❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj bod bod a rada
Re: Spoj bod bod a rada
Jo takhle, tak ze treba kdyz to vemu jak jsem to pochopil, kdyz ja udelam spoj na 1km a pouziju 24db paraboly s vykonem 6db abych se dostal do limitu tak ten co dela spoj treba na 20km a pouzije ty same veci tak musi myt stejny vykon?! Pochopil jsem to tak spravne??
0 x
-
mewriksh píše:Jo takhle, tak ze treba kdyz to vemu jak jsem to pochopil, kdyz ja udelam spoj na 1km a pouziju 24db paraboly s vykonem 6db abych se dostal do limitu tak ten co dela spoj treba na 20km a pouzije ty same veci tak musi myt stejny vykon?! Pochopil jsem to tak spravne??
ano.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
Tak to docela koukam ja prave myslel ze se k tomu pocitaji jeste nejake ztraty ze vzdalenosti...tak ted uz jsem v obraze...diky za rady 

0 x
Jeste ma takovy dotaz, hodne vydam 24db sita na 2,4GHz, jak je mozny ze je pouzivaj, vzdyt se nemuzou vejit do limitu...to by musely mit kilometr kabelu...
0 x
taky se nevejdou a nikdo to neresi a to nepocitam prasatka co vysilaji na full prism 200mW apod 

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
mewriksh píše:Jeste ma takovy dotaz, hodne vydam 24db sita na 2,4GHz, jak je mozny ze je pouzivaj, vzdyt se nemuzou vejit do limitu...to by musely mit kilometr kabelu...
No oni totiž počítali s tím, že na zařízeních bude nastaven vysílací výkon 0dB a ty 4dB srazí kábly a konektory apod.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Aha, tak to jo ja jen ze kolem meho bydliste a lokalite kolem je jich docela hafec, jsem prekvapenej docela ze CTU nezasahuje, myslel jsem ze delaji kontroly...ne ze by mi to vadilo ale jen se divim...a co takhle kdyz mi CTU zmeri ze mam treba o 2db navic nez bych mel?? Davaji za to vysoke pokuty a nebo jen upozorni???
0 x
jak by to asi kontrolovali kdyz po cele CR je na kazdem 2 baraku wifina
Mozna prijedou kdyz te nekdo z konkurence praskne - proto ESSID nikdy nedavat firmu ale neco nic nerikajiciho a s vykonem se netrap pokud pouzijes standartni karty jako cm9 tak to nikomu vadit nebude.

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Maxik píše: a s vykonem se netrap pokud pouzijes standartni karty jako cm9 tak to nikomu vadit nebude.
No nevím...řekl bych, že to v defaultu nebude 0dB.
0 x
a jako že běžný Ovis, WRT, CC&C na 0dB zregulovat jde 

0 x
v nastaveni mozna, ale kazde tohle zarizeni i kdyz je v nastaveni 0dB tak vysila minimalne 8dB .
Uz nevim na kterem forum jsem se o tom docetl, ale nekde se to resilo (tady nee).
Uz nevim na kterem forum jsem se o tom docetl, ale nekde se to resilo (tady nee).
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
osobne si myslim, ze pokud by CTU dodetailu merila a davala pokuty, tak 90% vysilacu bude totalne nevyhovujicich a z CTU budou miliardari.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
CM9 na full s nejakou rozumnou antenou a kabelem bude +- v norme nebo jen lehce pres. Horsi je pak 600mW s 30Db parabolou a turbo Nstreme ktere jede na full to rusi jako prase hodne daleko.
0 x
O.K dekuji tedy za super informace, jen bych se vratil k problemu proc jsem toto tema zalozil. Co by jste doporucily tedy jako AP na 5G?? MK dat nemuzu...uzivatelu cca do 20max...max rychlost 2MB a p2p nebude.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
mewriksh píše:O.K dekuji tedy za super informace, jen bych se vratil k problemu proc jsem toto tema zalozil. Co by jste doporucily tedy jako AP na 5G?? MK dat nemuzu...uzivatelu cca do 20max...max rychlost 2MB a p2p nebude.
Pokud splňuje IEEE 802.11a-1999, tak je to jedno nebo ne?
0 x