❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti NanoStation

Problematika Ubiquiti hardware.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti NanoStation

Příspěvekod Viktor Novotný » 17 years ago

to level - 2800 za board + neco za kartu .... hmm uzasne .. za to mam cpx 3x
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

level

Příspěvekod level » 17 years ago

Dade_Marfi píše:to level - 2800 za board + neco za kartu .... hmm uzasne .. za to mam cpx 3x

mam takovej pocit ze jsem u vas cetl ze kupujete NS po 20kusech tak nejak nechapu proc resite nejaky drobny za dulezitejsi AP
nektery z nas pouzivaji na AP i Supermicro desky to pak teprve jedno AP vyjde na slusnej balik
jinak si nemuzu odpustit poznamku na vrub NS5 ten jejich vyzarovak neni zrovna idealni a je to taky hlavni duvod proc ja to nikdy nasazovat nebudu
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to level - protoze vazim penize .. a nehodlam je cpat do zarizeni ktere nefunguje :)

to je jako kdyby jste prisel a rekl ... kdyz kupujete mesicne nekolik spoju 10Ghz ... tak se divim ze, nekupujete "neco" .. ale to prece neni o tom zda mam finance si neco koupit ... ale o tom, ze zvazuji zda to za ty penize stoji ??
0 x
- programming
- development
- education

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

co konkretne funguje spatne na AP s mikrotikem trebas na Alixu ?
Naposledy upravil(a) Maxik dne 23 Jul 2008 20:44, celkem upraveno 1 x.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

otazka je malicko jina .. co konkretne funguje lepe na alixu nez na cpx ?
0 x
- programming
- development
- education

Flegmosmoke

Příspěvekod Flegmosmoke » 17 years ago

Dade_Marfi píše:otazka je malicko jina .. co konkretne funguje lepe na alixu nez na cpx ?

Diagnostika a správa bezdrátové části,jak v PtP tak PtM, lepší nastavení mudulačních rychlostí, není to tak omezené v nastavení šifrování jako cpx, diagnostika pásma. Kam se CPX hrabe.. Se všemi cpx co jsem měl (asi 50) jsem udělal to, že jsem odpájel mini PCI karty a ty krabičky co po nějaké době začnou tuhnout a haluzit jsem vyházel.. Stačil ale odpovědět jednoduše, do CPX Mikrotik nenahraješ.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to asi nema cenu resit ....... vznikne akorad zbytecna diskuze kde lidi co pouzivaji RB budou RB chvalit .... naproti tomu asi ja tady osamocen budu rikat, ze cpx je dobry ........ nejak nemam duvod vrazet penize do zarizeni, ktere v konecnem dusledku budou horsi nez zarizeni, ktere me dobre funguje .... co ziskam kdyz zacnu nasazovat RB ? Vysoke pingy, nestabilitu ... ale naproti tomu diagnostiku a moznosti MK ... no a v neposledni rade budu kupovat predrazene zarizeni ........ ale nejak nevidim ucel vrazeni penez do techniky ktera me nikam neposune ...

vidim to spise takto : vrazet penize do silnych pateri at uz 10Ghz nebo lic. pasma ... pak do silnych routeru s MK ... ale RB vazne nemam zajem provozovat (az tam bude intel procik - pak snad jo ... ale s VIA vzdyt to je odpad z intelu .. jak jinak si vysvetlim, ze na intelu taktu 800 MHz bezi vse korektne a na via 800 MHz se to zadycha a nestiha ? )... sice mozna bych mel vetsi prehled o tom jak je ktery klios pripojen a co me leta v luftu .... nicmene za jakou cenu ?

postavim li vysilac kde dam 4 - 6 AP ( 100 - 150 uzivatel )... kloudny VLAN switch s trunc portem do silneho MK routeru ... pak mam kombinaci moznosti MK a bezproblemovosti cpx ............... mohu vse spravovat a sledovat pomoci MK ... sice si nesahnu na bezdrat "tak dokonale" jako v RB ....... noo, ale chodi to lepe nez RB ...
0 x
- programming
- development
- education

Flegmosmoke

Příspěvekod Flegmosmoke » 17 years ago

Dade_Marfi píše:to asi nema cenu resit ....... vznikne akorad zbytecna diskuze kde lidi co pouzivaji RB budou RB chvalit .... naproti tomu asi ja tady osamocen budu rikat, ze cpx je dobry ........ nejak nemam duvod vrazet penize do zarizeni, ktere v konecnem dusledku budou horsi nez zarizeni, ktere me dobre funguje .... co ziskam kdyz zacnu nasazovat RB ? Vysoke pingy, nestabilitu ... ale naproti tomu diagnostiku a moznosti MK ... no a v neposledni rade budu kupovat predrazene zarizeni ........ ale nejak nevidim ucel vrazeni penez do techniky ktera me nikam neposune ...

vidim to spise takto : vrazet penize do silnych pateri at uz 10Ghz nebo lic. pasma ... pak do silnych routeru s MK ... ale RB vazne nemam zajem provozovat (az tam bude intel procik - pak snad jo ... ale s VIA vzdyt to je odpad z intelu .. jak jinak si vysvetlim, ze na intelu taktu 800 MHz bezi vse korektne a na via 800 MHz se to zadycha a nestiha ? )... sice mozna bych mel vetsi prehled o tom jak je ktery klios pripojen a co me leta v luftu .... nicmene za jakou cenu ?

postavim li vysilac kde dam 4 - 6 AP ( 100 - 150 uzivatel )... kloudny VLAN switch s trunc portem do silneho MK routeru ... pak mam kombinaci moznosti MK a bezproblemovosti cpx ............... mohu vse spravovat a sledovat pomoci MK ... sice si nesahnu na bezdrat "tak dokonale" jako v RB ....... noo, ale chodi to lepe nez RB ...

A co CPU v Compexu? OK, CPX u mě patřil vždy mezi lepší.. Ale jakmile mi tuhne na špatně přístupných místech tak co s tím (mluvím o řadě WPE, na tu další jsem neměl odvahu)? Vyměním za RB.. A rok už o tom nevím. Samozřejmě má také své mouchy..
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Ten Compex nemusi mit moc silny CPU protoze s pakety nic nedela zadne filtry apod. Ja tyhle veci uz v siti nechci, proste diagnostika a konfigurace jen winboxem vseho je idealni.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

Compexy WPE54AG byli ve své době asi to nejlepší co se dalo koupit jadnak jako vysílací ap a taky ke klientům kteří si mohli dovolit zaplatit jen za Apčko 4000kč (+ zbytek). Sám jsem je používal na páteř, fungovali dobbře, dokud se "něco" nestalo. Bohužel to "něco" nevím co je ale od té doby se vždy snížila na páteři propustnost, pomohla vždy jen výměna zařízení a pak to zase jelo dál. Bohužel reklamace dopadla vždy stejně, "co tu reklamujete? jede to, nám to funguje normálně". Pak jsem objevil mikrotika s jeho "vymazlený bezdrát" od té doby jsem na páteři neměl problém když sem to zrovna sám nezpackal.

Měl a mám jich na síti několik, nestává se často že tuhnou ale stane se to, přeladíš mu víckrát po sobě apčko a už se nechytne, zakolísání napětí nebo jiný vliv, ikdyž má kient compex říkám mu první že když mu nejde net, ať zkusí vypnout zapnout AP a většinou to naběhne. Takhle jsem fungoval dost dlouho, v podstatě do doby než skončila výroba a nahradili je jejich hnusní hranatí brášci (tuším WP54AG) se dvěma eth porty. Tyto asi 3-4 kousky mě přišli i po reklamaci původních compexů a od té doby na cpx nadávím kudy chodím. Nevím proč ale neustále se odpojuje (i několikrát za vteřinu, to opravil pak nějaký novější firmware, teď se odpojuje "jen" několikrát za den. Výpadky pingů při zatížení sektoru na který je připojený, ostatní klienti kteří mají RB133C samozřejmě bez problémů, prostě není problém aby při toku 5mbit přes Apčko compex chyboval třeba 3-4 vypadlýma pingama (neodpojuje se). V neposlední řadě taky záhadné resety do defaultu. Není to jen jeden kus který by byl z vadné série, to bych chtěl zdůraznit....

Dade_Marfi:
Tady to plivání na RBčka může psát jen člověk co je vysazený proti RB a nebo na jakoukoli změnu, česká nátura je bohužel taková, "mám toho na síti spoustu, přece to nepomluvím aspoň pomluvím všechno ostatní".....

Na síti mám různých RBček spoustu a zatím se mě nikdy, opravdu nikdy nestalo že bych klientovi poradil "a restartovat jste zkoušel?" pokud se stane že klientovi něco nejede, zatím vždycky to bylo tím že jsem něco zmastil nebo na klientovém pc, restart RBčka mi ještě nikdy žádný problém nevyřešil, po restartu je to vždy uplně stejné. Takže hlášky typu "RB je odpad intelu" si prosím nech od cesty

Nestabilita a vysoké pingy? tos vzal prosímtě kde, to ti někdo řekl, co? :)

Neber to jako útok na sebe, jak jsem psal výše, taky jsem cpx používal a nedal na ně dopustit ale ta doba je prostě pryč, jsou tu jiné, novější, spolehlivější a lepší technologie....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

diky za tvuj pohled na vec .... ale co mam udelat ? U vsech uzivatelu vymenit cpx nebo NS5 za RB ?? To bych se vazne nedoplatil ... pokud me jede cpx(ap) - cpx(cl) ... nebo cpx(ap) - NS5(cl) ... bez problemu ............. a RB(ap) - NS5(cl) dela problemy ... tak co si z toho mam vzit za zaver ?? prece logicky nebudu nadavat na vec, ktera jede na mnoha montazich ... ale budu nadavat na vec, kterou jsem dal novou a "ono se to" zhorsilo ...
0 x
- programming
- development
- education

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 17 years ago

Dade_Marfi píše:diky za tvuj pohled na vec .... ale co mam udelat ? U vsech uzivatelu vymenit cpx nebo NS5 za RB ?? To bych se vazne nedoplatil ... pokud me jede cpx(ap) - cpx(cl) ... nebo cpx(ap) - NS5(cl) ... bez problemu ............. a RB(ap) - NS5(cl) dela problemy ... tak co si z toho mam vzit za zaver ?? prece logicky nebudu nadavat na vec, ktera jede na mnoha montazich ... ale budu nadavat na vec, kterou jsem dal novou a "ono se to" zhorsilo ...

Co máš dělat? Tak si najdi nějaké fórum Compexů a tam se společně ukájejte jak jsou skvělí a Ti blbečci na ROS fóru jsou úuplně mimo že na compexy z Mikrotiků ještě nepřešli :D a budeš mít klid v duši :P
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to soucez - tak BLBOU odpoved sem fakt necekal ............. neco konstruktivniho bys nemel ??
0 x
- programming
- development
- education

Nick_xx

Příspěvekod Nick_xx » 17 years ago

Dade_Marfi: Vaše názory o nepoužitelnosti RB plynou z jedné zkušenosti s RB133? Nebo jste vyzkoušel více kousků různých typů i konfigurací? RB133 jsem měl jako AP cca rok a nevšiml jsem si žádného problému. Hráči si také pochvalovali bezproblémovou hru. Nově mám RB433AH, konfiguraci podle Maxíka a nemůžu si vynachválit. Soused vedle "zálohuje internet" přes p2p, mě web frčí plnou rychlostí a pingy jsou také výborné.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to Nick_xx - co tam mate za klienty proti toho ap ? diky
0 x
- programming
- development