❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Centrální správa klientů + billing ispadmin
Re: Centrální správa klientů + billing ispadmin
nemam rad platformove zavysle softwares. (stupid autor). A za 25 , ... sorry, trochu moc. Pokud to bude vymazleny a pro weby, tj. bezici na apache + mysql, tak se o tom muzeme zacit bavit.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:nemam rad platformove zavysle softwares. (stupid autor). A za 25 , ... sorry, trochu moc. Pokud to bude vymazleny a pro weby, tj. bezici na apache + mysql, tak se o tom muzeme zacit bavit.
Co sem tak zjišřoval tak ispadmin běží na mysql a na apache.
A jeste mají ted novou variantu pro malé providery kde je moznost hostovat ispadmin na jejich serveru.
0 x
Zdravím.. Pořad žadna změna pokud bude taková cena za ten SW nelze jej nasadit hromadně i když by měl jiste vyhody proti jinym SW
0 x
Ma s ISP adminem nekdo nejake realne zkusenosti? Mam na mysli alespon 3 a vice mesicu....
Jak funguje rizeni routeru, fakturace??
0 x
za ty prachy si to radeji napisu sam. Nee nadarmo jsem se zivil 10 let programovanim
Prijde mi to slusne predrazeny. V porovnani kvalitni ucetni program je mnohem slozitejsi a nasobne levnejsi.
Prijde mi to slusne predrazeny. V porovnani kvalitni ucetni program je mnohem slozitejsi a nasobne levnejsi.
0 x
reset píše:za ty prachy si to radeji napisu sam. Nee nadarmo jsem se zivil 10 let programovanim
Myslim si, ze ma otazka byla dost konkretni na to, abych tady musel cist tyhle tve zvasty.
0 x
-
Pintero píše:Ma s ISP adminem nekdo nejake realne zkusenosti? Mam na mysli alespon 3 a vice mesicu....
Máme ISP ADMINa od začátku podpory routerů s mikrotikem. Je to tedy už několik let. Po tuto dobu se software neustále zdokonaluje. Pružně reaguje i na naše požadavky (desítky funkcí na naše přání bez dalších poplatků). Naše síť má 3000 zákazníků a od doby centrální správy, kdy se o IP adresy, rychlosti, případně FUP, info servisu, plánování... je vše v naprosté dokonalosti. Já si dnes nedokážu představit fungování bez takového softwaru. Mám absolutní přehled nad celou sítí a i nad zaměstnanci. Nemyslím si, že někdo za pár týdnů je schopen napsat takový software a hlavně udržet ho při životě (update mikrotiku). Doporučuji pořídit ještě RADIUS server. Jen tak dále s vývojem ISP ADMINA... Cena je odpovídající kvalitě

0 x
Ano mohu jen potvrdit ze ISPadmin je co se spravy site prehledny. My ho pouzivame cca rok. A hlavnim prinosem je ze sam upravuje rychlosti na routerech, pridava IP lze zapnout i kontrolu MAC a v pripade zmeny je v loggeru mac zaznamenana mac adresa toho kdo se pokousel menit IP. Navic, pro lidi, kteri tu vykrikuji veci typu aby to bylo pod WIN nebo neco takoveho, tak to neni ani potreba. ISPAdmin bezi na solo stroji kde se z isa natahne debian linux, bezi zde apache s sql. Vse ostatni se pak dela pres web. Musi se ale udelat spojeni na linux routery eventuelne na MK aby se system mohl hlasit na shell. Pote se vse nacita samo. Neni treba pri vymene karet v MK nastavovat dalsi rozhrani, vse se nadetekuje samo a vy si akorat vyrezervujete IP. Je toho vic ale jak jiz bylo napsano cena je umerna kvalite a supportu, ktery k tomu je.
0 x
Daniel Tasáry
-
Rad bych se take pridal k seznamu spokojenych uzivatelu ISPADMINa. Produkt je to perfektni a po par mesicich mohu rici ze si opravdu nedovedu predstavit jak jinak to spravovat nebo se vratit k myslence psani vlastniho nebo upravy nejakeho open source reseni (LMS). ISPADMIN je perfektrne udelany produkt. To co ma umet umi perfektne, navic autori jej neustale upgraduji a pridavaji nove ci vylepsuji stavajici funkce. Bohuzel jako kazdy jiny produkt urceny pro nejakou specifickou oblast nasazeni nemuze vyhovet vsem, najdou se i v ISPADMINu veci ktere napr. nam pripadaji nelogicke, slozite, ci proste lidove receno "blbe", ale bohuzel to je vlastnost takoveho produktu. Nekomu jinemu to zas prijde zcela logicke a normalni. Nastesti se nejedna o zadne zasadni veci a myslim ze tento produkt vyhovi opravdu kazdemu, pokud ten kazdy bude jen trochu chtit takovy system nasadit. Jedina vec kterou bych ISPADMINu ja jako administrator mlade site vytknul je cenova politika, bohuzel i ta nejlevnejsi verze je dost draha - autor na to ma jiny nazor a nam nezbyva nez jej respektovat. Nicmene, dnes mohu rici, ze vynalozene penize proste za to opravdu stoji a system nema konkurenci. Dle dustupnych informaci se system tesi uspechu pri uvedeni na zahranicnich trzich a osobne doufam ze to bude prinosem a dockame se brzy dalsich funkcionalit.
BTW: A neni to system jen na rizeni internetu, chystame se jej nyni nasadit i na spravu VoIP fakturace. System toho umi opravdu hodne.
BTW: A neni to system jen na rizeni internetu, chystame se jej nyni nasadit i na spravu VoIP fakturace. System toho umi opravdu hodne.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

-
romanmarik2 píše:Doporučuji pořídit ještě RADIUS server.
Romane, muzu se zeptat na co konkretne u ISPADMINa vyuzivate RADIUS server? Na autorizaci MAC adres nebo neco takoveho? Nebo prihlaseni uzivatelu?
0 x

romanmarik2 píše:Pintero píše:Ma s ISP adminem nekdo nejake realne zkusenosti? Mam na mysli alespon 3 a vice mesicu....
Máme ISP ADMINa od začátku podpory routerů s mikrotikem. Je to tedy už několik let. Po tuto dobu se software neustále zdokonaluje. Pružně reaguje i na naše požadavky (desítky funkcí na naše přání bez dalších poplatků). Naše síť má 3000 zákazníků a od doby centrální správy, kdy se o IP adresy, rychlosti, případně FUP, info servisu, plánování... je vše v naprosté dokonalosti. Já si dnes nedokážu představit fungování bez takového softwaru. Mám absolutní přehled nad celou sítí a i nad zaměstnanci. Nemyslím si, že někdo za pár týdnů je schopen napsat takový software a hlavně udržet ho při životě (update mikrotiku). Doporučuji pořídit ještě RADIUS server. Jen tak dále s vývojem ISP ADMINA... Cena je odpovídající kvalitě"další info na romanmarik@mkrumlov.net"
Mohu se prosim zeptat, kolik jste za ten system dal ??? Pri mych poctech to vychazi pri 3000 zakosu na 160.000,-

0 x
admin sítě PLnet
aj_rade píše:romanmarik2 píše:Pintero píše:Ma s ISP adminem nekdo nejake realne zkusenosti? Mam na mysli alespon 3 a vice mesicu....
Máme ISP ADMINa od začátku podpory routerů s mikrotikem. Je to tedy už několik let. Po tuto dobu se software neustále zdokonaluje. Pružně reaguje i na naše požadavky (desítky funkcí na naše přání bez dalších poplatků). Naše síť má 3000 zákazníků a od doby centrální správy, kdy se o IP adresy, rychlosti, případně FUP, info servisu, plánování... je vše v naprosté dokonalosti. Já si dnes nedokážu představit fungování bez takového softwaru. Mám absolutní přehled nad celou sítí a i nad zaměstnanci. Nemyslím si, že někdo za pár týdnů je schopen napsat takový software a hlavně udržet ho při životě (update mikrotiku). Doporučuji pořídit ještě RADIUS server. Jen tak dále s vývojem ISP ADMINA... Cena je odpovídající kvalitě"další info na romanmarik@mkrumlov.net"
Mohu se prosim zeptat, kolik jste za ten system dal ??? Pri mych poctech to vychazi pri 3000 zakosu na 160.000,-To snad neeeee
Bohužel si myslím, že ta cena kterou jsi vypočítal je aktuální. My máme licenci na 300users a vyšlo nás to nějak na 35.000,- vč. podpory.
0 x
-
aj_rade píše:... Pri mych poctech to vychazi pri 3000 zakosu na 160.000,-To snad neeeee
A pri 3000 lidech to myslis bude nekoho trapit? Osobne se domnivam, ze pan Sys na takove pocty stanovuje cenu individualne, ale i kdyby tomu tak nebylo tak je to fuk, pri tech poctech lidi je ti proste takova cena burt, hlavne kdyz se to bude o ten pocet lidi spolehlive starat ne? Ono to pak totiz par dalsich stotisicovek vydela

0 x

je sice pravda, ze je to jednorazova cena. Ale i tak si myslim, ze koupit soft za 100litru neni pro sit s tisici uzivatelemi zrovna za hubicku, protoze na to "maji" . A nasledne rozsirovani licence treva na 1500 uzivalu bude taky neco stat.
Prijde mi to tak trochu predrazeny.
Prijde mi to tak trochu predrazeny.
0 x
-