke kvalitne udelanemu hromosvodu a vypnutym spotrebicum.
Vypnuty spotrebic = nepripojeny spotrebic (ani snurou na pradlo)
V podstate, pokud ti prasti do baraku, tak se muzes modlit pouze ke kvalitne udelanemu hromosvodu a vypnutym spotrebicum.
Vypnuty spotrebic = nepripojeny spotrebic (ani snurou na pradlo)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
ono je rozdíl hromosvod a hromosvod, něco jiného je hromosvod (on to vlastně není hromosvod ale bleskosvod ale je to zažitý termín) na novostavbě který prošel měřením, kolaudací a je udělaný podle předpisů a něco jiného je hromosvod kterému za 20 let uhnila přívodní pásovina 30cm pod zemí. Taky je bláhové se domnívat že dobrý hromosvod udělám když zatluču 2m dlouhou pozinkovanou trubku do země, že....
To co se tam stalo je určitě trestuhodné ale zase je to mediálně nafouknuto a to ne málo, "paní se cítila v ohrožení" a "obyvatelům šlo téměř o život" to je prostě napsáno tak aby to vypadalo hóóódně zajímavě i vedle Marešovy svatby. Hromosvod který za celou dobu existence jiného domu nebyl proměřen uplně stejně ohrožuje "životy" a nikoho to nezajímá :) přitom si troufnu směle říct že takových 90% lidí kteří si nechali hromosvod udělat už nikdy žádné proměření po nikom nepožadovali protože žijí v domnění že to není potřeba. To jsem ještě nenapsal kolik sem viděl stožárů na střechách a hromosvod nikde, tomu říkám odvaha....
Nedávno jsem si četl o tom jak by se měl člověk chovat při bouřce, sám sem z toho velkou část ani netušil. Mimo jiné tam bylo že při bouřce by měli být vypnuty všechny spotřebiče, žádné nepoužívat, nemělo by se sahat na nic kovového takže když bude v létě bouřit, nejlíp si dřepnout doprostřed pokoje a čekat :))))) kdo z nás tohle dělá? Nikdo, pánové, víte že nám všem jde při každé bouřce o život? :)
To co se tam stalo je určitě trestuhodné ale zase je to mediálně nafouknuto a to ne málo, "paní se cítila v ohrožení" a "obyvatelům šlo téměř o život" to je prostě napsáno tak aby to vypadalo hóóódně zajímavě i vedle Marešovy svatby. Hromosvod který za celou dobu existence jiného domu nebyl proměřen uplně stejně ohrožuje "životy" a nikoho to nezajímá :) přitom si troufnu směle říct že takových 90% lidí kteří si nechali hromosvod udělat už nikdy žádné proměření po nikom nepožadovali protože žijí v domnění že to není potřeba. To jsem ještě nenapsal kolik sem viděl stožárů na střechách a hromosvod nikde, tomu říkám odvaha....
Nedávno jsem si četl o tom jak by se měl člověk chovat při bouřce, sám sem z toho velkou část ani netušil. Mimo jiné tam bylo že při bouřce by měli být vypnuty všechny spotřebiče, žádné nepoužívat, nemělo by se sahat na nic kovového takže když bude v létě bouřit, nejlíp si dřepnout doprostřed pokoje a čekat :))))) kdo z nás tohle dělá? Nikdo, pánové, víte že nám všem jde při každé bouřce o život? :)
0 x
tak tak a nevsim jsem si ze by nejak casto umirali lidi na uder bleskem do baraku, elektronika ovsem ano. S tema hromosvodama je to jasny a myslim ze vetsina bude silne nevyhovujici pro nas je zajimave jen to aby to bylo aspon trochu uzemeny kvuli statice.
0 x
Leeonek píše:... To jsem ještě nenapsal kolik sem viděl stožárů na střechách a hromosvod nikde, tomu říkám odvaha....
Skoro bych řekl, že u starých domů je to běžné. Alespoň u nás na vesnici. TV antény tu trčí na různých tyčích a stožárech na vrcholcích střech od nepaměti a nikdo se nad tím nepozastavuje (čímž neříkám, že je to dobře). Hromosvod k tomu má jen místní elektrikář a 2 domy, co mají plechovou střechu. Až domy postavené v posledních 2 letech mají defaultně i hromosvod. O něco starší novostavby si je nechávají dodělávat.
Někde jsem četl, že hromosvod pokrývá své okolí do určité šířky (několikanásobek výšky, ale přesné číslo nevím). Takže vlastně tím, že okolní domy mají hromosvod, jsem teoreticky v bezpečí

0 x