❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti NanoStation
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ubiquiti NanoStation
to soucez - co je na tom genialniho ?? vzdyt to vidis ani to nebere(RB333) kloudne kliose jako je NS5
.. nechapu tohle nadseni pro RB ... az to bude mit vykon pc, tak pak mozna ........... ale ted me staci, ze kdyz se do toho loguju tak vyleti zatizeni cpu na sto% ......... tak takove zarizeni v siti nechci.

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:to soucez - co je na tom genialniho ?? vzdyt to vidis ani to nebere(RB333) kloudne kliose jako je NS5.. nechapu tohle nadseni pro RB ... az to bude mit vykon pc, tak pak mozna ........... ale ted me staci, ze kdyz se do toho loguju tak vyleti zatizeni cpu na sto% ......... tak takove zarizeni v siti nechci.
Tak to pak nevíš o čem je řeč. Mikrotik je nej a basta !
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ano .. na routery .. tam je skvely ........... ale na radia radsi neeeee
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
-
Tak sme si ověřili, že NS5 fungují dobře jen v router módu, v momentě, kdy je to v bridge, tak to generuje nesmysly a né provoz. Bez rozdílu firmware.
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.
a co teda delaji v rezimu bridge? nezaznamenal jsem ze by byl rozdil v router-bridge
0 x
-
Prostě se diskonektí, rebútnou se, a zase se diskonektí. Jsou citlivé na paketový plevel z různých zařízení..
0 x
Tak tohle popisovane chovani jsem nepozoroval. Asi to je tim, ze kazdy vysilac routuju, takze toho bordelu tam moc nebeha 

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Tento problem taktez nepozoruji a to sit neroutuji
faktem je, ze mi v ni taky nebeha bordel 

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Jako APčko to jelo v režimu Bridge cca 4dni pak to vytuhlo. Provoz jsem tedy přlil na Mikrotik AP které tam pro jistotu zůstalo. NS5 vytuhlo a dva dny tak bylo. Dnes se rozběhlo už s na něj i dostanu. Půjde pryč ten šmejd. Maxiállně jako klientské zařízení a jedině v režimu router. Jinak nepoužitelný šmejd.
raven-il píše:Tento problem taktez nepozoruji a to sit neroutujifaktem je, ze mi v ni taky nebeha bordel
0 x
-
Máš recht, taky jsme přemýšleli nad verzí dvě NS5 jako AP a nakonec to vyhrála RB333.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
NS5 nikdy nebylo myslene jako AP .... tudiz nechapu cemu se vsichni divi, kdyz jako ap nefunguje .... zamer byl jasny ... udelat levneho -- dostupneho klienta ... jak se tu psalo s tim routovat nebo bridgovat ... pokud je kloudne AP ... je NS5 v bridgi OK ... pokud AP stoji za prd ... pak se stejne nekorektne chova i klient ....
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Co to plácáš? Jako AP nebylo mylšené? Proč to teda mají jako možnost konfigurace když to nikdy nebylo v plánu? Ty seš ve vývoji té potvory NS5?
Jako že APčko není v pořádku když Mikrotik proti tomu Apčku má Uptime 100dní bych taky netvrdil. Prostě teď po zakoupení 2ks NS5 odhalíme vadná APčka na bázi Mikrotiku? To se mi nějako nepozdává Dade_
Jinak co říkáte na ten zázrak i4WIFI toho klienta 5GHz za 990,- (je to klientská jednotka 5GHz) Se mi zdá že když k tomu koupím krabici, zdroj, Poe injektor tak jsem na ceně cca 2000,- s DPH a je to dost o ničem ne? To přece pořád lepší je ta NS5 ne?

Jako že APčko není v pořádku když Mikrotik proti tomu Apčku má Uptime 100dní bych taky netvrdil. Prostě teď po zakoupení 2ks NS5 odhalíme vadná APčka na bázi Mikrotiku? To se mi nějako nepozdává Dade_
Jinak co říkáte na ten zázrak i4WIFI toho klienta 5GHz za 990,- (je to klientská jednotka 5GHz) Se mi zdá že když k tomu koupím krabici, zdroj, Poe injektor tak jsem na ceně cca 2000,- s DPH a je to dost o ničem ne? To přece pořád lepší je ta NS5 ne?
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to soucez - nejsem v zadnem vyvoji NS5 .... ale vuci RB jakozto apeckum mam proste blby nazor od jak ziva ... proste me nesedi ... tak sorry, ze tu ventiluju svoje pocity
.............. NS5 mame ted nasazenych okolo stopade ... a parada .. nemuzu si stezovat ...
Jinak ten "novy board" co i4wifi ted prezentuje ... to je prece v podstate "vykuchany" NS ...
Jo a kdyz je tu rec o i4wifi ... nemuzu si pomoct, ale pridam tu odkaz na jedno video, celkem jsem se u neho pobavil : http://www.stream.cz/video/6/112371-mik ... i4wifi-a-s
na tom "skoleni" v Hradisti jsem letos sice nebyl ... ale podle toho videa jsem snad o nic zajimaveho ani neprisel ?

Jinak ten "novy board" co i4wifi ted prezentuje ... to je prece v podstate "vykuchany" NS ...
Jo a kdyz je tu rec o i4wifi ... nemuzu si pomoct, ale pridam tu odkaz na jedno video, celkem jsem se u neho pobavil : http://www.stream.cz/video/6/112371-mik ... i4wifi-a-s
na tom "skoleni" v Hradisti jsem letos sice nebyl ... ale podle toho videa jsem snad o nic zajimaveho ani neprisel ?

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
To Dade_M...
Vy opravdu máte tolik nanostationů nasazených u klietnů a nedělá to problémy? Co se toho vytuhnutí týká? V jakém režimu je provozujete? Router nebo Bridge?
Vy opravdu máte tolik nanostationů nasazených u klietnů a nedělá to problémy? Co se toho vytuhnutí týká? V jakém režimu je provozujete? Router nebo Bridge?
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to soucez - beha to krasne ... a je to vse bridge ... nicmene apecko NENI RB ! ... ale compex ... mnoho lidi na compex hazi spinu ... ale ja jsem celkem spokojen ... sem tam neco odejde ... ale ukazte me vyrobek / vyrobce kde neodejde nic ... z pocatku jsem se bal co bude bo jsme na kliose pouzivaly take compex ... ale nakonec se ukazalo, ze NS5 je dobra volba ... a postupne jak uz je pul rok montujeme ... toho je dost nasazeno ... kupuju baliky po dvaceti kusech ... takze cena privetiva .. a je pravdou, ze dnes uzivatel masirovany vsemi moznymi slevami oceni, kdyz je porizeni pripojky "levne" ...
s RB jsem moc uspechu neudelal .. takze to neslo ani do realneho nasazeni .. tudiz me ve skrini lezi dve R52H ... a jedna RB 133 a zdroj jako na Notebook (takovy ten velky - zadne mini traficko)... nechal jsem se ukecat kamosem abych si to koupil ... nicmene z meho hlediska vyhozene prachy z okna .......
s RB jsem moc uspechu neudelal .. takze to neslo ani do realneho nasazeni .. tudiz me ve skrini lezi dve R52H ... a jedna RB 133 a zdroj jako na Notebook (takovy ten velky - zadne mini traficko)... nechal jsem se ukecat kamosem abych si to koupil ... nicmene z meho hlediska vyhozene prachy z okna .......
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education