❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

davate do rb112,rcb133 ci rb532 MK3?

Návody a problémy s konfigurací.
chalan
Kontaktovat uživatele:

Re: davate do rb112,rcb133 ci rb532 MK3?

Příspěvekod chalan » 17 years ago

hapi píše:RB112 to zatíží protože nemá ramku, jelikož to na RB133 chodí v pohodě a ta má 2x větší ramku a CPU stejný, používám to všude, nepoužívaný věci odinstalovávám. Nemám problém s MK3. Většina věcí bude podle mě mezi klávesnicí a židlí.

vyskusaj si zatazit tu tvoju RB133 s MK2.9.x a s MK3 a sam uvidis... skus len obycajny BW test z PC ci NB cez eth kabel... hadam si nemyslis ze malo ramky sposobi to ze sa viac zatazi CPU :) a opacne...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

na 133 zadnej zajimavej rozdil nebude ale na 112 se to plizi tak ze se do toho neda ani dostat winboxem a to se mi nelibi, takze nejakej dost velkej rozdil tam bude.
PS: 3.x uz nikdy nedam na starej board, kdyz na nej je sita 2.9 a bezi perfektne ze jo a pseudobridge si muzou strcit nekam ten je taky fuj.
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:na 133 zadnej zajimavej rozdil nebude ale na 112 se to plizi tak ze se do toho neda ani dostat winboxem a to se mi nelibi, takze nejakej dost velkej rozdil tam bude.
PS: 3.x uz nikdy nedam na starej board, kdyz na nej je sita 2.9 a bezi perfektne ze jo a pseudobridge si muzou strcit nekam ten je taky fuj.

za stary board pokladas aj rb532 a rb532a? lebo ja sa stale neviem rozhodnut ci aj tam nemam radsej ostat pri MK2.9.x...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

myslim vsechny stare MIPSY na 532 a 133 je to v pohode ale prinos = 0 spis horsi proti vyborne 2.9.50, 112 a 133C katastrofa rozhodne jen 2.9, no a na ty ostatni desticky jedine 3.10 tam neni jina moznost.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

taktak
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

chalan
Kontaktovat uživatele:

absolutne s vami suhlasim a stojim si za tym co som tu uz napisal, ze na rb112, rb133, rb133c, rb532, rb532a jednoznacne MK2.9.51. vid moje dalsie vlakno...

viewtopic.php?f=14&t=3915&p=28426&sid=5f9f986c4cfcb99fac2e13b7506dea60#p28426
Naposledy upravil(a) chalan dne 24 Jul 2008 14:30, celkem upraveno 1 x.
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Maxik píše:ale pokud tedy tvrdite ze ten pekelnej rozdil v rychlosti ROS na 112 a 133 neni pameti tak cim tedy protoze co vim HW je stejnej krom velikosti pameti.

Jo? A vy už pohledem na desku dovedete zjistit, jestli jsou vyvedeny všechny datové sběrnice, jaká je taktovací frekvence paměti, jak která deska zpracovává přerušení, atd.? Vsadím se, že o tom, že RB řady 100 mají integrovaný switch, MII rozhraní, 2 seriové porty nebo USB 1.1 jen nejsou vyvedeny nemáte ani nejmenší ponětí. Já žádné závěry činit nebudu, jelikož jsem ještě RB112 v ruce nedržel. Může to být RAMkou, ale řekl bych, že určitě ne její velikostí(já osobně si myslím, že problém, ostatně jako téměř ve všech případech, bude mezi židlí a klávesnicí).
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

Petr Vlašic píše:A vy už pohledem na desku dovedete zjistit, jestli jsou vyvedeny všechny datové sběrnice, jaká je taktovací frekvence paměti, jak která deska zpracovává přerušení, atd.?

mno samozrejme,
mrknu na tistak a hned vidim ktera bije , automaticky se mi promitne schema vcetne pouzitych materialu, strojove instrukce projedou debug modem a je vymalovano :twisted:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

reset píše:mno samozrejme,
mrknu na tistak a hned vidim ktera bije , automaticky se mi promitne schema vcetne pouzitych materialu, strojove instrukce projedou debug modem a je vymalovano :twisted:

A jak sakra seekuješ mezi jednotlivými vrstvami tišťáku když je to po obou stranách nahoře zamalováno? A nebo jsem zas jediný kdo nedostal naděleno rentgenové oči?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

je to ramkou, všechno je jinak stejný kromě počtu rozhraní a POE až do 48V. Ano, má to integrovaje switch a MII rozhraní který se používá u RB192 pro externí chip switche a seriák je taky integrovanej, USBčkem jsi teď nejsem jistej ale hádám že tam neni. To ale nemění nic na tom, že v bridge mi dala MK3 4x víc než MK2.9 na stejnym zařízení s timhle procesorem. Routing byl stejný
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků